Příběhy světoběžníků
Příběhy světoběžníků - Erich Václav Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Naše vlast bude slavit sté výročí. Autor má let méně, ale ve svém věku má dvě osmičky. V lesnictví pracoval přes 70 let, 60 let učil na vysoké škole. Prožil toho dost, pracoval ve více jak osmdesáti zemích světa všech pěti kontinentů - jen obletů kolem rovníku stihl čtrnáct. A tak se na radu členů rodiny i vzácných přátel rozhodl publikovat… Přejít na celý popis

Romány od RED a mangy od GATE pouze za 1 Kč! Ke každému nákupu nad 499 Kč v našich knikupectvích si můžete vybrat jednu knihu od značky RED či GATE za pouhou 1 Kč! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Naše vlast bude slavit sté výročí. Autor má let méně, ale ve svém věku má dvě osmičky. V lesnictví pracoval přes 70 let, 60 let učil na vysoké škole. Prožil toho dost, pracoval ve více jak osmdesáti zemích světa všech pěti kontinentů - jen obletů kolem rovníku stihl čtrnáct.

A tak se na radu členů rodiny i vzácných přátel rozhodl publikovat příběhy zatím nepublikované, čímž byl dán ráz knihy. Ta je složena z kratičkých povídek, fejetonů a glos – tak jak šel jeho dobrodružný a nevšední život.
Kniha je rozdělena do sedmi částí: Krach na burze ve Wall Street (1929), světová hospodářská krize (1930 a léta následující), vzestup nacismu sousedního Führera a domácího Henleina, Mnichovská dohoda, polská okupace Českého Těšínska, počátek 2. světové války, Hitlerovská okupace a především autorovo totální nasazení (tehdy jako čtrnáctiletého), lesního dělníka a vysokoškolského studenta.

Toto studium a následující získávání vědecko-pedagogických hodností zabraly pak dvě další životní etapy autorova života a v roce 1965 – už pro trojnásobně kvalifikovaného experta – následovalo první africké bilaterální intermezzo, kde autor získal neocenitelnou praxi, jenž ho přenesla na čtyři projekty OSN, které jej v příštích dvaceti letech (1970-89) posunuly mezi špičkové experty OSN. V tomto období zažil nekonečné množství dobrodružství. Pro Čechoslováka, to byla léta unikátní neboť během 26 let byl deset let v tropickém zahraničí.
Autor se dožil ve své šedesátce důchodu, pěti vnoučat a šesti pravnoučat. Zažil i své úrazové pády a nakonec skončil v nadstandardním zařízení pro seniory. Tam se mu zdařilo napsat během tří let dvanáct knih, včetně jedné o svém útočišti v pensionu pro staré pány.

Všechny neobvyklé příběhy, včetně mnoha zcela nových a dosud nepublikovaných zážitků, jsou v knize popsány v povídkách, fejetonech ba i pohádkách pro děti, milujících les ve věku od deseti do devadesáti let...

Sdílet 0

Nakladatel
Petrklíč
Rozměr
144 x 212 x 18
isbn
978-80-7229-661-3
Počet stran
195
Vydání
1
ean
9788072296613
Vazba
pevná vazba
datum vydání
1.11.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 268 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora