• Helena Kubelková Helena Kubelková

    U knihy se rozhodně nudit nebudete. Děj je nabitý, jak zápletkou ohledně vztahů samotné hlavní hrdinky, tak jejích přítelkyň. Také se podíváte do světa start-upů a toho, jak vlastně takové aplikace mohou vzniknout. Celý příběh na mě vlastně tak trochu působí, jako feministický odboj proti mužům, kde hlavní hrdinka vezme příležitost za pačesy a svou aplikací dá na frak všem úchylům v New Yorku. Ale nebojte se, na konci se vždy najde ponaučení. Třeba že nic není tak horké, jak se zezačátku může zdát a že bychom opravdu neměli věřit všemu, co se píše na internetu. Za mě je tedy doporučení jasné. Jak hacknout zlomené srdce je taková (místy i vtipná a trošku sprostá) oddechovka.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

3.8 z 5 87 hodnocení čtenářů

33× 5 hvězdiček 19× 4 hvězdičky 27× 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 3 z 5 hvězdiček Veve721 registrovaný uživatel

    Autorčiným cílem očividně bylo poukázat na to, jak je pro ženu v IT oboru těžké se prosadit. Hlavní hrdinka Mel po negativních zkušenostech s randěním přes online seznamky vytvoří aplikaci, kde ženy můžou anonymně varovat ostatní před nevhodným chováním mužů. Bohužel, nápad zní zajímavěji než výsledek. Příběh byl plný romantických absurdit, jako například moment, kdy se hlavní hrdinka cítí nažhavená dřív, než si vůbec uvědomí přítomnost svého idola Alexe. Její buňky mají očividně magické schopnosti a bez jejího přičinění pravidelně skenujou místnost, jestli se v ní náhodou nenachází sexy chlap... Spousta pro děj nepodstatných vycpávek pouze natahovala čtenáře, aby se k vyústění zápletky nedostal tak rychle. První polovina se nepříjemně vlekla a nesympatická hlavní hrdinka mě vyloženě iritovala. Neustále oplzle komentovala každý chlapský zadek, přitom ale vyčítala chlapům jejich sexistické chování. Sama se mohla přetrhnout, když s ní Alex flirtoval, ale když kamarádku balil číšník, okamžitě obracela oči v sloup. A tyhle kámošky byly samostatná kapitola - krásné, chytré, úspěšné... Nechápu, kdy všechny své pracovní úspěchy stíhaly, když byly každý jeden večer totálně zlité na nějaké párty. Hlavní dějová linka týkající se vývojářství byla zajímavá, jenže se ztrácela v ustavičném zahořklém kňourání hlavní hrdinky. Očividná snaha autorky o IT feminismus vyšel nazmar právě kvůli povaze Mel a podsouvání myšlenky, že všichni chlapi jsou šovinistické hovada. (Až na dokonalého Alexe samozřejmě.) Neříkám, že se to absolutně nedalo číst, protože kapitoly věnované rozvíjení nové aplikace byly zajímavé a i se závěrem jsem byla vcelku spokojená. Ke knize se už ale neplánuju znovu vracet. Myslím si, že se téma dalo zpracovat i lépe.

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 3 z 5 hvězdiček Lenka registrovaný uživatel

    Předvídatelné, ale příjemné čtení.

    E-kniha, Red, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Vondrová registrovaný uživatel

    Knížku jsem si hned zamilovala. Je vtipná, romantická, ale není to klasická romantika. Má to vtipný a reálný děj. Knihu jsem přečetla za 3 dny.

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 5 z 5 hvězdiček Nikola registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Knihu jsem koupila v akci 1+5 zdarma. Jinak bych o ní pravděpodobně vůbec nezavadila. Ale to by byla velká chyba! Kniha je skvěle napsaná a témata v knize jsou velice aktuální a zamyšlení hodné, ať už se to týká odborného IT světa, nebo internetu jako takového. Soucítila jsem s hlavní hrdinkou. Některé věci dopadli podle očekávání, ale většina úplně jinak, než jsem si myslela, něco bylo až překvapující. Knihu jsem si užila.

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 5 z 5 hvězdiček Karolína registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jedna z nejlepších knížek, které jsem za poslední dobu přečetla. Knížka se četla sama. Kapitoly byly kratší, což mi vyhovovalo, díky tomu se knížka četla velice rychle. Za dva dny jsem měla přečteno. Velice aktuální téma.

