Ted Bundy, vrah po mém boku

Autor Ann Rule Interpret Karolína Půčková

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Kompletní portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky. Kniha spisovatelky Ann Rule, Ted Bundy, vrah po mém boku, je naprosto jedinečná ve své ohromující intimitě a popírá stejně děsivě jako v době svého vzniku naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdyby mezi námi žilo monstrum, pracovalo vedle nás a tvářilo se, že je jedním z… Přejít na celý popis

Agustina Bazterrica: Devatenáct pařátů a jeden temný pták Hororové povídky od autorky bestselleru Znamenitá mrtvola! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kompletní portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky. Kniha spisovatelky Ann Rule, Ted Bundy, vrah po mém boku, je naprosto jedinečná ve své ohromující intimitě a popírá stejně děsivě jako v době svého vzniku naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdyby mezi námi žilo monstrum, pracovalo vedle nás a tvářilo se, že je jedním z nás. S mrazením stupňujícím se s každou další stránkou sledujeme, jak si autorka začala postupně uvědomovat, že její citlivý spolupracovník z krizové linky Ted Bundy je ve skutečnosti jedním z nejděsivějších sériových vrahů Ameriky. Bundy se doznal k zabití nejméně šestatřicet mladých žen po celých Spojených státech a za tři z těchto vražd byl nakonec odsouzen k smrti na elektrickém křesle. Autorka čerpá mimo jiné i ze své korespondence s Bundym, jež trvala až do doby krátce před jeho popravou. Daří se jí udržovat v rovnováze svůj hluboce osobní pohled na věc a svou roli kriminální reportérky při honu po brutálním sériovém vrahovi – geniálním a charismatickém Bundym, o němž si myslela, že ho zná. Touto nezapomenutelnou kronikou Bundyho života, jeho případu a jejich vzájemného vztahu, Ann Rule změnila směřování literárního žánru true crime.

Autor: Ann Rule (1931 – 2015) byla oblíbená americká spisovatelka žánru true crime. Pracovala jako policistka a byla velmi vzdělaná v oborech psychologie a kriminologie. Kniha Ted Bundy, vrah po mém boku byla pro její kariéru ta nejdůležitější. V době, kdy začala na knize pracovat a sbírat informace, nebyly ještě vraždy vyřešené. V průběhu psaní vyšlo najevo, že onen sériový vrah je Bundy, její kamarád, což jí poskytlo naprosto unikátní postavení mezi autory true crime. Ann Rule obdržela dvě ceny Anthony Awards a třikrát byla nominována na Edgar Awards. Je považována za průkopnici žánru true crime, tak jak jej známe dnes.

Interpret: Karolína Půčková se narodila 8.2.1996 v Praze, kde rovněž vystudovala obor Herectví a moderování. V umění má ráda pestrost. Vidět ji můžete převážně na divadle. Je členkou spolku 3D Company, SpoluHra, Didiart, ale objevuje se i na jiných pražských scénách. Také se věnuje zpěvu a hře na kytaru. Zkouší flamenco, skládá a píše, převážně do šuplíku. Od malinka miluje mluvené slovo i dabing. Je bývalou elévkou Českého rozhlasu. Práce hlasového interpreta je pro ni odměnou a možností vždy se něčemu novému přiučit.

Copyright: Nahrávka vznikla podle knihy Ann Rule Ted Bundy, vrah po mém boku vydané Nakladatelstvím JOTA v roce 2022. Copyright © Ann Rule, 1980, 1989, Afterword Copyright © Ann Rule, 1986, 20th Anniversary afterword Copyright © Ann Rule, 2000, The Final Chapter Copyright © Ann Rule, 2009. Z anglického originálu The Stranger Beside Me přeložila Helena Hartlová. Translation © Helena Hartlová, 2022. Audiokniha © Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2023. Čte Karolína Půčková. Hudba, režie, střih a mastering Michal Kurfürst. Vydalo Nakladatelství JOTA, s. r. o., v roce 2023.

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
datum vydání
22.02.2023
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
23:19:26
  • Jana Palkovská Jana Palkovská

    Vrah po mém boku je rozhodně kniha, kterou jsem nečetla naposled. Probudila ve mně emoce, nutila mě přemýšlet a zcela mě při čtení vtáhla do dění. Téměř mýtická osobnost Teda Bundyho totiž umí na člověka zapůsobit i dlouho po jeho smrti.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 32 hodnocení čtenářů

25× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Simona Maršíková registrovaný uživatel

    Kniha je úžasně napsaná, během 4 dnů jsem jí přečetla. Viděla jsem dokument na Netflixu a stále tomu nemůžu uvěřit. I po tolika letech mě mrazilo z těch brutálních a úplně zbytečných vražd. Těším se opět na další knihy podle skutečných událostí. Děkuji...

