Vzpomínky chovance Jaroslava Vojtěcha a historie táborů nucené práce
Vzpomínky chovance Jaroslava Vojtěcha a historie táborů nucené práce - František Bártík Nedostupné

Vzpomínky chovance Jaroslava Vojtěcha a historie táborů nucené práce

Kniha ( měkká vazba )

    • Produkt je nedostupný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Kniha zachycuje příběh mladíka, který se v roce 1949 pokusil ilegálně překročit státní hranice. Namísto "svobodného světa" ho čekaly dva roky v různých táborech nucené práce a služba u PTP. O táborech nucené práce nebylo napsáno mnoho knih, a tak se autor snaží čtenáři přiblížit důvody jejich vzniku a podmínky, které v nich panovaly. V… Přejít na celý popis

Sarah Rivens: Zajatkyně Nezahrávej si s ďáblem a nedělej věci, kterých budeš litovat. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha zachycuje příběh mladíka, který se v roce 1949 pokusil ilegálně překročit státní hranice. Namísto "svobodného světa" ho čekaly dva roky v různých táborech nucené práce a služba u PTP. O táborech nucené práce nebylo napsáno mnoho knih, a tak se autor snaží čtenáři přiblížit důvody jejich vzniku a podmínky, které v nich panovaly. V jednotlivých táborech byly velmi odlišné: jednou tvrdá práce v uranových dolech a nedostatek jídla, jindy mírný režim a chutná strava… Při pátrání v archivních záznamech autor odhaluje řadu zajímavých detailů ze života v táborech a naráží i na záznamy o vyšetřování zneužívání chovanek veliteli TNP.

Sdílet 0

Nakladatel
Academia
Rozměr
130 x 200 x 22
isbn
978-80-200-2328-5
Počet stran
256
datum vydání
20.02.2014
ean
9788020023285
Vazba
měkká vazba
jazyk
čeština

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Martin Janáč registrovaný uživatel

    Celkově bych knihu hodnotil velice kladně. Toto palčivé téma není v nynější době příliš populární a málo kdo si dokáže představit co se v TNP za komunistického režimu dělo. Proto bych tuto knihu rozhodně doporučil ke čtení každému, kdo by se rád dovzdělal. Myslím, že je to ideální publikace pro ty, kteří se danou tématikou zabývají poprvé, především díky kapitolám které vysvětlují od základu funkci a historii táborů, ale také pro ty, kteří už jsou v tomto tématu daleko zběhlejší, a to díky opravdu zajímavému vyprávění J. Vojtěcha. V knize se objevuje více typů pramenů. Jednak úryvky z nepublikovaných archivních materiálů (dobové zprávy, protokoly, zápisy z jednání apod.) a jednak osobní vzpomínky J. Vojtěcha. To vše je také doplněno obrazovou přílohou, kde si můžeme prohlédnout kupříkladu fotky tábora Vojny, těžní věže šachty, ale také aktuální fotku interiéru cimry, ve které pobýval J. Vojtěch v době, kdy byl ve Svatém Janu pod Skalou. To vše nám pomáhá udělat si jasnější představu o událostech probíraných v knize. Dobrou práci pana Josefa Bártíka také dosvědčuje bohatý poznámkový aparát, který nám pomáhá lépe se orientovat ve jménech a jednotlivých událostech důležitých pro lepší pochopení děje.

    Kniha, Academia, 2014, 9788020023285

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda