RECENZE: Kvásek

RECENZE: Kvásek - titulní obrázek

V dnešní recenzi se podíváme na knihu s neobyčejným příběhem. Její název je Kvásek, napsal ji Robert Sloan a vydalo nakladatelství Host.

Pro někoho obyčejná surovina k pečení chleba, pro jiné nový start. Nové možnosti. Nová životní etapa, ale také určitá zodpovědnost a starost. Právě tak jako pro mladou programátorku Lois.

 

 

 

Její práce ji velmi zaměstnává, je často přespříliš vytížená a tak se vrací domů obvykle unavená, vystresovaná a bez chuti k jídlu. Tu v ní najednou probudí neznámý podnik, který nabízí rozvážku jídla. Letáček, který jí ležel přede dveřmi, je najednou něco jako nová šance, jak začít žít jinak. Lois je šťastná a velmi rychle si tento podnik oblíbí.

Bohužel osud tomu chce jinak a majitelé, jenž vlastní podnik musí opustit nadobro město. Ještě před svým odjezdem však dostane tato mladá dívka dárek. Takový, který ji doslova změní život a napíše další důležitou kapitolu v jejím životě. To, že nemá žádné zkušenosti a neví nic o správné péči je chvílemi velmi vtipné, ale nevzdá se a bojuje dál. Ostatně péče o kvásek ji zabere mnoho času, protože se o něj musí neustále starat. Péče je to samozřejmě velmi složitá a Lois jde o jediné - udržet tuto zvláštní hmotu plnou mouky a vody naživu. Sice žádné zkušenosti nemá, ale brzy v tom všem najde zalíbení a její kolegové v práci jsou také potěšeni.

Netrvá dlouho a po tom všem, co tato mladá dívka zažívá se rozhodne vydat se na tajuplnou cestu. Hlodá v ní červíček pochybností a ráda by nějakým věcem přišla na kloub. Samozřejmě, že v tom důležitou roli hraje právě kvásek, který ji tolik přirostl k srdci.

Co prožívá a jaká tajemství na ni během této cesty čekají se dozvíte v tomto krásném románu, který jistě přiroste k srdci i vám. A to že to nebude cesta ledajaká, na to se můžete spolehnout. Možná se někdo z vás pokoušel tento zázrak udržet při životě, možná jste ho dostali také jako dárek. Jedno je ale jisté – je to věc, která často změní naše životy.

Knížka je velmi zajímavě napsaná a pokud jste s touto podivnou hmotou ještě žádnou zkušenost nikdy neměli, tak je dost možné, že vás to inspiruje k odvážným činům a vy také začnete bádat, tvořit a netrpělivě očekávat výsledek.

Já jsem osobně měla chvílemi i pocit, že možná někde v dáli cítím tu vůni čerstvě upečeného chleba s tvrdou kůrčičkou. Přesně takovou vůni, kterou jsem jako dítě cítila pokaždé, když jsem se chystala do školy a prošla okolo pekárny. Stejně jako vůně, tak i tento román pohladí vaši duši i chuťové buňky.

Mohlo by vás zajímat

Továrna na vafle - Roman Helinski Nedostupné

4.4 z 5 hvězdiček

pevná vazba

V továrně na vafle vládne čilý ruch, vše běží v zajetých kolejích, vafle přijíždějí na páse a ženské je balí do krabic... Pak ale...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články