    Kniha, Jota, 2022, 9788075650313

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Štaifová registrovaný uživatel

    Perfektní kniha, od které bylo těžké se odtrhnout. Opravdu vší úcta autorce, napsala to skvěle. Vše jsem prožívala s ní ❤️

    Kniha, Jota, 2022, 9788075650313

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna registrovaný uživatel

    Dechberoucí! Příběh Teda znám už nějaký ten rok. Viděla jsem pár dokumentů, četla různé články... ale i přes to mě kniha nenechala chladnou. Upřímně jsem musela občas knihu odložit a vyčistit hlavu. Tíha morálního dilema, které autorka prožívá, je silné a vtáhne vás. Občas jsem se sice ztrácela v ději, musela pozorně sledovat roky a roční období, které autorka zmiňuje, ale styl, kterým je kniha napsaná, je chytlavý. Skvělé! Doporučuju všem True crime milovníkům.

    Kniha, Jota, 2022, 9788075650313

  • 5 z 5 hvězdiček Josef K. registrovaný uživatel

    Skutečně zajímavé. Moc se mi líbilo číst True Crime knihu z pohledu autorky, která byla Tedovy tak děsivě blízká. Člověk pak má na danou tématiku úplně jiný pohled.

    Kniha, Jota, 2022, 9788075650313

  • 5 z 5 hvězdiček Jk registrovaný uživatel

    Knihu jsem poprvé četla před 25 -lety. Je hezké, ze ji někdo konečně přeložil i do češtiny. Je to vyborne dílo spisovatelky, vřele doporučuji, i z důvodu, ze další knihy autorky už tak dobre nejsou. Tento příběh uchvátí i znechutí, ale i hodně naučí.

    Kniha, Jota, 2022, 9788075650313

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie registrovaný uživatel

    ok

    Kniha, Jota, 2022, 9788075650313

  • 5 z 5 hvězdiček Bety registrovaný uživatel

    Skvělá kniha

    Kniha, Jota, 2022, 9788075650313

  • 5 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Příběh jednoho z nejděsivějších sériových vrahů Ameriky. Ted Bundy se přiznal k zabití nejméně 36 mladých žen a byl odsouzen k smrti. Autorka, Ann Rule, netušila, že když začala psát knihu o sériových vraždách, bude pachatelem muž, jehož sama zná. Sledujeme tak i vnitřní boj někoho, kdo si odmítá připustit krutou pravdu. Tato kniha ze série True Crime je přesně tím druhem knih, které mám ráda. Příběhy podle skutečných událostí, literatura faktu, spousta nových informací. Já sama jsem o Tedu Bandym možná někdy slyšela, ale nikdy mě to nezaujalo natolik, abych hledala další informace. Přesně naopak jsem to měla u této knihy a chtěla jsem se dozvědět víc. Podívala jsem se i na filmy – Zlo s lidskou tváří z roku 2019. V tomto filmu byl skvělý herecký výkon, ale byl spíše pocitový a v podstatě jen ukázány soudy. Druhý film – Ted Bundy z roku 2002, ten byl naopak hodně drsný, byly zde ukázány jednotlivé vraždy, mrtvolami se film jen hemžil. A musím říct, že kniha, je zlatým středem obou filmů. Jsou zde emoce, ale hlavně fakta. Je to napsáno přehledně. Ač je tu hodně míst a hodně postav, neměla jsem s tím problém a bylo mi jasné kdo je kdo. Teda poznáme od jeho dětství až po jeho poslední den. Skvělé tu bylo, že sama autorka znala Teda a téměř až do konce s ním byla v kontaktu. Díky tomu je kniha více osobní. Jednotlivé dopisy od Teda nám pomůžou nahlédnout do jeho osobnosti. Jak se choval, jak přemýšlel. Samotný myšlenkový boj, kdy Ann nechtěla uvěřit tomu, že by Ted byl vrahem, byl také dobře vylíčen. Díky fotografické příloze se s Tedem seznámíte. Já do fotek během čtení neustále nahlížela, neboť souvisejí s dějem v knize a vždy jsem si tak mohla udělat konkrétní představu dané situace. Pokud se rádi dozvídáte nové informace a pokud Vás zajímají kriminální příběhy, které se skutečně staly, tak tato kniha je přesně pro Vás. Já budu s nedočkavostí vyhlížet další knihy z řady True Crime.

    Kniha, Jota, 2022, 9788075650313

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora