Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • Jarmila Láníková registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Kniha mě mile překvapila. Recepty jsou srozumitelně napsané, mají šmrnc a jsou ověřené praxí, takže fungují. Zatím nejvíc u nás zabodoval hruškový frgál. Líbilo se mi také propojení s valašskou tradicí a textové bonusy týkající se Valašska. Peču v podstatě každý víkend pro širokou rodinu a díky téhle knížce mám nové nápady, které doma opravdu chutnají. Doporučuji všem, kdo mají rádi poctivé domácí pečení.

    Přečíst více
  • Pavlína Marie registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček

    Sbírám staré recepty i kuchařky, tak jsem si tohle nemohla nechat ujít. A nejsem zklamaná. Do frgálu se asi jen tak nepustim, protože to je práce na celý den, ale našla jsem tam hodně věcí, které zkusit chci. Recepty vypadají jednoduše a žádná exotika, nebo divný suroviny. Postupu rozumím a to je asi všechno, co od receptů chci. Je vidět, že to má autorka vyzkoušené a jak se říká v ruce. Knížka je jako jako starý sešit s recepty po babičce. Pobavily mě žabí huby, laty i doutníčky. Je to tam i s těmi ručně psanými poznámkami. Obyčejné pečení, které mě neodradí náročností, přitom je to dost jiné než u nás v jižních čechách. Líbí se mi folklórní věci v knížce a povídání o tom kraji. Mohu doporučit těm, kdo rádi pečou jen tak na neděli.

    Přečíst více
  • Pekař registrovaný uživatel 1 z 5 hvězdiček

    Kniha je veliké zklamání. Není o tradičních ani regionálních receptech. Tradičním a místním receptům se blíží jen dva. Spousta fotografií je vytvořena umělou inteligencí a neodpovídají uvedeným receptům. Recepty jsou převzaty z evropské kuchyně ze šedesátých až devadesátých let . Obstojná (i když stále dosti povrchní) je část knihy nevěnující se receptům ale představení kraje.

    Přečíst více