Daniel Cole a detektiv William Fawkes v hlavní roli

Daniel Cole a detektiv William Fawkes v hlavní roli - titulní obrázek

Daniel Cole je mladý Brit, který je dnes známý především díky čtenářsky oblíbenému debutu Hadrový panák. Velmi brzy se tak dostal do hledáčku čtenářů, kteří se rádi oddávají thrillerům a kriminálním příběhům. Ty si zkrátka dokonale podmanil.

Ostatně se není čemu divit, jeho knihy jsou napínavé, čtivé a plné adrenalinu. Dle jeho slovo však hlavním cílem bylo a vždy bude, aby si čtenář knížku především užil. A to zřejmě může tento spisovatel považovat za splněné.

Leckdo by možná ani netipoval, že právě tento mladý, a navíc pohledný muž, se v minulosti živil například jako záchranář, později jako úředník Královské společnosti na ochranu zvířat před krutostí, a také se angažoval v Královském záchranném institutu. Po výčtu těchto profesí by se zřejmě očekávalo, že se Daniel zaměří právě na literaturu, která by byla nejblíže k jeho povolání, ale opak je pravdou. Vydal se do kriminálního prostředí a jak lze vidět, byla to ta nejlepší možná volba.

 

 

 

Hadrový panák, což byl jeho debut, se těšil velké oblibě u nás i v zahraničí. Příběh pojednával o nalezeném těle, které bylo sešité z šesti různých mrtvol a podivném vrahovi. Jak už to, tak bývá, sám vrah měl vždy velký náskok oproti policii, která byla bezradná a zoufalá. Někdo zabil 6 nevinných obětí, aby mohl uskutečnit něco tak nelidského a zvráceného. Všem vyšetřovatelům se však honila hlavou pouze jedna otázka – kdo to udělal a co má za lubem? Situace se navíc značně zkomplikovala ve chvíli, kdy se náhle objevil seznam potenciálních dalších obětí, na které se vrah chystá, a na kterém je i mimo jiné sám vyšetřovatel.

 

 

Po roce vyšlo pokračování, na které čtenáři netrpělivě čekali. To neslo tajemný název Loutkář. Kniha byla ve velmi podobném duchu, jelikož se opět objevil případ, který až podezřele připomínal ten samý, jenž se odehrával právě v knize Hadrový panák. Policie velmi brzy zjišťuje, že se nejedná o žádnou náhodu. Roztáčí se opět kolotoč plný vyšetřování spojený s tlakem médií, překvapivých zvratů a konců, které čtenář příliš nečeká. Je tedy zapotřebí vyřešit, kdo je vlastně ten, který tahá za nitky a má to celé pod palcem. Je to opravdu ten samý člověk?

 

 

A jak se říká do třetice všeho dobrého, Daniel Cole přišel teď v březnu s dlouho očekávanou knihou Konec hry, jenž má být tím největším vyvrcholením celé této krimi, potažmo psycho série. Máte se zkrátka na co těšit!

A o tom, že to bude vážně pecka, jistě nikdo nepochybuje. O čem se však začíná pochybovat je především situace a nálada, která panuje mezi policisty. Po nalezení mrtvého policisty v zamčené místnosti nikdo příliš nepochybuje, že se jedná o sebevraždu. Ale stále je tu mnoho nevyřčených otázek, které nedají spát detektivům – Williamovi a Emily.

Začíná být dusno a ve vzduchu je mnoho otazníků. A právě Will by na ně rád znal odpověď. Je totiž více než možné, že se ve vlastních řadách nacházejí lidé, kteří nejsou takoví, jací se na první pohled zdáli. A co teprve mrtvý policista v důchodu, který měl zřejmě tajemství, o kterém jen tak nikdo nevěděl. Vyšetřování není jednoduché a o to složitější je, když se jedná o kolegy, kteří začínají být podezřelí z korupce.

Situace se komplikuje a začíná jít do tuhého. Je tedy více než logické, že kromě detektiva Williama Wolfa Fawkese není v bezpečí ani jeho rodina či blízcí. Podaří se však tento zdánlivě složitý případ vyřešit? Souvisí opravdu všechno se vším, tak jak si všichni na začátku mysleli?

Nenechte si tedy ujít celou sérii, která je navíc okořeněná o pravý britský humor, který jinde jen tak nenajdete.

Mohlo by vás zajímat

4.5 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Hadrovým panákem vše začalo. Loutkářem to pokračovalo. A teď je tu Konec hry: případ, v němž půjde o všechno. Případ, kterým se vražedný...

357 Kč

Běžně 399 Kč

Na prodejně

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty