Tajný deník Hendrika Groena 

Autor Hendrik Groen Interpret Jiří Žák

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Tajný deník Hendrika Groena  Audiokniha (mp3)

Autor Hendrik Groen Interpret Jiří Žák

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Hendrik Groen je sice starý, ale sám nemá staré lidi rád. Ještě si chce na světě něco užít! Nechce jen popíjet slabý čaj a pěstovat muškáty, jako to dělají jeho vrstevníci. O svém životě v domově důchodců si píše deník, v němž… Přejít na celý popis

Darcy Coates: Šeptající mrtví Šeptání mrtvých zní jasně a zřetelně, zatímco vlastní minulost tone v němé mlze... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Hendrik Groen je sice starý, ale sám nemá staré lidi rád. Ještě si chce na světě něco užít! Nechce jen popíjet slabý čaj a pěstovat muškáty, jako to dělají jeho vrstevníci. O svém životě v domově důchodců si píše deník, v němž odhaluje všechny své vzestupy a pády, například pokus o založení anarchistického klubu Staří-ale-ne-mrtví. A když se k němu nastěhuje žena, po které vždy toužil, podnikne něco, co bude mít zábavné, něžné, ale i devastační následky. Hendrik Groen Je pseudonym nizozemského autora, jehož pravá identita je pouze předmětem spekulací v médiích. Je to skutečný osmdesátník? Je to nějaký známý nizozemský spisovatel? Nebo snad stand-up komik? Jisté je jen to, že jeho humoristický román zachycující s ostrou, a přesto laskavou a úsměvnou ironií každodenní život jednoho amsterodamského domova důchodců si získal srdce čtenářů po celém světě. Deník začal autor publikovat na literárních webových stránkách Torpedo Magazine, kde byl objeven nakladatelstvím Meulenhoff. O svém románu Hendrik Groen říká: „Ne každá věta je lež, ale ne každé slovo je pravda.“ Jiří Žák (1946) Narodil se v Praze, strávil řadu let v oblastních divadlech (Městské divadlo v Mostě, Západočeské divadlo v Chebu - 10 let) a v současné době je členem Divadla Na Vinohradech v Praze. V poslední době se však prosadil také jako publicista, překladatel a spisovatel. Přeložil více než 25 knih, v nichž významnou roli hrají především knihy herců a herecké životopisy.

Sdílet 0

Nakladatel
XYZ
datum vydání
13.09.2017
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
11:23:14

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.7 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček Michaela registrovaný uživatel

    Humorné, nudné to nebylo, ačkoliv jsem to tak čekala

    Kniha, XYZ, 2017, 9788075056887

  • 4 z 5 hvězdiček Lucie Fendrichová registrovaný uživatel

    Výborná a zábavná kniha, ke které jsem se dostala po přečtení Muže jménem Ove. Tyto příběhy o starších lidech mám moc ráda a potěší mě každý nový titul s podobným tématem.

    Kniha, XYZ, 2017, 9788075056887

  • 5 z 5 hvězdiček Anna Křempková registrovaný uživatel

    Knihu jsem si koupila náhodou na dovolené, a velmi mě překvapila. Je vtipná, realistická a už si plánuji koupit další díl.

    Kniha, XYZ, 2017, 9788075056887

  • 5 z 5 hvězdiček Kamča registrovaný uživatel

    Bezvadná kniha, která pobaví už od samého začátku i obalu knihy. Naprosto vtáhne člověka do děje a sám si představí, jaké to jednou bude, až bude starý a třeba bude prožívat to stejné, co hlavní hrdina knihy Hendrik. Forma deníku člověka nutí číst dál a dál. Určité dny z deníku jsou velmi vtipné. Čtení v noci způsobuje smích a nemožnost usnout. Což sebou nese riziko dlouhého čtení do ranních hodin.

    Kniha, XYZ, 2017, 9788075056887

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 299 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora