Jak se žilo v Plzni za císaře „Procházky“
Jak se žilo v Plzni za císaře „Procházky“ - Eva Mušková Nedostupné

Jak se žilo v Plzni za císaře „Procházky“

Kniha

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

Dobrá záložka 80 - Princovo rozjímání

Katalog Jak se žilo v Plzni za císaře „Procházky“ doplňuje stejnojmennou výstavu, která probíhala od 29. dubna do 13. července 2014 v Národopisném muzeu Plzeňska na náměstí Republiky v Plzni. Cílem výstavy i jejího katalogu bylo postihnout zásadní změny, k nimž došlo v Plzni v době vlády Františka Josefa I. (1848–1916), v Čechách některými… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Katalog Jak se žilo v Plzni za císaře „Procházky“ doplňuje stejnojmennou výstavu, která probíhala od 29. dubna do 13. července 2014 v Národopisném muzeu Plzeňska na náměstí Republiky v Plzni.
Cílem výstavy i jejího katalogu bylo postihnout zásadní změny, k nimž došlo v Plzni v době vlády Františka Josefa I. (1848–1916), v Čechách některými posměšně přezdívaného „starý Procházka“. Hlavní důraz byl ovšem kladen na přelom 19. a 20. století. Čtenář se prostřednictvím stručných textů, dobových fotografií a vyobrazení nejrůznějších předmětů denní potřeby seznámí s rozvojem města, s industrializací, dopravou a komunikací, tehdejšími technickými vymoženostmi, ale i s každodenním životem tehdejších obyvatel, zejména jejich životním stylem, náboženstvím, kulturou, školstvím, sportem a trávením volného času.
Součástí katalogu je i ukázka části didaktického programu, který byl na výstavě připraven především pro žáky základních škol a nižších ročníků gymnázií. Publikace může být podnětná jak pro učitele, jako nevšední učební pomůcka při výuce dějepisu či vlastivědy, tak i pro kohokoliv, kdo se zajímá o historii Plzně.

Sdílet 0

jazyk
čeština
isbn
978-80-261-0431-5
ean
9788026104315

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda