• Anastasja Vištalová Anastasja Vištalová

    Toto je, dámy a pánové, opravdová emoční horská jízda, kterou zkrátka musíte zažít. V případě, že se pídíte po originálním čtivu, které vás dostane, tak je tahle žhavá novinka stvořena právě pro vás. Pohodlně se usaďte a nechte se odvát do surfařského ráje, kde se nemožné stává skutečným.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.2 z 5 114 hodnocení čtenářů

57× 5 hvězdiček 37× 4 hvězdičky 15× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Tereza Mrhalová registrovaný uživatel

    Kniha se četla dobře, líbila se mi, ovšem asi ne tolik jako ostatním, kteří o ní nadšeně mluví. Příběh jsem vnímala jako jednu velkou psychickou bolest a trápení, hlavní postavy procházeli těžkými životními zkouškami. Čtyři děti jednoho velmi známého a oblíbeného zpěváka, který několikrát opustil jejich mámu a když to udělal naposled už se k nim nevrátil, matku to zlomilo, začala být závislá na alkoholu a jednoho dne se kvůli tomu utopila ve vaně. Nina, nejstarší ze sourozenců, tehdy sedmnáctiletá se musela začít starat o své sourozence jako plnohodnotný rodič, jejich otec se ani v tuhle chvíli neukázal, Nina musela odejít ze školy, aby tam udržela aspoň sourozence. Když už si myslela, že je na pokraji sil, přišla nabídka foceni plavek a neoprenů při surfování..to zachránilo její rodinu.. Zároveň se v knize prolíná přítomnost, kdy Nina, nyní jako velmi známá modelka, chystá večírek ve svém obrovském domě pro celé Malibu. Ne vše ovšem dopadne tak jak Nina a její sourozenci očekávali.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Zusková registrovaný uživatel

    Tak tato kniha mě velmi překvapila vůbec jsem nevěděla co od ní mám čekat. Byla jako dárek od knihy Dobrovský v podobě e-knihy. V první chvíli jsem se v ní trochu ztrácela, než jsem pochopila jak je psaná, ale pak mě ten příběh ohromil. Všechny charaktery postav se mi moc líbily. Měla jsem tolikrát zlomené srdce a slzy na krajíčku. Dělo se tam toho tolik, že se člověk ani chvilku nenudil. Spousta postav s propletenými osudy. Je to už nějaká doba co jsem tuto knihu četla a pořád jí nemůžu dostat z hlavy. Určitě se k ní ještě vrátím.

    Kniha, Kontrast Vintage, 2022, 9788027702817

  • 3 z 5 hvězdiček Michaela Škobrtalová registrovaný uživatel

    Asi ne uplne muj styl. Precetla sem do pulky. Mozna nekdy se k ni vratim. Ale ted me nenadchla.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Deňulík Uživatel aplikace KDčko

    Tahle byla taky skvělá, hezky se četla a příběh byl napínavý.

    Kniha, Kontrast Vintage, 2022, 9788027702817

  • 3 z 5 hvězdiček LH registrovaný uživatel

    Kniha se četla dobře, ale nic epochálního to není. Oddechové čtení na dovolenou....

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček švadlenka Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Zajímavý příběh jedné rodiny, která i přes velké těžkosti drží pohromadě a žije úspěšný život.

    Kniha, Kontrast Vintage, 2022, 9788027702817

  • 4 z 5 hvězdiček Vej Uživatel aplikace KDčko

    Kniha se hezky a rychle četla a příběh byl zajímavý, ale bylo zde hodně postav, bylo pro mě obtížné se v nich vyznat, konec byl docela těžko uvěřitelný, ale i přes pár nedostatků se mi kniha moc líbila, postavy měli zajímavý charakter a vývoj, byli popsány do hloubky a člověk se mohl zamyslet, jak by se zachoval v jejich situaci.

    Kniha, Kontrast Vintage, 2022, 9788027702817

  • 4 z 5 hvězdiček Nikola Krajčovič registrovaný uživatel

    Reid je osobnostou ama k sebe. Pribehu su niečím tak rafinované, že to skratka potrebujete čítať. Viac ma bavila minulosť, ich rodičia, ale ono sa to potom ku koncu tak nejak vyrovnalo.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 2 z 5 hvězdiček Eva Vosáhlová registrovaný uživatel

    Novodobá červená knihovna. Dočetla jsem se sebezapřením.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Hana Langmajerová registrovaný uživatel

    Prima oddechovka

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Pavla Šteflová registrovaný uživatel

    Moc se mi líbilo, jak byla knížka strukturovaná i jediný děj. Jediná věc, co mi vadila byla ta, že tam bylo tolik postav, že jsem se v tom ztrácela.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Kristýna Procházková registrovaný uživatel

    Příběh zajímavě napsaný. V podstatě poukazuje na realitu. Konec se mi zdál lehce jako nemožný, ale jinak se příběh četl dobře.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 2 z 5 hvězdiček M.V. registrovaný uživatel

    Hned na začátku knihy jsem se přenesla někam do telenovel devadesátých let . Ani pokračování ač celkem čtivé nevedlo jiným směrem. Komplikovaný příběh rodinných vztahů ...proč ne. Ovšem na každé stránce jen řešit co kdo má za značku auta, šatů, jakou má postavu... Děkuji, ne.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Natálie registrovaný uživatel