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 5 z 5 hvězdiček Kristýna Juřenová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělá knížka ! Romantiky byli dostatek a komičnosti taky ! Úžasné, jako všechny ostatní knížky od tohodle nakladatelství!!! ❤️

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Čtivá kniha, která pobaví a zároveň dovede k zamyšlení. Autorka se dotýká úskalí internetových seznamek a obtíží, na které mohou ženy narazit, pokud pracují mezi muži v technickém oboru.

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 4 z 5 hvězdiček @vendysknihou registrovaný uživatel

    Od této knihy jsem nečekala moc. A dostala jsem mnoho. Na první pohled nevýrazný román vás překvapí, dožene k slzám, ale i k úsměvu. Díky knize se vám taky dostane porozumění některým těm složitostem co nás v životě a hlavně ve vztazích potkávají. Rozhodně stojí za přečtení. Bohužel jsem si z ní teda nesedla na zadek, tak jako z jiných knih a proto je mé hodnocení takové jaké je.

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 3 z 5 hvězdiček Sylvie registrovaný uživatel

    Kniha je spíše průměrná, ani neurazí, ani nenadchne. jako oddychové čtení k vodě podle mě ideální

    E-kniha, Red, 2020,

  • 4 z 5 hvězdiček Petra Slavatova registrovaný uživatel

    Oddechové čtení.

    E-kniha, Red, 2020,

  • 3 z 5 hvězdiček Tereza Dikošová registrovaný uživatel

    Příjemná oddechovka, zejména pro mladší. Pěkný náhled do světa IT a jak to v něm mají ženy těžké. Kniha je čtivá, ačkoliv konec je očekávatelný.

    E-kniha, Red, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Bianca registrovaný uživatel

    Příběh o životě a vztazích v realitě a mezi sociálními sítěmi, prosazení hlavní hrdinky v mužském pracovním světě, sebeuvědomění...kniha se čte dobře, takový jeden oddechový den.

    E-kniha, Red, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Šimková registrovaný uživatel

    Příjemné oddechové čtení, které mě vtáhlo do děje a nemohla jsem přestat číst.

    E-kniha, Red, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Katarína Hudáková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    krasny oddychovy pribeh o laske, priatelstve, internetetova zoznamka, poniženie, beznadej, klamstvo, podpora blizkych, pomocna ruka od spolubyvajucej, "nekdy musime vsechno zrovnat se zemi, aby sa dalo postavit neco novyho."

    E-kniha, Red, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Eliška Veselá registrovaný uživatel

    Mě se knížka velmi líbila, je to perfektní oddechovka po náročném pracovním vytížení :)

    E-kniha, Red, 2020,

  • 3 z 5 hvězdiček Vera Vitoslavská registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Docela dobré zajímavé.

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 3 z 5 hvězdiček Šárka Vyhlídalová registrovaný uživatel

    Odpočinková četba

    E-kniha, Red, 2020,

  • 4 z 5 hvězdiček Nela registrovaný uživatel

    Od knížky jsem mnoho neočekávala, takže nejsem zklamaná. Vypráví velmi aktuální příběh propojený s internetovým světem. Oddechová knížka, u které nemusíte hluboce zkoumat hlavní myšlenku autora. Přirozeným způsobem nám s nadhledem ukazuje život IT specialistů a seznamování přes aplikace. Překvapivě i přes velmi negativníh odnocneí, která jsem na knížku četla, bych ji doporučila. Přeci jen mě bavilo stále dál číst, především proto, abych zjistila jaké další překážky Mel na její cestě čekají. Knížku si přečtěte. Sice příliš nenadchne, ale rozhodně nezklame. Je to milé čtení na večery. :)

    E-kniha, Red, 2020,

  • 5 z 5 hvězdiček Iva registrovaný uživatel

    Příjemné oddechové čtení

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477

  • 4 z 5 hvězdiček Baru registrovaný uživatel

    Kniha se mi líbila. Hlavní hrdinku jsem v jednu chvíli neměla ráda kvůli některým rozhodnutím. Kniha ukazuje na to, že to ženy nemají ve světě lehké. Knihu určitě doporučuji přečíst.

    Kniha, Red, 2020, 9788075857477