Novinky nakladatelství HOST

Novinky nakladatelství HOST - titulní obrázek

Z nakladatelství HOST nám přišla spousta zajímavých novinek. Naše redaktorka Dáša nelenila a všechny pro vás sepsala. Nechybí žánr young adult, detektivky ani sci-fi. Jste zvědaví?

 

dračí město - petra machová

Dračí město

Debut Petry Machové vzbudil zvědavost. Důkazem jsou knižní Instagramové profily, kterých je Dračí město plné. Svůj podíl na tom má i fakt, že autorka bude vystupovat na HumbookFest 2018. Mnoho čtenářů po knize sáhne i díky její zajímavé obálce s lesknoucími se prvky. 

A o čem vypráví toto české young adult fantasy?

Lidé jsou dominantním druhem planety Země. Mezi nimi se ještěři, potomci Věčného ohně, snaží splynout a zachovat svůj druh. Jenže jejich společnost pomalu ale jistě vymírá a mezi jednotlivými rasami panuje napětí. Jedni se přizpůsobili lidem za cenu ztráty vlastní identity, jiní se ukrývají hluboko pod zemí a ignorují problémy na povrchu.

 

 

Jana byla proti své vlastní vůli proměněna v ještěra. Schopnosti, které tím získala, ji ale vyděsily natolik, že raději utekla do lesa. Tam naráží na chrám Temného draka, kde jí hrozí velké nebezpečí. To, jak se s ním vypořádá, může ovlivnit dokonce i celou ještěří civilizaci. 

Ve stínech prázdných ulic se ještěři, potomci Věčného ohně, snadno skryli. Nic jim nebránilo navštěvovat bary, kde kvetla lichva, tančily spoře oděné ženy nebo se tam pila krev, která způsobovala euforii i závislost.

 

 

dům krásy - melba escobarová

Dům krásy

Od člověka s příjmením Escobar(ová) byste pravděpodobně očekávali kriminální román nebo thriller. A měli byste pravdu. Melba Escobarová stvořila detektivku s prvky thrilleru a mnoha dalších žánrů. Nenechte se ošálit nasládlou obálkou. Byť by si ji mnoha čtenářů mohla na první pohled zařadit mezi červenou knihovnu, rozhodně se Dům krásy pod tuto kategorii neřadí.

 

 

Karen se přestěhovala do Bogoty, aby získala lepší práci a mohla se postarat o svého 4letého syna. Zaměstnání dostane v Domě krásy, kde naslouchá intimnostem i všelijakým pochybným doznáním.

Bohužel právě kvůli své práci se stane klíčovou svědkyní při vyšetřování vraždy. Jedna z jejích klientek je totiž nalezena mrtvá. Případ je natolik nebezpečný, že i ten nejlepší detektiv od něj dal ruce pryč. Je snad hlavní město nebezpečnější, než si vůbec dokáže Karen představit?

 

Nárok na dovolenou vzniká po prvním odpracovaném roce, důchodové a zdravotní pojištění si hradíte sama. Během dovolené nemáte nárok na mzdu. Dovolená nesmí překročit dva týdny, a to včetně státních svátků. Veškeré pracovní pomůcky jako pilníky, stěrky, krémy, oleje a tak dále si hradíte sama.

 

 

bezbranní - série Anna Fekete

Bezbranní

Autorka kriminálního románu Kolibřík přichází s dalším dílem série, který tentokrát nese název Bezbranní. Anna se potýká s několika složitými případy. Jejich rozuzlení je v nedohlednu a policii se nedaří ani identifikovat starého pána, kterého na odlehlé silnici přejelo auto. Na místě činu nejsou žádné stopy. Byl muž vůbec naživu, když do něj vůz narazil?

 

 

Mezitím v drogovém doupěti umírá narkoman. Existuje snad spojení mezi těmito případy a mladým přistěhovalcem, kterého čeká vyhoštění? Anny se navíc oba případy osobně dotýkají…

Hustý smrkový les stál tiše, tmavozelená temnota jeho větví uhasila oslňující sníh. Anna si les pečlivě prohlížela. Takovým houštím by se nikdo neprodral, myslela si. Muž musel přijít podél silnice.

 

 

chlapec na mostě

Chlapec na mostě

Pokračování série Všemi dary obdarovaná nese název Chlapec na mostě. Napsal ho M. R. Carey, což je úspěšný tvůrce komiksů, filmových scénářů a beletrie.  

 

 

Pojďme se vrátit do krvelačného světa napadeného záhadnou epidemií, jež proměnila většinu populace v krvelačné hladovce. Ti požírají vše, co jim přijde do cesty a šíří nákazu.

V Anglii je poslední lidského sídlo, ze kterého se vydává na cestu napůl vojenská a napůl vědecká výprava, aby posbírala vzorky plísňových kultur, které po sobě v terénu zanechala předchozí expedice. Chtějí totiž získat informace o patogenu, které by mohly vést k objevení léku. Jenže nepřítel venku má hlad. Velký hlad. Bude výprava nakonec úspěšná?

Éra lidské nadvlády na Zeměkouli se z hlediska geologického času podobá malinké kapce v moři a rozpohybovat takové moře si žádá mnohem víc.

 

 Chci vidět další knihy od nakladatelství HOST →

Mohlo by vás zajímat

Já, legenda - Richard Matheson Nedostupné

3.3 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Svět zdevastovala hrůzná epidemie a ti, kteří neměli to štěstí a přežili, byli přeměněni v krvechtivá stvoření noci. Až na...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty