Eva Le Peutrec*Hořice, 1980

Navrhuji stavby de facto pro sebe.

Česká architektka a spisovatelka Eva Le Peutrec se narodila v Čechách. Po studiích architektury v Liberci se přesunula do San Francisca a pak do Číny, kde její architektonické projekty, zejména mrakodrapů, dosahují obrovských úspěchů. Splnila si tak sen, který se zrodil, když jako malá poprvé zhlédla film s Paulem Newmanem Skleněné peklo. Nyní žije se svým manžele, synem a dcerou v Nové Kaledonii.

Zahraničí mě vždycky lákalo, toužila jsem tam odejít, poznávat nové věci a sbírat zkušenosti. Navíc mám velmi ráda dobrodružství a taky nové výzvy.

O svém životě, jak soukromém, tak především profesionálním, píše Eva Le Peutrec ve své knize Architektura kreativního myšlení (2021). O projektech v Číně, Paříži, Nové Kaledonii a jinde prozrazuje, jak využila svých vlastních netradičních kreativních nápadů a procesů, a také o tom, jak si úspěšně splnit své sny a jak je to důležité.

Jsem perfekcionalista. Vždycky jsem si vyčítala i nejmenší chyby, proto se snažím dělat vše na sto procent a netrápím se výsledkem. Jsem ochotná spát čtyři hodiny denně a obětovat práci mnohé. Nemám problém vystoupit z komfortní zóny klidně i směrem, kterým jsem v životě do té doby nikdy nešla.

Eva Le Peutrec miluje, kromě své práce a rodiny, cestování a především plachtění u pláží v ráji uprostřed Pacifiku - Nové Kaledonii.

Seřadit:

Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení

    Knihy autora

    Seřadit:

    Co hledáte?

  • Zajímá vás

    Stav

    Dostupnost

    Vazba

    Formát audioknihy

    Míra poškození

  • Nakladatelé

  • Jazyk

    Hodnocení