Pochovejte mě pod podlahu Audiokniha (Mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků.  Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minulého století. Je plná někdy groteskních, jindy tragikomických příhod z běžného… Přejít na celý popis

Sophie Lark: Unesená dědička Mafiánská rodina Griffinových mu zabila otce. Aby se pomstil, unesl a drží v zajetí jejich dceru –⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ baletku Nessu. Ale tak jako Zvíře ze slavné pohádky podléhá Mikolaj kouzlu Krásky, své malé baletky, která teď tančí jen pro něj... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

„Dostojevský střihlý Dickensem. Kniha se v Rusku držela více než deset let na špičce literárních žebříčků a prodalo se jí přes milion výtisků. 
Částečně autobiografická kniha přináší příběh osmiletého Saši žijícího s babičkou a dědou v Moskvě koncem sedmdesátých let minulého století. Je plná někdy groteskních, jindy tragikomických příhod z běžného života, vyprávěných syrovým jazykem malého chlapce, který postupně čtenáři odhaluje, jak křehká může dětská duše být.
Chlapce si prarodiče vzali do péče coby čtyřletého proto, že jeho matka se o něj nemohla z finančních důvodů postarat. Nicméně soužití dítěte a seniorů je nelehké, způsobené nejen Saškovým špatným zdravotním stavem, ale také psychickou nevyrovnaností babičky, která dává svým nejbližším najevo lásku a zájem o ně poněkud svérázným způsobem. Její rozporuplnost zapříčiněná nelehkým životním příběhem se nám odhaluje krok za krokem, až dojdeme k jistému smíření s ní. V knize dále blíž poznáme také fungování soudobé lázeňské a lékařské péče či vztahů mezi lidmi.
Kniha je často popisována jako jedno z nejzvláštnějších děl moderní ruské literatury a v roce 2009 podle ní vznikl stejnojmenný ruský film v režii Sergeje Sněžkina.

Sdílet 0

Nakladatel
Tympanum
datum vydání
9.04.2021
Vazba
Mp3
jazyk
čeština
Délka
06:55:40

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 349 Kč Nápověda