Parfém – příběh vraha Audiokniha (mp3)

Přehrát ukázku

00:00

00:00

Audiokniha (mp3)

  • Ihned ke stažení

Má nejjemnější nos na světě. Vycítí i to, co mu tak bolestně schází? Poslyšte zkazku o rokokovém psychopatovi, jenž pojmu „masová vražda“ vtiskl nový, kosmetický rozměr. Netvora Jeana-Baptista Grenouille zrodilo ve smradlavém 18. století pařížské rybí tržiště a odmalička se s ním svět nemazlil. Osiřelý a kulhavý skrček se stal koželužským učněm,… Přejít na celý popis

Knížky od 4 Kč?! To je náš DOBRO.BLEŠÁK Náš online DORBO.BLEŠÁK plníme každý týden novými a zajímavými tituly, které za tyto ceny jinde nenajdete. Knížky od 4 Kč v našem DOBRO.BLEŠÁKU jsou ale jen omezený čas a brzy zmizí. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Má nejjemnější nos na světě. Vycítí i to, co mu tak bolestně schází? Poslyšte zkazku o rokokovém psychopatovi, jenž pojmu „masová vražda“ vtiskl nový, kosmetický rozměr. Netvora Jeana-Baptista Grenouille zrodilo ve smradlavém 18. století pařížské rybí tržiště a odmalička se s ním svět nemazlil. Osiřelý a kulhavý skrček se stal koželužským učněm, kterého mistr mydlil hlava nehlava, ale božský dar – neomylně rozpoznat veškeré pachy i vůně světa – z hocha nevytloukl. A protože je Jean-Baptiste posedlý touhou rozvinout své nadání do netušených sfér, vloudí se do dílny krachujícího parfuméra Baldiniho, přičichne k tajům řemesla a uplatní je v podobě, nad níž současníkům vstávají vlasy hrůzou… Symbolický horor Patricka Süskinda o svérázné povaze lásky k bližnímu nabourává osvícenskou víru, že člověk je v zásadě dobrý. Ne šaty, nýbrž vůně dělají člověka – jenže jak voní ten, komu je vše lidské cizí? Román zfilmoval Tom Tykwer s Benem Whishawem, Dustinem Hoffmanem a Alanem Rickmanem v hlavních rolích.

Sdílet 0

Nakladatel
OneHotBook
datum vydání
12.10.2020
Vazba
mp3
jazyk
čeština
Délka
10:36:54

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 9 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 3 z 5 hvězdiček Petra registrovaný uživatel

    Pamatuji si z dětských let zfilmovanou verzi, která působila velmi strašidelně a sadisticky, hlavně hlavní protagonista. Po přečtení knihy jsem byla ale trochu zklamaná, ani jsem ji nedočetla do konce. Děj se příliš táhl a nakonec to byla docela nuda. Přesto zajímavý námět vyrábět parfémy z lidských těl.

    Kniha, Academia, 2006, 9788020014580

  • 5 z 5 hvězdiček Anna Hodovská registrovaný uživatel

    Super námět, líbila se mi kombinace nechutného prostředí a hledání krásy. Může být moc silné pro některé žaludky.

    Kniha, Academia, 2006, 9788020014580

  • 4 z 5 hvězdiček Lathenie registrovaný uživatel

    Po většinu čtení knihy mne příběh nudil, ale když jsem se dostala ke konci, konečně jsem se do toho dostala. Nádhera.

    Kniha, Academia, 2006, 9788020014580

  • 3 z 5 hvězdiček Kristýna Černocká registrovaný uživatel

    I přesto, že si myslím, že jsem dobrý čtenář, bylo to pro mě velice náročné čtení. Některé věty byly až moc dlouhé. Samozřejmě nápad knížky geniální, ale není to ten typ, co bych si řekla, že si ji ráda přečtu ještě jednou. A konec knížky mě velice zklamal.

    Kniha, Academia, 2006, 9788020014580

  • 2 z 5 hvězdiček Martina B. registrovaný uživatel

    Měla jsem ještě staré vydání knihy a určitě v knihovně ještě je. Ale nějak mě nedokázal tento děj upoutat. Ač jsem ji vydržela číst, až do konce,nebylo to zkrátka ono.

    Kniha, Academia, 2006, 9788020014580

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 319 Kč Nápověda