5 zajímavých titulů osobního rozvoje

5 zajímavých titulů osobního rozvoje - titulní obrázek

Rádi na sobě pracujete? Cítíte, že máte co zlepšovat ve svých manažerských či prezentačních schopnostech, chcete vědět, jak správně pokládat otázky, nebo porozumět svému mozku? Pak vám nesmí ujít těchto 5 titulů osobního rozvoje.

Prodejte to!

Chcete být úspěšný jako autor této publikace, který za posledních 13 let získal peníze na projekty v souhrnné výši přesahující 400 milionů dolarů?! Tato kniha, ve které prozradil svůj tajný recept, vám napomůže v cestě za úspěchem. Vyhrajte výběrové řízení, zvládněte prodejní prezentaci v jakémkoliv oboru.

Autor ve své knize aplikuje nejnovější výsledky výzkumů v oblasti neurověd, přináší reálné příběhy z praxe, jež vám otevřou oči, a také popisuje rozhodovací proces lidského mozku a jak reaguje na podněty v prodejní prezentaci.

 

Oren Klaff se obchodováním živí. Pracuje jako fundraiser a jeho úkolem je získávat kapitál pro podniky, které rychle expandují anebo chtějí být veřejně obchodovány na burze. Ve své profesi je velmi úspěšný, a tak je tím pravým člověkem, který vás může v tomto směru edukovat.

Kniha se zabývá především tipy, jak správně a úspěšně prezentovat, jak si poradit s různými reakcemi a jak váš velký nápad umět prodat.

Nezáleží na tom, jak moc se snažíš, ale jak to máš promyšlené.

 

Změňte mozek, změňte život

Přemýšleli jste někdy, jak mozek vlastně funguje? Je to propracovaný systém, který dokáže neuvěřitelné věci.

V této skvělé knize naleznete vědecké důkazy o tom, že úzkost, deprese, hněv, obsese nebo impulzivita mohou souviset s činností konkrétních mozkových struktur.

 

 

Autor je zároveň slavným neuropsychiatrem, který vám představí výzkum 100 000 mozkových snímků, nashromážděných za posledních 25 let. Nebojte se ale příliš obecných informací. Daniel G. Amen se s vámi podělí o nejnovější překvapivá a efektivní doporučení ohledně duševního zdraví. Ty vám napomohou „vyléčit“ mozek a změnit život.

V čem vám Změňte mozek, změňte život pomůže: Zmírnit úzkost a paniku, bojovat s depresí, posílit paměť, porazit impulzivitu a naučit se soustředit či zastavit obsedantní obavy.

Lidský mozek je tím nejúžasnějším orgánem ve vesmíru. Má na starosti učení, strategické myšlení, lásku, tvořivost a chování.

 

Minutový manažer v praxi – Tři tajemství Minutového Manažera v praxi

První kniha Minutový manažer vyšla roku 1982 a velmi rychle zaplavila svět. Prodalo se ji přes 13 milionů výtisků jen v USA. Následně byla přeložena do více než 25 jazyků a zařadila se mezi tituly, které zásadně ovlivnily podnikový management.

Následující titul Minutový Manažer v praxi překlápí tři tajemství Minutového řízení v každodenní dovednosti a ukazuje, jak fungují v praktických situacích.

 

 

Tato kniha vám ukáže příklady ze zasedacích místností a výrobních hal, reálné praktické situace i funkční systémy, které mají přímý vliv na hospodářský výsledek organizace.

Objevte revoluční, jednoduchý a jednoznačně efektivní systém, který mění způsob, jakým je dnešní svět podnikání řízen.

Pro vás jako manažera není důležité to, co se stane, když tam jste, ale co se stane, když tam nejste.

 

Minutová omluva aneb 4. tajemství Minutového Manažera

Ve stylu předcházejících průlomových dílů Minutového manažera vás tato kniha krok za krokem naučí, jak přijmout zodpovědnost za své omyly, a změnit tak život svých přátel a kolegů k lepšímu. Posilněte vlastní morálku a naučte se, jak mohou firmy i jednotlivci sklízet plody ryzí integrity.

Minutová omluva se zabývá našimi pracovními i osobními vztahy a je obzvláště důležitá ve světě byznysmenů 21. století.

 

 

Upřímně míněná omluva je vnímána jako naše silná stránka, nikoliv jako slabina, a napomáhá posílit mezilidské vztahy a manažerské dovednosti. Naučte se, jak ji správně užívat.

Minutová omluva může být velmi účinným nástrojem pro nápravu chyb, které jste napáchali, a může znovu obnovit důvěru, tolik potřebnou pro kvalitní vztah.

 

Pět základních životních otázek

Život je plný otázek – některé jsou nepodstatné, jiné zásadně důležité. Je nutné si uvědomit, že hledání správných odpovědí nás stojí příliš mnoho času a energie.

Nejdůležitější je, vědět, jak otázku správně položit. Pokud ji totiž položíte špatně, zaručeně dostanete i špatnou odpověď, zatímco dobré otázky vyzývají ke správným odpovědím. Položit dobrou otázku vyžaduje posunout se za to, co si myslíme, že o určitém tématu nebo osobě víme, abychom prozkoumali to obtížné, neznámé, ošemetné nebo dokonce nepříjemné.

 

 

Tato kniha vám poradí, pět základních životních otázek, které pokládat – to vše založené na příkladech z politiky, historie, populární kultury a sociálního hnutí, ale i z autorova osobního života:

Proč se ptáte?
Počkat…cože?
Rád bych věděl…?
Nemohli bychom aspoň…?
Jak mohu pomoci?
Co je skutečně důležité?
+ bonusová otázka

James E. Ryan ukazuje, jak tyto základní dotazy vytvářejí porozumění, podněcují zvídavost, jsou motorem pokroku, posilují vztahy a přivádějí naši pozornost k důležitým věcem v životě. Změňte navždy svůj způsob myšlení!

Pokud si zvyknete používat těchto pět otázek v běžném životě, budete šťastnější a úspěšnější.

Chci si prohlédnout další knihy z kategorie osobní rozvoj →

Mohlo by vás zajímat

Leadership a minutový manažer - Kenneth Blanchard, ... Nedostupné

4.4 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Zvýšení efektivity prostřednictvím situačního vedení Aktualizované vydání knihy Minutový manažer od guru managementu Kena Blancharda je...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty