Příhody rošťáka Manolita Brejlouna vás pobaví

Příhody rošťáka Manolita Brejlouna vás pobaví - titulní obrázek

Znáte Manolita Garcíu Morena? Ne? Nic si z toho nedělejte, já taky ne. Manolito García Moreno je sice jméno hlavního hrdiny, ale nikdo mu neřekne jinak než Manolito Brejloun (to kvůli brýlím).

Vtipné zážitky

A jemu to vlastně nevadí. Je rád, že má přezdívku, protože všichni, kteří něco znamenají, mají přezdívku. Manolito Brejloun bydlí v Carabanchelu, čtvrti pro pracující madridskou populaci. Má mladšího bráchu Blbečka, dědu Nicoláse a nejlepšího kámoše Ušatce Lópeze. A právě s nimi zažívá ty nejvtipnější situace.

Manolito Brejloun Manolito Brejloun

Elvira Lindo

159 s DPH

Nedostupné

V kraťoučké knize si s Manolitem prožijeme jeden školní rok. Nečekejte ale, že to bude jeden příběh. Manolito vypráví zajímavé příhody a své nejoblíbenější okamžiky v krátkých povídkách. Pokud jste četli Matyldu od Roalda Dahla, tak asi tak nějak. Jinou podobnou knihu neznám, tak srovnat nemůžu.

Kapitoly jsou „akorátové“. Pokud jste menší, zvládnete jednu před spaním. Pokud jste už větší, zvládnete celou knihu u nedělního ranního čaje. Ať už je vám kolik chce, knihu si užijete. Pro každého se tam něco najde. Starší se pousmějí dětským vtípkům a mladší budou Manolita a jeho kamarády napodobovat a uctívat. Tak jako tak objevíte spoustu pasáží, které si budete chtít založit.

Oddechové čtení

Kniha je nádherně ilustrovaná a už samotné obrázky vám přijdou vtipné. A teď narovinu. Manolito je opravdu fajn oddechová knížka, ale určitě jen pro děti okolo 10 let. Potom až zase kolem těch 20, kdy se chce člověk pobavit a odpočinout si od každodenního napětí. Taky se nedá srovnávat s Harrym Potterem nebo Pánem prstenů, jak uvádí nakladatelství Omega.

Je to opravdu spíše něco na styl Roalda Dahla nebo Mikulášových patálií (které jsem já osobně nečetla, ale z toho, co o nich vím, mi to dost sedí). Komu bych tedy knihu doporučila? Určitě všem klukům, kteří už umí číst a chtějí nějaké rošťácké čtení. Takže pokud jednoho vlastníte – víte, co letos naježit.

Já osobně jsem dala Manolitovi 3,5 hvězdičky. A to proto, že mě anotace navnadila víc, než bylo potřeba. I tak jsem s Manolitem strávila fajn sváteční ráno, pár pasáží si poznačila pro příště a užila si nevinné dětské příhody.

Mohlo by vás zajímat

Manolito Brejloun - Elvira Lindo Nedostupné

4.8 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Hlavním hrdinou knihy je desetiletý chlapec Manolito Brejloun, který žije s rodiči, mladším bratrem a dědečkem v madridské čtvrti...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články