Stacey Hallsová

Stacey Hallsová*Rossendale, Velká Británie, 1989

Stacey Halls je britská novinářka a spisovatelka, která debutovala silným historickým románem Naděje pro Fleetwood (2019). Podle skutečného honu na čarodějnice autorka vytvořila dechberoucí dílo, kde budete fandit hlavní hrdince ze šlechtického dvora a bojovat s ní za spravedlnost a život až do samého konce.

Vyrůstala v anglickém Rawtenstallu, Rossendale v okresu Lancashire. Vystudovala žurnalistiku na University of Central Lancashire a ještě během studií publikovala texty v mnoha časopisech. Přestěhovala se do Londýna ve svých 21 letech.

Působila jako redaktorka médií v The Bookseller a poté jako editorka pro Stylist.co.uk. Psala pro magazíny Psychologies, Guardian, The Independent, The Sun nebo Fabulous, kde nyní pracuje jako zástupce šéfredaktora.

Loajalita je získávána, ne vyžádána.

 Její literární debut nás zavede na šlechtický dvůr 17. století, kde je hlavní hrdinka Fleetwood Shuttleworthová právě v očekávání. Žádné z předchozích těhotenství zatím nedopadlo dobře, což přirozeně všechny znepokojuje. A jako by to nestačilo, objeví se tajemný dopis od lékaře, kde stojí věštba, varování i výhružka v jednom. Tento porod prý šlechtička nepřežije. Její jedinou záchranu představuje zkušená porodní bába Alice Grayová, kterou naneštěstí obvinili z čarodějnictví. Šlechtična tak musí bojovat o své dítě i spravedlnost pro svou zachránkyni.

Román prý vychází ze skutečných událostíhonu na čarodějnice v Pendle Hill, kde autorka vyrůstala. Čerpala tedy evidentně z místní historie. Postavy z díla jsou rovněž skutečnými historickými osobnostmi. Zcela oprávněně byla bestsellerem roku 2019.

Opravdu v tom není žádný rozdíl. Pro dceru je to stejný život jako pro manželku - jenom je to jiný muž, kdo vám říká, co máte dělat.

Čerstvě vydala svou druhou práci Nalezenec (The Foundling, 2020), kterou očekáváme v českém překladu v dubnu roku 2021. Tato kniha se ponese ve stejném duchu těhotenství a porodu, ačkoliv matka zmíněného novorozence o nějak zdaleka tolik nepečovala.

Londýn 1754. Bess Brightová odloží svou dcerku v nemocnici a po šesti letech se pro ni vrací. Jenže holčičku už někdo vyzvedl. Zjistíme, kdo se děvčátka ujal a proč? Ale mnohem spíše co se tenkrát stalo, že bylo dítě opuštěno a nyní se po něm matce zastesklo?

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    • + Ukázat více
    • Ukázat méně

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení