Setkání se smrtí

Autor Joe Simpson Interpret Ondřej Novák

Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Čeho je člověk schopen tváří v tvář skoro jisté smrti? Audiokniha Setkání se smrtí vás zaujme hned od začátku. Nejen proto, že jde o atraktivní tematiku, jakou bezesporu horolezectví je, ale i tím, jak sugestivně dokázal autor vylíčit sílu přátelství v mezní situaci a svoje pocity v boji o přežití při sestupu západní stěnou Siula Grande v Andách.… Přejít na celý popis

Hororový duben? Pecky od FOBOSU od 99 Kč včetně e-knih! FOBOS je záruky kvality a čtivosti pro všechny fanoušky hororu! Knihy vycházející pod touto značkou teď koupíte od 99 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Čeho je člověk schopen tváří v tvář skoro jisté smrti?
Audiokniha Setkání se smrtí vás zaujme hned od začátku. Nejen proto, že jde o atraktivní tematiku, jakou bezesporu horolezectví je, ale i tím, jak sugestivně dokázal autor vylíčit sílu přátelství v mezní situaci a svoje pocity v boji o přežití při sestupu západní stěnou Siula Grande v Andách. Joe Simpson dokázal z hlediska vysokohorského horolezectví skoro nemožné. Se zlomenou nohou, opuštěný, obklopen ledovými stěnami, ovlivněn halucinacemi – hladový a žíznivý se doplazil do základního tábora. Spolu s ním prožíváme vteřinu za vteřinou jeho dilema – žít – vzdát se, žít – vzdát se, vzdát se – žít. Pevná vůle a odhodlání nevzdat se i v sebekrutějších podmínkách dokazují, že touha po životě zvítězí. 
Četba tohoto zdánlivě prostého, nicméně neokázalého příběhu o hrdinství v podání zkušeného herce, dabéra a rádiového moderátora Ondřeje Nováka je povzbuzením pro každého člověka při překonávání překážek v jeho vlastním životě.

Nahrávka vznikla podle knihy Joe Simpsona Setkání se smrtí vydané Nakladatelstvím JOTA v roce 2009. Copyright © Joe Simpson 1988. Z anglického originálu Touching The Void vydaného nakladatelstvím Jonathan Cape, imprint Vintage, jež je součástí skupiny Penguin Random House, přeložili George and Jenny Dvorsky v roce 1994. Translation © George a Jenny Dvorsky, 1994. Čte Ondřej Novák. Hudba, režie, střih a mastering Michal Kurfürst. Design obálky © Jiří Mičkal. Vydalo Nakladatelství JOTA, s. r. o., v roce 2021.


„Jedno z klasických děl zabývajících se horolezectvím … jde o psychologický a místy i filozofický příběh lidské zarputilosti.“
George Steiner, Výběr z nejlepších knih roku, Sunday Times

„Zcela výjimečná a velmi dojemná kniha. Setkání se smrtí se dotýká základních otázek a činí tak naléhavě a vkusně.“
David Rose, Guardian

„V každém ohledu jde o výjimečný literární počin.“ 
Jim Perrin, Independent

„Je to inteligentní a strhující popis jejich hrůzostrašného dobrodružství. Autor je skutečný mistr pera.“
Graham Lord, Sunday Express

„Jeden z nejneuvěřitelnějších příběhů přežití, o jakém jsem kdy četl.“ 
Peter Gillman, Sunday Times

JOE SIMPSON
Joe Simpson je anglický horolezec, spisovatel a vyhledávaný motivační řečník. Narodil se v roce 1960 v Kuala Lumpuru. Ve čtrnácti letech se díky četbě nadchnul pro horolezectví, a když mu bylo dvacet pět, vyrazil s přítelem do peruánských And, kde si zlomil nohu a při sestupu málem zahynul v horské bouři. Po návratu prodělal řadu operací, po nichž se navzdory prognózám lékařů vrátil do hor. Podnikl šest neúspěšných výstupů na Eiger, v dosažení vrcholu hory mu však vždy zabránila nepřízeň počasí.
Vlivem smrti několika přátel a kolegů horolezců začal měnit svůj vztah k horám a postupně se více soustředil na roli motivačního řečníka a spisovatele. V současné době žije střídavě v Sheffieldu a v Irsku, hodně cestuje a kromě psaní knih a přednášení se věnuje svým početným koníčkům, mezi nimiž i nadále zůstává lezení po skalách.

Oceněné tituly autora: 
Setkání se smrtí 
    Cena NCR za literaturu faktu (1989)
    Cena Boardman Tasker (1989)

ONDŘEJ NOVÁK
Rodák z Hradce Králové sbíral divadelní zkušenosti od šesti let v dramatickém kroužku, později v Divadélku Jesličky nebo Klicperově divadle, které úspěšně zúročil při přijímacích zkouškách na Divadelní fakultu JAMU. Po absolutoriu činoherního herectví se stal členem činohry Národního divadla Brno, kde strávil více než 13 sezón. Na jevišti brněnského Mahenova divadla se objevoval například v rolích Kalafuny, Figara, Danceny nebo Ježibaby v Perníkové chaloupce. Kromě divadla se věnoval i dabingu, natáčení reklamních rozhlasových i TV spotů a moderování odpolední show v rádiu Kisshády, kde byl i několik let programovým ředitelem nebo kreativním manažerem. Dnes je Ondřej Novák hercem a moderátorem na volné noze, hlasem pořadu Autosalon, namlouvá a vymýšlí reklamy do rádií, televize a na internet. Dále také namlouvá audioknihy a komentáře, zajímá se o marketing, copywriting a každý večer se snaží číst pohádky svým dětem. 

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
datum vydání
8.02.2021
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
07:55:05

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.8 z 5 5 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 4 z 5 hvězdiček registrovaný uživatel

    První část knihy mě tolik nezaujala, ale druhou polovinu jsem četla jedním dechem.

    Kniha, Jota, 2001, 9788072171507

  • 5 z 5 hvězdiček mrStorm registrovaný uživatel

    Knížka je výborná, stejně jako její filmové zpracování Pád do ticha

    Kniha, Jota, 2001, 9788072171507

  • 5 z 5 hvězdiček Ondřej registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Mazec ....doporučuji i film

    Kniha, Jota, 2001, 9788072171507

  • 5 z 5 hvězdiček Aneta registrovaný uživatel

    Perfektní kniha, perfektní filmové zpracování. Odhodlání, odvaha, životní rozhodnutí, hory.

    Kniha, Jota, 2001, 9788072171507

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 248 Kč Nápověda