Chuck Wendig

Chuck Wendig*New Hope, USA, 1976

Charles Wendig je americký spisovatel, autor komiksů, scenárista a blogger. Coby spisovatel brázdí vody thrillerů a dobrodružných příběhů žánru sci-fi. U nás se proslavil v roce 2015 kyber-thrillerem Nuly, na nějž navazuje román Invasive (2016). Zásadně přispěl také knižní trilogií do početného fandomu Hvězdných válek (Star Wars).

Narodil se ve městě New Hope v americké Pensylvánii. Dodnes tam žije se svou ženou, synem a dvěma psy. Vystudoval angličtinu a náboženství na Queens University v Charlotte, promoval roku 1998. Poté vystřídal řadu drobných zaměstnání a publikoval rané práce pod jménem CD Wendig, až se nakonec stal autorem na plný úvazek jako Chuck Wendig.

Přes 10 let působil jako vývojář RPG her (textových her na hrdiny), přispěl do tohoto světa více než dvěma miliony slov. Společně s partnerem Weilerem vytvořil scénáře k filmům Kolaps a Pandemic.

Spravuje spisovatelský blog zvaný Terribleminds již od roku 2000.

Svou první sbírku povídek Nepravidelná stvoření vydal roku 2011. Téhož roku přišel jeho debutový román Double Dead, na který o rok později navazuje novela Bad Blood. Následovala trilogie Dinocalypse (2012-2013).

Jeho fascinující série Miriam Black vypráví příběh dívky, která vidí smrt každého, koho se dotkne. Mrazivě napínavé! Jedná se o díly s ptačími názvy Blackbirds, Mockingbird a The Cormorant (2013). Po menší pauze sérii doplnily ještě tituly Thunderbird (2017), The Raptor and The Wren (2018) a Vultures (2019).

V roce 2013 vydal též dystopickou trilogii pro mládež The Heartland. Rok 2015 mu přinesl řadu komiksových spoluprací s Archie Comics a Marvelem.

Jeho trilogie Aftermath mapuje události po kanonickém dílu Star Wars: Návrat Jediho. Vlajkový první díl Aftermath vyšel roku 2015, po něm vždy po roce následovaly díly Life Dept a Empire‘s End. Ke vzniku trilogie se váže humorná skutečnost, že si vysnil takovouto spolupráci prostřednictvím tweetu 4. září 2014 a přesně rok poté se mu přání opravdu vyplnilo. Zahajující román Aftermath dosáhl na 4. místo v seznamech bestsellerů podle The New York Times i US Today.

Drahý internete, chci napsat licencovaný Star Wars román. Prosím, zařiď to.

 Napsal rovněž komické adaptace na Star Wars: Síla se probouzí, povídku směřovanou k postavě Wuhera a komiks zaměřený na oblíbeného záporáka Darth Vadera. Nejnověji stvořil samostatný román Psanci (2019).

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení