Stínové eso

Autor Amanda Foody

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Magazín Knihkupec

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 249 Kč dárek zdarma v hodnotě 69 Kč

Magazín Knihkupec

Vítejte ve Městě hříchu, kde vládnou vlastníci kasin, gangy zamořují ulice a za každým stínem se skrývá tajemství.Enne Salta byla vychována jako správná mladá dáma, a žádná taková dáma by dobrovolně nenavštívila New Reynes, takzvané Město hříchu. Když jí ale zmizí matka, Enne musí opustit svou dívčí školu – a svou pověst – aby mohla sledovat… Přejít na celý popis

Morgane Moncomble: Srdcové eso Dá se v lásce blafovat stejně jako v pokeru? Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Vítejte ve Městě hříchu, kde vládnou vlastníci kasin, gangy zamořují ulice a za každým stínem se skrývá tajemství.

Enne Salta byla vychována jako správná mladá dáma, a žádná taková dáma by dobrovolně nenavštívila New Reynes, takzvané Město hříchu. Když jí ale zmizí matka, Enne musí opustit svou dívčí školu – a svou pověst – aby mohla sledovat matčinu stopu do města, které nikdo neopustí nezměněn.

Vyděšená a opuštěná Enne má jen jedno jediné vodítko: jméno Levi Glaisyer. Naneštěstí Levi není ten gentleman, kterého očekávala – je to vládce ulice a podvodník. Také je jen jednu platbu od vyřešení jistého investičního podfuku, jenž rychle vychází najevo, takže se nemá čas zabývat cizím příběhem, který vede k nebezpečnému dvojímu životu. Enne mu nicméně nabízí kompenzaci, jež by mohla vyřešit všechny jeho problémy.

Pátrání je vede přes zářivá kasina, ilegální kabarety a do spárů nemilosrdné mafiánské dony. Zatímco Enne odhaluje neskutečná tajemství o své minulosti, Leviho nepřátelé je svírají a zatahují do zvrácené popravčí hry, kterou nelze vyhrát. Aby ho Enne vysvobodila, musí sama sebe ochránit před městem.

A bude muset hrát.

Sdílet 0

série
Stínová hra 1. díl z 2
Další ze série
1. Stínové eso
2. Král bláznů
kategorie
Knihy » Beletrie » Young Adult » Thrillery
Nakladatel
King Cool
datum vydání
22.02.2021
ean
9788076420656
Vazba
pevná vazba
jazyk
čeština
Vydání
1
isbn
978-80-7642-065-6

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 24 hodnocení čtenářů

14× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček monineknihy registrovaný uživatel

    Stínové eso obsahuje prepracovaný svet, v ktorom vládne mafia a gangy. V ktorom každý z obyvateľov oplýva nejakým talentom, ktorý sa mu (okrem iného) odráža vo výzore aj v priezvisku. Spletitý príbeh sledujeme prostredníctvom Enne, ktorá prechádza počas celého príbehu viditeľným progresom a charizmatického Leviho, ktorý tak trochu stojí na jednom bode, no jeho charakter je natoľko zaujímavý, že je to odpustiteľné. Na začiatku som mala problém vstrebať všetky informácie o novom svete, talentoch, gangoch a mafiánskych rodinách. Mala som pocit, že autorka na mňa chrlí všetky informácie o komplikovanom novom svete naraz, no zároveň ich nevysvetľuje dostatočne. Ešte v polovičke knihy som tak úplne nechápala, ako to všetko funguje, čo ma mierne odrádzalo a príbeh som si neužívala tak, ako som dúfala. Nakoniec mi to však vynahradila zaujímavá zápletka a Levi, ktorého si musí obľúbiť snáď každý. Samotnej tieňovej hry, na ktorú som sa tešila najviac, som sa dočkala až v akčnom závere knihy. Dovtedy som teda spoznávala komplikovaný nový svet a jeho zákony, backstory hlavných postáv, vedľajšie postavy - Lolu a Jacea (ktorých som si obľúbila viac ako hlavnú hrdinku) a ich cestu k nevyhnutnému záveru, čiže k samotnej tieňovej hre. A tá ma tak trochu nadchla aj sklamala zároveň. Sklamala ma tým, že v nej išlo o čosi iné, ako som si pôvodne predstavovala a tým, že nebola tak úplne vysvetlená (predpokladám však, že druhá časť sa hre bude venovať podrobnejšie). Nadchla ma vynikajúcim opisom celej scény a nervy drásajúcim napätím, ktoré sálalo z hry a aj zo samotných aktérov. Nakoniec kvitujem aj to, že autorka "neodkryla všetky karty" naraz a ponechala celej scéne tajomno. Nech boli moje pocity počas čítania akokoľvek zmiešané, nakoniec som Stínovému esu podlahľa. A vzhľadom na koniec knihy (a mojim nezodpovedaným otázkam) potrebujem nutne (najlepšie okamžite) ďalší diel.

