Vítězové

Autor Fredrik Backman Interpret Pavel Soukup

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Vítězové Audiokniha (mp3)

Autor Fredrik Backman Interpret Pavel Soukup

Součástí série: Medvědín 3. díl z 3

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Závěrečný díl trilogie z hokejového městečka Medvědín. Po tragických událostech, o kterých nikdo nechce mluvit, udělala medvědínská komunita to, co vždycky – všichni sklonili hlavy a pokusili se jít dál. Po dvou letech se dokonce zdá, že se městu podařilo zacelit dávné rány. U jezera vyrostlo nové hokejové kluziště, Maya Anderssonová a Benji Ovich… Přejít na celý popis

Robert Bryndza: Anděl smrti Mrtvý politik i fotbalová hvězda, zmatená Metropolitní policie a stopy vedoucí k sexuální pracovnici. Nový Robert Brynzda je tady! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Závěrečný díl trilogie z hokejového městečka Medvědín. Po tragických událostech, o kterých nikdo nechce mluvit, udělala medvědínská komunita to, co vždycky – všichni sklonili hlavy a pokusili se jít dál. Po dvou letech se dokonce zdá, že se městu podařilo zacelit dávné rány. U jezera vyrostlo nové hokejové kluziště, Maya Anderssonová a Benji Ovich se vracejí domů a jejich shledání se starými známými je plné radosti a optimismu. Jenže pod povrchem se pořád skrývá něco, co Medvědínu brání posunout se dál. Někdejší rivalita se sousedním Hedem nikam nezmizela, a i když se dříve dařilo spory mezi městečky vyřešit v hokejových kláních, nyní se blíží cosi zlověstného. Napětí mezi komunitami roste a je jen otázkou času, kdy násilí přeroste úměrnou mez. Kdy nenávist vzburcuje k činu. A kdy někdo popadne zbraň a zamíří s ní ke stadionu… Švédský spisovatel Fredrick Backman zakončuje svou sérii ve velkolepém stylu a opět nenechá čtenáře vydechnout. „Backmanovou největší předností je dokonalé pochopení složitosti lidské duše. Jeho postavy jsou plnokrevné charaktery, pro něž máme pochopení a s nimiž soucítíme i v okamžiku, kdy provedou něco zavrženíhodného. Soudit je totiž náramně jednoduché, ale snažit se pochopit a odpustit dá mnohem větší práci.“ – Jindřich Göth, Novinky.cz. „Sport může lidi spojovat, dodávat jim pocit pospolitosti, společný cíl a možnost vyšvihnout se mezi elitu – a v neposlední řadě také přilákat sponzory do jednoho upadajícího městečka. Může ale také rozdělovat a vychovávat z dětí takové dospělé, kteří chtějí dát gól, ať to stojí, co stojí. I za cenu vztahů nebo morálních hodnot.“ – literatura. „Psychologická hloubka, pestrost charakterů a palčivé morální otázky činí z Medvědína zdařilý obraz uzavřené komunity v moderní společnosti a zároveň vyzrálé dílo, které důstojně navazuje na dosavadní Backmanovu prózu.“ – Anežka Matěnová, literatura. „Autorovy knihy jsou zárukou kvality, a to jak z hlediska děje a postav a stylu psaní, tak i čtenářského prožitku. Možná budete mít nutkání si hned po dočtení knihu přečíst ještě jednou a není se co divit, vždyť v knihách Fredrika Backmana si pokaždé najdete něco nového.“ - Markéta Forejtová, Vaše Literatura. „Fredrik Backman vypráví příběh soutěživosti, přátelství, politiky i rivality biblických proporcí.“ – New York Times. „Backman nenechává žádné emoce bez povšimnutí a vtahuje čtenáře do strhujícího rodinného dramatu, které překračuje hranice hokejové rivality.“ – Library Journal. „(...) zatraceně povedený závěr vynikající série.“ – Booklist.

Sdílet 0

série
Medvědín 3. díl z 3
Další ze série
1. Medvědín
2. My proti vám
3. Vítězové
kategorie
Audioknihy » Beletrie » Světová beletrie
Témata
kamarádky lední hokej Švédsko sport současnost
Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
30.03.2023
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
25:46:49

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 15 hodnocení čtenářů

15× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Ditidita registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Je to teda pěkná bichle! Bavila mě stejně jako předchozí díly, oblíbenou knihu ze všech 3 jsem si ještě nevybrala, 3. díl to ale asi nebude. 1 a 2 mě bavily o trochu víc. Možná to ale bude jen tím, že mám radši totální happy endy. Nebo tím, že je osud oblíbené postavy naznačen už na samý obálce a dost dopředu i v samotný knize. Asi by se mi tu spíš líbil ten dramatický moment překvapení, aby to završení trilogie více zasáhlo ‍♀️. Nicméně nejvtipnějším momentem pro mě je poslední projížďka Ramony .

    Kniha, Host, 2023, 9788027515042

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Šimková registrovaný uživatel

    Fredrik Backman je můj objev loňského roku. Když jsem po několika jeho jiných knížkách začala číst Medvědín, netušila jsem, že mě to tak chytne. Celá trilogie je naprosto skvělá. Některé postavy mi opravdu přirostly k srdci a bude se mi po nich stýskat. kdo by to byl řekl, že u knih o hokeji budu tolik brečet :-)

    Kniha, Host, 2023, 9788027515042

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 499 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora