Thriller Lži, dokud můžeš vám pěkně zamotá hlavu!

Thriller Lži, dokud můžeš vám pěkně zamotá hlavu! - titulní obrázek

Mary Kubica není pro většinu čtenářů neznámou spisovatelkou – je to přesně ta žena, která se umí svými slovy vrýt pod kůži nejednomu čtenáři. Jistě mnozí ví, že právě z dílny této autorky pochází knížky světových bestsellerů jako je Andílek či Hodná holka. Ani novinka v podobě Lži, dokud můžeš nebude výjimkou. Jedná se o knihu, která potěší především všechny, kteří milují tajemno, chvilky napětí a nečekaných zvratů. To přesně Mary umí popsat dokonale.

Knížka už během pár stránek čtenáře naprosto pohltí a on má pocit, že je součástí života Clary a Nicka. Prožívá s Clarou Solbergerovou bolest, kterou pocítí, když během jednoho momentu přijde o milujícího manžela. Celý svět se jí zhroutí, a to ve chvíli, kdy to nejméně čeká. Ocitá se sama na pokraji vlastních sil a prožívá chvíle, které by jistě nikomu nepřála. Postupem času se cítí jako v začarovaném kruhu plných lží, zvláštních pocitů její dcery Maisie a okamžiků, které jí doslova vyrazí dech.

Clara se najednou ocitá úplně sama, přestože má okolo sebe mnoho přátel, ale jediný, kdo s ní skutečně zůstal, jsou její děti – Maisie a malý Felix – a také fenka, kterou Nick tolik zbožňoval.

 

 

Život jí komplikuje i její nemocná matka a otec, který pomalu, ale jistě přestává vše zvládat, ale samotné Claře nechce přidělávat další starosti. Po smrti Nicka se Clara setkává s různými lidmi a jeho úmrtí v sobě najednou ukrývá mnoho otazníků. Objevuje se i neznámá žena, která měla zřejmě několik měsíců před smrtí s Nickem velmi blízký vztah, o kterém jeho manželka neměla ani nejmenší tušení.

Hledání pravdy a odkrývání tajemství je chvílemi velmi bolestivé, ale Clara se nevzdává a bojuje i nadále.  Snaží se přijít na to, co se vlastně několik měsíců před tragickou nehodou stalo a co jí Nick tajil.

Je snad paranoidní, nebo si namlouvá něco, co není pravda a celé roky žila po boku člověka, kterého ani trochu neznala? Měla snad některá tajemství raději zůstat skryta? Existuje snad něco mezi nebem a zemí – to, co by bylo lepší raději ponechat v zapomnění a neutápět se ještě víc ve zklamání či bolestech?

Knížka Lži, dokud můžeš je přímo nabita strhujícími zápletkami, nečekanými zvraty a situacemi, které člověka donutí přemýšlet i potom, co dávno knížku odložil. Možná, že méně zdatného či časově vytíženého čtenáře odradí, že se jedná o poměrně „velkou bichli“, ale knížka je tak neskutečně zajímavá, čtivá a zároveň napínavá, že to nejde jinak než ji přečíst jedním dechem. Je totiž ideálním společníkem na dlouhé podzimní a zimní večery.

Mohlo by vás zajímat

V úkrytu - Liz Nugent Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Lydia Fitzsimonsová žije v dokonalém domě se svým milujícím manželem a synem. K úplnému životu touží po jediné věci. A ...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty