Pohádka ze sedmdesátých let ožívá v knižní i filmové verzi

Pohádka ze sedmdesátých let ožívá v knižní i filmové verzi - titulní obrázek

Roky osvědčená kvalita pro děti i dospělé, fantasy plná správné podivnosti láká na kouzelný vnitřek a prazvláštní hrdiny. Čarodějovy hodiny dokazují, že gotické romány ještě nevymřely a i v dnešní době mají co nabídnout.

Pečlivě ukryté hodiny a hrozba, která by mohla zničit celý svět

Když se osiřelý Lewis Barnavelt nastěhuje ke svému strýčkovi, ještě netuší, že kromě nového a nepoznaného ho čeká i něco zcela neobyčejného. Strýček Jonathan je totiž čaroděj a aby toho nebylo málo, jeho sousedka, paní Zimmermannová, jakbysmet. Ani Lewisův nový domov není tuctový domek, na který byste mohli narazit v každé ulici. Ne, v tomto domě jsou zazděné hodiny. Hodiny, které mohou způsobit zkázu horší, než si kdokoliv dokáže představit.

 

 

Předloha celovečerního filmu

Klasika mezi fantasy, nově také jako předloha stejnojmenného celovečerního filmu s Jackem Blackem a Cate Blanchett v hlavních rolích. Čarodějovy hodiny skýtají příběh plný tajemství a magie, oproti běžným zástupcům žánru navíc ale obsahují i strašidelné prvky. Vše navíc pokrývá lehce pochmurná atmosféra, do které se rádi ponoříte při podzimních večerech.

Nenápadné ilustrace

I zprvu snadno přehlédnutelné černobílé malůvky si vás rychle získají na svou stranu, neboť dotvářejí už tak líbivou podstatu příběhu. Ponuré ladění hraje do karet i autorovi, ten rozplétá příběh místy téměř děsivý, to mu však jen dodává na osobním kouzlu, které stačí na to, aby si ho užili nejen mladší, ale i starší čtenáři. Iluzi starých časů pak navozuje podmanivý jazyk s přesně odměřenou dávkou popisů, abyste se cítili vtaženi do děje, ale nebyli přehlceni přívalem slov.

Byť Čarodějovy hodiny při krátké délce slupnete za jedno odpoledne, můžete si být jisti, že ve vás zanechá silné dojmy. Ať už si vás totiž podmaní magie, nebo temnota, v závěru budete chtít jen víc. Proto dobrou zprávou je, že Čarodějovy hodiny jsou prvním dílem séie, která má mít 11 dílů!

Mohlo by vás zajímat

Harry Potter a Kámen mudrců - Joanne K. Rowlingová Nedostupné

4.8 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty