Mezi dvěma Kimy

Autor Nina Špitálníková Interpret NULL

Audiokniha (CD)

Audiokniha

Na prodejně

330 Kč s DPH
Běžně 369 Kč Nápověda Jsme transparentní

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Britské dobrodružství Jamese Martina

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 499 Kč

Britské dobrodružství Jamese Martina

Spisovatelka Nina Špitálníková se rozhodla poznat jednu z nejtužších diktatur na světě zblízka. Podala si přihlášku na Kim Il-sôngovu univerzitu v Pchjongjangu, kam byla přijata, a tak měla možnost poznat severokorejskou realitu na vlastní kůži. První ze svých dvou studijních pobytů absolvovala za vlády Kim Čong-ila, podruhé do Severní Koreje… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Spisovatelka Nina Špitálníková se rozhodla poznat jednu z nejtužších diktatur na světě zblízka. Podala si přihlášku na Kim Il-sôngovu univerzitu v Pchjongjangu, kam byla přijata, a tak měla možnost poznat severokorejskou realitu na vlastní kůži. První ze svých dvou studijních pobytů absolvovala za vlády Kim Čong-ila, podruhé do Severní Koreje jela v době, kdy už otěže režimu svíral pevně v rukou jeho nejmladší syn Kim Čong-un. Jako studentka nejprestižnější severokorejské univerzity byla každodenně a bezprostředně konfrontována se systémem, v němž jsou práva jednotlivce omezována de facto ve všech sférách života. Kde kastovní systém předurčuje osud člověka ještě před jeho narozením. Kde je mu od útlého dětství pak vštěpována ideologie, kde je vůdce popisován jako dokonalá bytost na straně dobra a Japonsko a Spojené státy americké naopak jako ztělesnění nejhoršího zla. Nejeden početní příklad, se kterým se školáci setkávají, učí děti počítat zabité Američany a Japonce. Jižní Korea bývá vykreslována jako země, kde je život utrpením - na rozdíl od "ráje na zemi", kde mají to štěstí žít právě Severokorejci. Přestože byla Nina Špitálníková jako zahraniční studentka svázána řadou zákazů, její zvídavost ji přiměla některé z nich porušit, a proniknout tak za zeď, kterou mezi cizince a běžné Severokorejce staví všudypřítomná propaganda. Přes dohled tajné policie se jí podařilo dostat se na místa, která jí měla zůstat skryta a nabízejí zcela jiný obrázek, než jaký s radostí prezentuje turistům severokorejský režim. Pro běžného Středoevropana jsou ovšem pozoruhodné například i podmínky na univerzitních kolejích, kde dodávky vody a elektřiny zdaleka nejsou samozřejmostí. V kontrastu s touto realitou pak působí nablýskané monumenty, muzea a všechna slova o nejúžasnější zemi na světě, kterými průvodci krmí zahraniční turisty, poněkud úsměvně.

Sdílet 0

kategorie
Audioknihy » Cestování » Cestopisy
Nakladatel
Radioservis
Délka
00:00:00
jazyk
čeština
Vazba
CD
datum vydání
10.10.2022
ean
8590236115828
Rozměr
126 x 141 x 9
datum dotisku
16.04.2024

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 28 hodnocení čtenářů

21× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Jan Planka registrovaný uživatel

    Výborná knížka, Mezi dvěma Kimy doporučuji k přečtení. Velmi autentický pohled do severokorejského světa. Musím říct, že je to jedna z nejlepších knížek, které jsem o této zemi přečetl.

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 5 z 5 hvězdiček Daniel registrovaný uživatel

    Jedna z nejlepších knížek o Severní Korei a životě v ní, jak ho turisté nikdy vidět nemohou, dostane člověk jiný nadhled během čtení, spousta zajímavých informací a hezké fotografie. Díky Nino.

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 5 z 5 hvězdiček Lia Vašíčková registrovaný uživatel

    Koupila jsem knihu jako dárek pro dceru, která je z knihy nadšená a moc se jí líbí.

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Autorce se, jako jedné z mála, podařilo téměř nemožné, a to, že hned 2x navštívila KLDR jako studentka na tamější univerzitě. Přibližuje nám tak život v KLDR, hlavně pak přímo v Pchjongjangu. Toto je už několikátá kniha o Severní Koreji, kterou jsem v poslední době četla a musím říci, že byla zase něčím jiná. Autorka nám zde popisuje převážně život v hlavním městě, oproti jiným knihám, kdy jsme se většinou dostali až k těm nejchudším obyvatelům. Opět však zajímavý pohled a pro nás nepředstavitelné situace, nad kterými budete jen kroutit hlavou, jak takto může někdo žít. Co mi v knize vadilo, tak množství číslovaných poznámek, které byly vysvětleny až na konci knihy, takže jsem celou dobu listovala tam a zpět. A pak některé věci a situace byly pro mě málo popsané. Čekala bych to o něco více podrobnější. Avšak i tak velice zajímavá kniha a já si z ní odnáším spoustu nových informací. Rozhodně více mě zaujala další kniha autorky – Svědectví o životě v KLDR, kterou Vám rozhodně doporučuji.

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 5 z 5 hvězdiček Václav Kysela registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Obsahově zajímavá, její autenticita a podaní samotné autorky, perfektní knížka!

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 4 z 5 hvězdiček Kristýna Pšenicová registrovaný uživatel

    Kniha zatím zůstala rozečtená, protože v médiích proběhla zpráva o popravě a krutém potrestání nezletilých za sledování západního filmu. I když se kniha velmi dobře čte a je důležité poznat a nezapomínat na tyto smutné skutečnosti, momentální rozpoložení mi nedovoluje, abych pokračovala. Cítím beznaděj, která nelze ničím vyvážit. Vadí mi nečinnost světových organizací za lidská práva, a proto velké díky autorce za alespoň tuto malou exkurzi. Učitě doporučuji.

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 4 z 5 hvězdiček Dominika B. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Já udělala jednu jedinou chybu, kvůli ktere nemohu udelit knize 5/5 a to je to, ze jsem jako první četla autorky druhou knihu. Ta se mi líbila ještě o trochu více. Mezi dvěma Kimy není pouze o zkušenosti autorky s životem v Severní Koreji, ale je plná historických, demografických, ideologistickych faktů a citací. Některé pasáže me nudiliy, nektere jsem hltala. Každopádně i tak kniha přečtena jedním dechem. Doporučuji všem, ktere tento topic zajímá. Dominika

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 5 z 5 hvězdiček Brano registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zaujimave pribehy autorky zo studijneho pobytu v pridelovom state. Odporucam.

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 5 z 5 hvězdiček Stanislav Sebek registrovaný uživatel

    Doporučuji všem aby si uvědomili co znamená svoboda.

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

  • 5 z 5 hvězdiček Vojtěch Matějek registrovaný uživatel

    Je výhodou, že autorka sama navštívila zemi 2x, výklad je čtivý a autentický, velmi pěkná kniha.

    Kniha, Lidové noviny, 2017, 9788074225260

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 330 Kč Nápověda
Další knihy autora