Glazura lesklá – tmavě zelená 0,5kg

Značka
Ostatní, Artikon
ean
8596604220309
Kategorie
Papírnictví » Výtvarné potřeby » Kreativní materiály

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Britské dobrodružství Jamese Martina

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 499 Kč

Britské dobrodružství Jamese Martina

Lesklá sypká glazura ve škále 15 základních barev, které je možné mezi sebou dále mísit. Teplota výpalu se liší dle odstínu a je uvedena na fotce odstínu po rozkliknutí. Najdete ji pak také na každém balení.

Základní potřeby: respirátor proti prachu, glazura, nádoba na míchání, uzavíratelná nádoba, pitná voda, síto, vařečka, gumová stěrka

Poměr glazura a voda: Univerzální poměr neexistuje. Řídí se typem aplikace (ponorem, poléváním, postřikem) a vlastnostmi střepu (tloušťka stěny, rozdílná nasákavost atd. ) Silnější a nasákavější střep obecně vyžaduje řidší glazuru. Glazuru nejprve namícháme raději hustší a případně doředíme. Základní orientační poměr může být 1:1,2 voda:glazura. Můžeme též provést zkoušku, pokud glazura ulpí na prstu a zároveň se prokreslí vrásky, je hustota správná. Doporučujeme rovněž odzkoušet si na několika vzorcích vhodné zředění glazury a tloušťku vrstvy.

Postup: Vsypte do míchací nádoby sypkou glazuru, zalijte pomalu vodou a důkladně rozmíchejte, aby nezůstaly hrudky. Vyzkoušejte hustotu glazury, případně dořeďte vodou. Na uzavíratelnou nádobu položte síto a lijte glazuru do nádoby, pomocí vařečky a stěrky proceďte přes síto. Důkladně uzavřete a popište nádobu - označení, barva, teplota výpalu, případně poměr s vodou, datum apod. Před každým použitím řádně promíchejte. Dodržujte teploty výpalu (1020-1160°C). Povrch střepu zboží musí být čistý, nezaprášený a nesmí být mastný. Je-li páleno pod předepsanou hranici, glazura se nezakalí a nebude plně krycí. Při překročení této hranice mohou glazury stékat nebo se vsakovat do střepu.


Výpal: 1020-1160°C

Upozornění: Při práci s glazurami používejte respirátor, nejezte a nepijte!

Hororový duben? Pecky od FOBOSU od 99 Kč včetně e-knih! FOBOS je záruky kvality a čtivosti pro všechny fanoušky hororu! Knihy vycházející pod touto značkou teď koupíte od 99 Kč. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 80 Kč Nápověda