Aristoteles a Dante odhalují nejen záhady vesmíru

Kniha s kouzelnou obálkou. Příběh, který učaroval velké části dnešní mládeže. A myšlenky, jež čtenáře nutí přemýšlet o lidském bytí. To je Aristoteles a Dante, další neobvyklé dílo z produkce CooBoo.

Pouto mezi mladými muži

Aristoteles je uzavřený, samotářský, patnáctiletý kluk, který nerozumí sám sobě, rodině, lidem, ani světu. Chce jen najít své pravé já, to, kým skutečně je a ne to, kým ho chtějí mít ostatní. Při úvahách o vesmíru a o životě potká energického, láskyplného Danta a zjistí, že není jediný, koho dospívání a hledání sebe sama pohltilo.

Z těchto dvou chlapců se stane nerozlučná dvojka, která mnohdy dumá nad problémy světa, nad tím, jak život vlastně funguje a proč si lidstvo tak úzkostně vytvořilo hranice mezi tím, co je správné a tím, co je špatné. Například, proč lidi musí nosit boty? 

Jak naložit s pocity

Autor předkládá dnešním čtenářům zajímavou, melancholickou a filozoficky zaměřenou knihu, která je cílená právě na dospívající chlapce. Odráží se v ní zloba, zášť i láska hlavního hrdiny, který neví, jak se svými pocity správně naložit. A tak čtenář sleduje jeho pochybení, omyly, jichž se občas dopouští a myšlenky, které ho k těmto činům vedly. Uvidí také, jak krásné, čisté, zvídavé a nevinné může být pouto mezi dvěma mladými muži. A jak takové pouto může být křehké.

„Ani Aristoteles se mi moc nelíbil. A přestože jsem věděl, že to jméno jsem zdědil po dědečkovi, byl jsem si vědomý i toho, že to jméno je taktéž dědictví po nejznámějším filozofovi světa. Nenáviděl jsem to. Každý ode mě něco čekal. Něco, co jsem nebyl schopný naplnit." (úryvek z knihy)

Hranice normality

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují…

Benjamin Alire Sáenz

299 s DPH

Nedostupné

V příběhu se čtenář setká nejen s filozofickými až magickými myšlenkami dvou zvláštních, z davu vybočujících teenagerů, ale i s hledáním svého já, vývojem těla jako takového a mužskou sexualitou. Čtenáři budou také svědky negativních důsledků potlačování pravých emocí, dopadu lidských omezených názorů a intolerance vůči tomu, co je podle společnosti považováno za normální a nakonec se možná i zamyslí nad tím, proč je lidská mysl tak velmi spoutána společenskými normami.

 Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru je zpočátku kniha spíše poklidná, bez většího množství akce a emocí. To je ale potřebné jako příprava na část, která se odehrává v druhé polovině knihy. V ní si čtenář užije mnoho dějových zvratů, emotivních pasáží a nakonec i dojímavého konce. Knihu bych doporučila čtenářům s otevřenou myslí, těm, kteří mají rádi příběhy s příchutí melancholie a milovníkům netradičních knih. A samozřejmě citlivým chlapcům, kteří stále hledají sebe sama, pro něž je konec konců tato kniha hlavně napsána.

Mohlo by vás zajímat

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru - Benjamin Alire Sáenz Nedostupné

4.6 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Dante umí plavat. Aristoteles ne. Dante se umí vyjadřovat a je si jistý sám sebou. Ari hledá správná slova jen stěží a trpí nedostatkem...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články