    Knihu Mailu v plamenech budu vstřebává ještě nějakou dobu. Příběh rodiny Rivových je velmi… smutný, fascinující, plný naděje, odpuštění, zklamání a propletený láskou skrz na skrz. Nevím proč, ale během čtení jsem měla pocit, jako bych byla právě ve slunném Malibu a celý děj sledovala jako rodinná přítelkyně. Mockrát jsem měla pocit, že bych postavám ráda pomohla v nelehkých situací jejich životů. Zkratka a jednoduše, tuhle knihu si určitě přečtěte. V létě na dovolené, nebo v zimě pod dekou. Nebudete litovat.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Lenka Rabanová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Takové to čtení na dovolenou

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Jana Melicharová registrovaný uživatel

    Nádherná knížka i jsem si pobrečela.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Nela Bártlová registrovaný uživatel

    zlatý střed a možná i něco trochu víc, na tři hvězdičky to tak špatně není ale nemá to na čtyři. 3.8 / 5

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 1 z 5 hvězdiček Kristýna Žemličková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knížku jsem ne dočetla vůbec mě nenadchla.

    E-kniha, Kontrast Vintage, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček _books._.by._.m registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Co všechno se může odhalit a stát na jednom večírku? Na večírku, na který se touží dostat každý? Kam může přijít kdokoliv, kdo zná adresu? Na večírku dětí oblíbeného a celosvětově známého zpěváka? Pro mě nejočekávanější knížka tohoto roku. Vyšla už loni v angličtině, ale z nějakého důvodu jsem se rozhodla čekat a díkybohu to Dobrovský vydal. Moc jsem se těšila a do knížky šla se spousty očekávaními. A jsem nadšená Doopravdy mi autorka naservírovala přesně to, na co jsem se těšila, možná i víc. A pro mě je tahle knížka dalším důvodem, proč propadám TJ Reid. Rodina slavného zpěváka Micka Rivy. Konkrétně jeho 4 děti. Nina, Jay, Hud a Kit. Přesně okolo nich se točí tenhle příběh. Nina je modelka, Jay surfař, Hud fotograf a Kit jejich malá sestřička, která ráda surfuje a je v tom fakt dobrá. Jejich život se může zdát bezchybný, mají peníze, krásné domy, jsou mladí, krásní a úspěšní. My máme možnost poznat, že v jádru je to rodina jako každá jiná, která řeší spoustu problémů. Ninu, nejstarší z nich právě opustil manžel. Jay se snad poprvé zamiluje. Hud ukrývá tajemství a Kit skrývá tak nějak všechno, alespoň mi to tak přišlo. Upřímně nevím, jak vás nalákat na knížku bez spoilerů, protože bych to všechno hned vykřičela, ale snad to zvládám. Řeknu to takhle. Pokud jste četli Daisy Jones & The Six a líbila se vám, bude se vám Malibu určitě líbit, možná i o trošku víc než Daisy. Já jsem nadšená a čím dál víc autorku miluju a už se nemůžu dočkat na další pro mě hodně očekávanou knížku (po Malibu ještě o to víc), a to Carrie Soto is Back

    Kniha, Kontrast Vintage, 2022, 9788027702817

  • 5 z 5 hvězdiček Monineknihy registrovaný uživatel

    Do písania Taylor Jenkins Reid som sa zamilovala už pri čítaní Daisy Jones & The Six, čiže kniha Malibu v plamenech bola pre mňa jasná voľba. A ja ju milujem. Milujem ju viac ako Daisy, milujem ju viac ako všetky skvelé knihy, ktoré som zatiaľ za tento rok prečítala... Autorka totiž čaruje so slovami. Opisuje obyčajné "veci" (medziľudské vzťahy, starosti, strasti aj malé radosti, úspechy aj neúspechy, slávu, pozlátko, lásku vo všetkých podobách, sex, toxické vzťahy aj rôzne závislosti) tak, že im dá úplne iný rozmer. Jej opisy ma emočne zasiahli, celý príbeh som prežívala tak, akoby sa týkal reálnych ľudí z mäsa a kostí. Postavy som si okamžite zamilovala, vcítila sa do nich a ich osudy mi neboli ľahostajné. Niektoré postavy, hlavne jednu, som nenávidela, no zároveň ju autorka vedela vykresliť tak, že v určitých chvíľach som ju dokázala pochopiť aj napriek všetkým hrozným veciam, ktoré urobila. Príbeh sa odohrával v dvoch časových rovinách. V prítomnosti sledujeme štyroch súrodencov pripravujúcich sa na ich každoročný večierok, z ktorých má každý vlastné starosti a tajomstvá. V minulosti sledujeme ich rodičov, cez zoznámenie, svadbu, narodenie detí... až dokým sa tieto dve dejové línie nespoja do prítomnosti. Posledná časť knihy sa venuje samotnému večierku, ktorý sa mi odvíjal pred očami ako film a jeho záverečné vyvrcholenie ma po 1 ) pobavilo (najmä to ako dopadli niektorí hostia) a po 2 ) prekvapilo (je pravda, že záverečné stretnutie mohlo vyeskalovať do dramatickejšej podoby, no takto to malo tiež svoje čaro a pôsobilo to reálnejšie). Nikdy by som nepovedala, že sa rozplačem pri opise scény, v ktorej si to dvaja náhodní hostia na večierku rozdajú v skrini, ale stalo sa :D. Aj ten sex totiž opisuje autorka tak, že síce môže miestami pôsobiť trošičku vulgárne, no zároveň vás všetky tie emócie okolo úplne rozložia. Ak máte radi spoločenské romány, ktoré riešia medziľudské vzťahy, rodinné drámy a prostredie smotánky, tak jednoznačne poďťe do toho.

    Kniha, Kontrast Vintage, 2022, 9788027702817