0.0 z 5 hvězdiček
měkká vazbaKniha ( měkká vazba )
- Produkt je vyprodaný.
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení „polévka je grunt a maso je špunt“. A nejspíš i z tohoto důvodu se mezi těmi polévkami,… Přejít na celý popis
K tomuto produktu zákazníci kupují
-
Polévkové štěstí
-
Polévky ze Svatojánu
-
Polévky (Edice Apetit)
-
Polévky
-
Česká kuchařka
-
Pomazánky na pohoštění
-
Lehké polévky
-
Síla léčivých polévek a očistné návody pro domácnost
-
Rychlovky v kuchyni
-
Polévky a kašičky pro nejmenší
-
Saláty (Edice Apetit)
-
Sladká jídla
-
Jak vaříme u Matěje
-
Velká knedlíková kuchařka
-
Bestseller Buchty po ránu
-
BBQ kuchařka (z produkce “Jamie Oliver`s FOOD Tube”)
-
Saláty a pomazánky - 78 skvělých receptů
-
Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení
-
Bez vývaru neuvaříš
-
Recepty z babiččiny zahrádky
-
Famózní! 2
-
Slané pečení (Edice Apetit)
-
Bářina kuchařka pro mámy a táty
-
Knedlíky
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení „polévka je grunt a maso je špunt“. A nejspíš i z tohoto důvodu se mezi těmi polévkami, jejichž původ pokládáme za český, vyskytuje spousta polévek hutných, vydatných, jako je dršťková, gulášová, bramboračka, zelňačka a mnoho dalších, připravovaných z masa, zeleniny, ryb, hub, sýra, ba i ovoce. Oběd bez polévky je u nás považován za neúplný, polévka však nejen nabudí chuť, ale může posloužit i jako životabudič, zahřeje, rozproudí krev a vzpruží. A nadto je díky tekuté konzistenci snadno stravitelná. Autorka této kuchařské příručky Soňa Hasalová se v polévkách a jejich přípravě vyzná, jak dokazuje i ohlas prvního vydání, jež bylo zcela rozebráno. Pro toto, druhé vydání rozhojnila původní soubor 250 polévkových receptů o stovku dalších, a sice o omáčky, zálivky a dresinky. Bez omáček – zejména hustých smetanových – si naši českou kuchyni nelze představit, neboť skvěle doplňují klenot české gastronomie, knedlík. Zálivky a různé dresinky neodlučně patří k salátům všeho druhu, dodávají jim chuť. Autorka při volbě receptů pečlivě přihlížela k domácím zvyklostem a tradicím a k tuzemským surovinám, ale nemálo se inspirovala i v zahraničí a její kuchařka uspokojí jak začínající, tak zkušené kuchařky (i kuchaře), o spokojenosti strávníků nemluvě.
- Nakladatel
- Arista Books
- Rozměr
- 148 x 210 x 15
- datum vydání
- 23.01.2019
- ean
- 9788087867310
- Počet stran
- 152
- Hmotnost
- 221 g
- datum dotisku
- 15.12.2025
- Vazba
- měkká vazba
- Vydání
- 2
- isbn
- 978-80-87867-31-0
Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda
0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů
0× 5 hvězdiček 0× 4 hvězdičky 0× 3 hvězdičky 0× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Přidejte své hodnocení knihy
Vývoj ceny Nápověda
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.
Články, které stojí za pozornost
-
Máme pro vás novinku: Pojištění proti poškození a ztrátě pro nákupy bez starostí
-
Svědectví o životě v KLDR 2 - Hovory z rudého pekla | RECENZE
-
10 nejlepších deskovek, které prostě musíte vyzkoušet!
-
Pirueta - když se hokej potká s baletem: Pohádka, které nejde odolat | RECENZE
-
Darujte dětem kouzlo Vánoc: jedinečný set Albi tužky a Zimních pohádek jen u nás!
-
Láska na spadnutí: Román plný pořádného jiskření a lehkého humoru | RECENZE
-
5 nejkrásnějších vánočních obálek a pár tipů navíc
-
Tipy na knižní dárečky pro malé čtenáře | Vánoce voní knihou
-
Atomové šelmy: Když predátoři vyrážejí na lov postapo fanoušků | RECENZE
-
Festival Knižních závisláků 2026: Poprvé v Praze! Vstupenky v prodeji za zvýhodněnou cenu
-
Stranger Things 5: První vlna nasadila laťku hodně vysoko | RECENZE BEZ SPOILERŮ
-
Atmosféra, která pohltí: T. J. Reid přináší další silný román| RECENZE