Hannah Sunderlandová

Hannah Sunderlandová*Birmingham, Velká Británie, 1991

Hannah Sunderlandová je britská spisovatelka, která debutovala v roce 2020 svěžím románem s veselým názvem Skoro úplně normální. Je avizován jako letní romance pro ženy, zejména pro čtenářky podobně laděných srdceryvných příběhů od Jojo Moyesové.

Narodila se ve městě Sutton Coldfield severně od Birminghamu ve Spojeném království, kde s partnerem žije dodnes. Získala titul bakalář umění na Univerzitě v Derby. Rozjela zajímavý vlastní byznys, v rámci něhož vyrábí rekvizity pro rekonstrukci zločinů. Spisovatelkou se stala (jako bezpochyby řada dalších) díky izolaci při pandemii a zjistila, že autoři vlastně také žijí tak trochu izolovaní ve svém světě.

Mezi její oblíbené inspirativní autory patří například feministická básnířka Rupi Kaur či tvůrkyně fantasy pro dospívající Holly Black. Zalíbila se jí bojovná série Hunger Games, čarodějnický příběh Harryho Pottera nebo hlubokomyslná klasika všech klasik Malý princ.

Hlavní hrdinka její romance Effie může být známá nám všem – zatímco se jejím kamarádkám daří, ona takové štěstí nemá. Bydlí u rodičů, chodí na jedno bezúspěšné rande za druhým a společnost jí sem tam dělá lahev vína. Jako by plula proti proudu. Která z nás si touto fází neprošla? Ale co je vůbec nejlepší, pracuje v knihkupectví! Žije ve světě fantastických příběhů, kde může popustit uzdu divoké fantazii a zmizet z neúnosné reality. To zní jako sen! Do toho přichází tajuplný Theo, který také není zcela bez chyby, a možná právě proto by si mohli rozumět? Pokud před nimi samozřejmě neleží nějaké nepříjemné tajemství

Jak se tomu říká, když truchlíte pro někoho, kdo není mrtvý, prostě odešel nebo nikdy nebyl takový, jaký jste mysleli?

 Tato romance je velmi čerstvá, ale už sklízí nadšené ohlasy od Sunderlandových sester ve zbrani, romantických autorek Anny Bell nebo Isabelle Broom. Je popisována jako „dechberoucí“, „srdcervoucí“, „nedokážete ji pustit“, „uchvátí vás od první stránky“, „ztotožníte se s ní“ a „přiměje vás k úsměvu i k pláči“. Nu, pak není co řešit, měli bychom se s touto autorkou neprodleně seznámit!

Sunderlandová dlouho neváhala a brzy připravila další zamilovaný příběh s všeříkajícím názvem Na první pohled (2021), který slibuje po spíše melancholické prvotině větší naději. Popisuje běžné náhodné setkání dvou cizinců v kavárně, ze kterého by mohlo vykvést něco víc, pokud by si ovšem na sebe dali kontakt... Krásný návrat do starých zlatých časů, kdy byla láska tajemnější, přirozenější a sociální sítě ji nemohly nijak ovlivnit. Tady možná ukápne slza nostalgie. Na českou verzi si ale budeme muset ještě počkat. Nechme se překvapit, co pro nás tato nadějná mladá autorka ještě chystá, jistě je to teprve začátek a můžeme se časem těšit na mnohé další příběhy z jejího pera.

Doma má prý „několik tisíc knih“ a ementálu podobnou děrovanou pokojovou rostlinu Monsteru skvostnou, které přezdívá Wallace.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení