Kočka na křižovatce

Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Britské dobrodružství Jamese Martina

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 499 Kč

Britské dobrodružství Jamese Martina

Kolik šancí, životů a světů potřebujeme, abychom našli ideálního partnera? Co všechno musíme opustit, pochopit a přijmout, než dozrajeme a vydáme se po vlastní cestě? Psychologická novela s magickými prvky Kočka na křižovatce je sondou do nitra ženy a její touhy po ideálním manželství. Ústředním tématem je nesvoboda v partnerském soužití.… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kolik šancí, životů a světů potřebujeme, abychom našli ideálního partnera? Co všechno musíme opustit, pochopit a přijmout, než dozrajeme a vydáme se po vlastní cestě? Psychologická novela s magickými prvky Kočka na křižovatce je sondou do nitra ženy a její touhy po ideálním manželství. Ústředním tématem je nesvoboda v partnerském soužití. Manipulace, ponížení, vzestupy, naděje… a vedle toho i cosi člověka přesahujícího. Emílie se při návštěvě přátel stává ve svém vlastním domě terčem nechutného žertu. Zdá se, že níž už se v domácí hierarchii dostat nemůže, není ale jisté, zda ji tato epizoda opravdu donutí řešit neblahou životní situaci. Naštěstí se na zahradě nečekaně objeví malá zatoulaná kočka Laura a začnou se dít podivné věci; propojí se paralelní světy a sny se stanou realitou. Kniha odhalující složitosti mezilidských vztahů je věnována těm, kdo mají smysl pro nadsázku a věří, že ztráta nemusí nutně znamenat prohru.

Sdílet 0

Nakladatel
Milan Hodek
datum vydání
22.11.2022
ean
9788088372370
Počet stran
168
jazyk
čeština
Vazba
měkká vazba
isbn
978-80-88372-37-0

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.0 z 5 1 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 4 z 5 hvězdiček knizni.taurus registrovaný uživatel

    Tohle byla zvláštní kniha. A myslím to v dobrém. Byla to taková óda na život, na sebelásku a na sebepoznání. Myslím, že knihu ocení zejména ženy, ale kdo ví. Jedná se o velmi emocionální, lidsky napsaný příběh ze života. Na to jak je to krátký příběh, tak autorka dokázala skvěle zpracovat téma nesvobody v partnerském vztahu, manipulace a ponižování. Ale tahle kniha není jen o tom špatném a na to by se měl člověk při čtení zaměřit. Příběh je totiž o naději, o rozhodnutích, o získávání času pro sebe a o schopnosti rozhodovat se sám za sebe, pro své nejlepší dobro. Je o sebepoznání. Trocha magie v podobě paralelních světů bylo fajn. Bavilo mě sledovat vývoj jedné (obou) hlavní postavy. V obou světech byla jiná, ale zároveň šlo pořád o to najít sílu v tom bojovat za to co chce, za svobodu, za nalezení sama sebe. Občas mi teda přišlo, že po dočtení knihy si ani hlavní hrdinka Emílie nevyřešila otázku svého ideálního partnera a manželství. Byla taky dost sebekritická, takže její sebeláska dostávala zabrat. Taky mi přišlo, že ani její příběh není ukončený a spoustu otázek zůstane nezodpovězených. Což je asi v pořádku, život je o neustálém hledání a jde hlavně o to jít cestou, kterou si sami zvolíme. A co bylo taky super, byly příběhy i jiných postav. Každý tam měl svou úlohu, každý měl svůj příběh, který nám z menší nebo větší části přiblížil. Pokud hledáte knihu, která je napsaná tak, jak kdyby k vám promlouvala a líbí se vám knihy o partnerství a touhách žen, tak si knížku určitě přečtěte. Mě se kniha líbila, byl to takový zajímavý vhled do života ženy, která si jednou řekla: a dost. Jinak jako plusový bod beru kočku Lauru :).

    Kniha, Milan Hodek, 2022, 9788088372370

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 280 Kč Nápověda