Příliš dlouhá swingers párty je fantastika s chutí erotiky

František Kotleta je na českém fantastickém poli fenomén. V Příliš dlouhé swingers párty nenavázal na úspěchy s akcí naplněnými příběhy, ale zaměřil se na detektivní povídky podobné sérii Kladivo na čaroděje.

Pět příběhů

Příliš dlouhá swingers party je kniha rozdělená do pěti povídek, které na sebe navazují. Rozhodně je nedoporučuji přeskakovat, neboť byste se mohli později divit, co je kdo za postavu a především byste si mohli vyspoilerovat některé události z těch předešlých.

Rozjezd této knihy nelze označit jinak než jako pomalý. První povídka je skutečně spíše seznamovací a kdybych neznal předešlé Kotletovy knihy, nechápal bych, co na něm lidé vidí. Stereotypní zápletka v africkém prostředí nenabízí nic extrémně zajímavého a zasazení děje do exotických kulis mi přišlo jako zbytečné tvoření kontrastu „Češi a cizinci“.

Děj okořeněný erotikou

Naštěstí následuje povídka, která dala název celé knize. A nutno říci, že od této chvíle čtenář hltá písmenka jak pornoherečky s... ehm, sladké bonbóny. Ve chvíli, kdy se člověk dozví plán, jakým způsobem se hrdinové pokusí vypátrat identitu vraždící sukuby, tak se nejde hlasitě nesmát.

 

Rychlé tempo a svižné dialogy dále provází všechny následující kapitoly a rozhodně není nouze o mnoho vtipných scén, které jsou typické pro Kotletovy příběhy. Kniha nese název Příliš dlouhá swingers party, člověk se proto nesmí příliš divit, že se tu setká s celkem necenzurovaným popisem sexuálních aktů všech druhů a variací.

Zrychlující se tempo

Nicméně bych vám lhal, kdybych neuvedl, že jsem čekal trochu víc. Kniha byla propagována jako na sex zaměřená, to je ovšem dost přehnané tvrzení. Ano, sex je tu popisován podrobně, ale takovým tím způsobem, jenž vás nenechá na pochybách, že se jedná jen o pouhé ozvláštnění, které kdyby občas nebylo, tak se s příběhem nic neděje. Navíc byl sex přítomen i v předešlých autorových knihách.

Příliš dlouhá swingers party je kniha, která uspokojí všechny, kteří hledají dynamické čtivo. Nehraje si na vysokou literaturu a hrdě se hlásí ke kvalitnímu braku. Po pomalejším rozjezdu se tempo vyprávění zrychluje, až knihou prosvištíte jak formule zatáčkou. Hledáte-­li knihu pro pobavení a zkrácení dlouhé chvilky, nenechte tento titul v regálech knihkupectví jen tak stát.

Mohlo by vás zajímat

Příliš dlouhá swingers party - František Kotleta Nedostupné

4.4 z 5 hvězdiček

měkká vazba

Tahle kniha není žádná selanka. Tahle kniha je literární swingers party plná démonů, prastaré magie, zombií, čarodějek, sukub, děsivých...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články