Manželé odvedle. Thrillerový debut roku, o kterém se nejvíce mluví

Manželé odvedle. Thrillerový debut roku, o kterém se nejvíce mluví - titulní obrázek

Sousedy si člověk nevybírá, přesto mi jistě dáte za pravdu, že nebývá na škodu s nimi mít alespoň korektní vztahy. Mladičká Anne Contiová si je toho dobře vědoma, a proto přijme pozvání na narozeninový večírek svých sousedů Cynthie a Grahama Stillwellových, byť po jejich společnosti zrovna dvakrát netouží.

Kdyby jen tušila, jak osudové rozhodnutí tím učinila a jaké hrůzy na ni následující dny čekají, nikdy by dobrovolně neodešla z domu. Zdánlivě neškodná party se mění v tu nejhorší noční můru, a vy za pár okamžiků pochopíte, proč kritici hovoří o horké novince z pera kanadské spisovatelky Shari Lapeny jako o thrillerovém debutu roku.

Připravte se na nevšední knižní zážitek a nervy drásající zápletku, protože novinkoví Manželé odvedle vám nedají ani chvilku vydechnout!

Když utichne dětský pláč

Sousedé pozvali Anne na Grahamovu narozeninovou oslavu, ovšem dostavit se má pouze v doprovodu svého manžela Marca. Jejich šestiměsíční dcerka vítána není. Maličká Cora je neklidná, často dlouho pláče, a dle Cynthie by všem zkazila večer. Anne odmítá nechat miminko samotné, Marco však oponuje, že v tom nevidí žádný problém.

Bydlí přece hned vedle, zapnou dětskou chůvičku, jednou za půl hodiny půjde někdo z nich malou zkontrolovat a vše proběhne v naprostém pořádku. Bohužel pro Anne se Marco šeredně přepočítal! Když viděli děťátko naposledy, Cora pokojně spinkala. Teď v domě Contiových vládne hrobové ticho a oba zdrcení rodiče čekají na příjezd policie.

Co se zpočátku jevilo jako dobrý nápad, připravilo Anne o dítě a jednou provždy změnilo život její rodiny. Kdo a proč si vybral šestiměsíční Coru? Jakou roli ve všem doopravdy sehráli Cynthia a Graham?

 

 

Příběh plný lží

Manželé odvedle se mohou pochlubit poutavým dějem, říznou zápletkou a překvapivým závěrem, jenž stoprocentně šokuje nejednoho čtenáře. Chvílemi totiž opravdu silně váháte, komu z hlavních protagonistů můžete věřit. Tuším, že v průběhu četby několikrát změníte svého kandidáta na největšího padoucha celé knihy. Vsadit si lze snad pouze na detektiva Rasbacha, jenž od počátku vyšetřuje případ malé Cory a jediný neukrývá žádného kostlivce ve skříni.

Příběh sám vás zaručeně chytne a už nepustí. Alespoň já jsem pro svou zvědavost nemohla jinak než číst dál a dál, dokud na povrch nevyplavala veškerá žluklá tajemství a jednotlivé postavy nevyložily na stůl všechny karty.

Celkový pozitivní dojem u mě ještě umocnil autorčin zvláštní styl vyprávění, který na oko působí sice trochu úsporně, zároveň ale dodává příběhu na dramatičnosti. K Manželům odvedle zkrátka skvěle sedne. Co říkáte, odoláte?

Jasná volba pro jarní čtení

Pokud dáváte přednost zajímavým thrillerům s nevšední zápletkou a dějem plným nečekaných zvratů, pak jsou Manželé odvedle jako stvořeni přímo pro vás. Knihu bych pak doporučila i všem čtenářům, které v minulosti zaujala Dívka ve vlaku či je oslovila bestsellerová Zmizelá.

Mně osobně se Manželé odvedle opravdu líbili, a vzhledem k tomu, že na adresu novinky z autorské dílny Shari Lapeny slyším rovněž chválu ze strany zákazníků i přátel, určitě neuděláte chybu, když si pro pohodové jarní čtení vyberete právě tuhle knižní dobrůtku.

Shari Lapena si nasadila laťku vysoko, a nezbývá než doufat, že i její příští kniha zaútočí na přední příčky knižních žebříčků. Já sama se po dočtení perfektních Manželů od vedle ještě raději zamyslím nad tím, zda to zítřejší pozvání na večeři k sousedům pro jistotu neodvolám. Jeden vážně nikdy neví, co se děje na druhé straně plotu.

Mohlo by vás zajímat

Manželé odvedle - Shari Lapena Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

kniha

„Thrillerový debut roku 2016, o kterém se nejvíc mluví.“ Stylist„Naprosto strhující příběh plný zvratů“ Tess Gerritsenová„Pečlivě...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články