    Kniha, King Cool, 2021, 9788076420656

  • 1 z 5 hvězdiček Anonym registrovaný uživatel

    Námět by mohl být dobrý, ale zpracování mi vůbec nesedlo. Kniha je předvídatelná, “napínavý” děj mi přijde nepropracovaný, poměrně nezáludný. Je to škoda. Nápad slibný, ale nakonec zklamání.

    Kniha, King Cool, 2021, 9788076420656

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha mě velmi mile překvapila. Napínavý příběh, slow burn romantika, nemám co vytknout. :)

    E-kniha, King Cool, 2021,

  • 4 z 5 hvězdiček Elen registrovaný uživatel

    Kniha byla vynikající, moc se mi líbila dle příběhu, postavy byli zajímavé a obálku jsem si zamilovala hned. Jediný za co můžu strhnout hvězdičku, jsou gramatické chyby, občas se slova opakovala za sebou nebo nebyli rozděleny. Jinak to bylo doopravdy fajn čtení)

    Kniha, King Cool, 2021, 9788076420656

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Bavilo mě, slowburn romantika. Těším se na další díl.

    Kniha, King Cool, 2021, 9788076420656

  • 5 z 5 hvězdiček Lucie Životská registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Napínavý příběh, který mě pohltil, epilog překvapil a budu čekat kdy autorka napíše slibovaný další díl!!! Do města hříchů přijede mladá Enn hledat svoji matku, na konci je z skoro úplně jiný člověk, přesto příběh není přeplácaný, urychlený... Opravdu se mi to hezky četlo :)

    Kniha, King Cool, 2021, 9788076420656

  • 4 z 5 hvězdiček Recenzárium registrovaný uživatel

    Stínové eso je první díl YA fantasy trilogie z nové série Stínová hra. Americká spisovatelka Amanda Foody čtenáře vtahuje do světa plného lží, intrik a nebezpečných her. Její svět je skvěle vymyšlený a do jisté míry i dobře propracovaný, i když pár mezer by se určitě našlo. Historie města je načrtnutá a postupně, jak plyne děj, odkrývána. Obyvatelé města mají na rukou krev Mizérů - členů královského rodu, kteří byli vyvražděni. Zajímavým prvkem jsou i různorodé talenty. Každý má nějaký talent, který se dělí na pokrevní, silnější, a odvislý, slabší. Dané nadání je zděděné po každém z rodičů. Enne má jako pokrevní talent tanec, její odvislý talent je aritmetický. Kniha je vyprávěna ve třetí osobě, rozdělení kapitol je na pasáže z pohledu Enne a Leviho. Musím říct, že jsem si oba hlavní hrdiny velmi oblíbila. Z nejprve naivní Enne se postupně stává sebevědomá žena a z prostopášného Leviho člověk, jenž dodrží daný slib. Romantická linka je rozvíjena pomalu a s citem, u Enne jsem jejím pocitům rozuměla, avšak u Leviho to bylo trochu těžší, vzhledem k jeho nevázané minulosti. Krom ústřední dvojice mě zaujaly také postavy Loly a Jaca. Bohužel zde musím zmínit, že zážitek z knihy mi kazilo nadměrné množství chyb, které převažovaly zejména v druhé části příběhu - spojená slova bez mezer, zdvojena slova, prohozený slovosled či nadbytečné mezery. Obvykle pár chybek v knihách neřeším, ale zrovna u tohoto titulu, který je jinak opravdu skvělým příběhem, mi to bylo líto. Stínové eso je akčním dobrodružstvím plným honiček, návštěv velkolepých kasin i temných městských zákoutí. Život ve městě znamená každodenní boj o přežití. Čtenář mimo jiné zakusí i magii skrytou v kartách. V New Reynes se hrají nejrůznější hry, ale tzv. Stínová hra vzbuzuje v lidech strach. Pozvánka do hry obvykle znamená jistou smrt. Závěr byl napínavý a skvěle vygradovaný. Už teď se nemůžu dočkat pokračování, které nutně potřebuji. Stínové eso se jistě zalíbí všem příznivcům fantasy a YA literatury. Jste připraveni hrát?

    Kniha, King Cool, 2021, 9788076420656

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha ma naozaj prekvapila a od jej čítania som sa nevedela odtrhnúť. Kasína, kabarety, ulice plné nebezpečných a ozbrojených členov gangu a v neposlednom rade mágia. Postavy, ktoré vás nenechajú chladnými. Odporúčam všetkým milovníkom fantasy.

    Kniha, King Cool, 2021, 9788076420656

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 319 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora