Dva proti Říši

Autor Jiří Šulc

Dva proti Říši - Jiří Šulc Nedostupné

Kniha ( pevná vazba )

    • Produkt je vyprodaný.
E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Dědictví špionů

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 999 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Dědictví špionů

Dne 27. května 1942 byl v Praze proveden atentát na SS-Obergruppenführera a generála policie Reinharda Heydricha, třetího nejvyššího nacistického představitele po Hitlerovi a Himmlerovi. Heydrich bezprostředně po svém nástupu do úřadu zastupujícího říšského protektora nastoluje vládu teroru proti obyvatelům. V reakci na novou vlnu poprav a ve… Přejít na celý popis

Sexuální výchova na 120 % Sex a vše o něm v nové manga sérii. Přečtení zvýší vaši empatii na 120 %! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Dne 27. května 1942 byl v Praze proveden atentát na SS-Obergruppenführera a generála policie Reinharda Heydricha, třetího nejvyššího nacistického představitele po Hitlerovi a Himmlerovi. Heydrich bezprostředně po svém nástupu do úřadu zastupujícího říšského protektora nastoluje vládu teroru proti obyvatelům. V reakci na novou vlnu poprav a ve složité politické situaci se exilová vláda v Londýně a její zpravodajská služba odhodlají k odvážnému plánu - v několika skupinách jsou v protektorátu vysazeni parašutisté. Dva z nich tvoří skupinu Antropoid: Josef Gabčík a Jan Kubiš. Atentát se málem nezdaří, Heydrich je vážně raněn. Okamžitě se rozbíhá obrovská pátrací akce. Když o týden později Heydrich umírá, nařizuje Hitler jako odvetu likvidaci Lidic. Na základě udání Karla Čurdy je ráno 18. června 1942 obklíčen kostel sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici, kde se skupina skrývá. Odpor hrstky mužů trvá několik hodin, výsledek je nevyhnutelný. Kubiš s dvěma dalšími padne při obraně kostela. Zbývající čtyři, mezi nimi Gabčík, uvěznění v zaplavované kryptě a již bez munice, volí sebevraždu. Dva proti Říši je historický román založený na podrobném zkoumání pramenů a literatury. Popisuje scénu domácího odboje stejně jako exilovou vládu, výcvik parašutistů v Anglii, přípravu atentátu, okolnosti i situaci po něm. Nevyhýbá se líčení soukromého života hrdinů. Poskytuje realistický obraz o strukturách německé moci, zabývá se vyšetřovacími postupy gestapa. Kromě známých faktů obsahuje i řadu nedávno publikovaných či málo známých skutečností. Román, který zaujme strhujícím dějem i výbornou psychologií postav, nabízí stále inspirující příběh o skupince statečných vojáků, jednom diktátorovi, zradě, smrti a svobodě.

Sdílet 0

Nakladatel
Knižní klub
Rozměr
137 x 207 x 34
jazyk
čeština
Počet stran
476
datum vydání
1.09.2012
isbn
978-80-242-3619-3
Vazba
pevná vazba
datum dotisku
1.09.2016
ean
9788024236193

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 10 hodnocení čtenářů

10× 5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

  • 5 z 5 hvězdiček Pett registrovaný uživatel

    Silné... opravdové... dechberoucí... kruté... lidské... a navíc je to české... já... já... zírám a ani nedutám! Příběh nabitý akcí od prvního až po poslední písmenko... tolik silných momentů, že nestíháte ani dýchat... jste lapeni, jste pohlceni... máte tendence ty kluky varovat... ochránit je... a nejen ty dva, ale je všechny... cloumá vámi zlost, bezmoc, zoufalství a ve finále i obrovský obdiv jejich odvaze... nadáváte nahlas... při atentátu vás omejvají... proboha, vždyť vy jste tak mimo, že se bojíte, že to ten zmetek přežije... události poté jsou srdcervoucí... ta lidskost... proboha, ta lidskost... mě připravovala o rozum! Tohle vám zaměstná hlavu na hodně, hodně dlouho... zkrátím to tady na... bylo mi ctí!!!

    Kniha, Knižní klub, 2012, 9788024236193

  • 5 z 5 hvězdiček Adéla registrovaný uživatel

    Už jsem přečetla spoustu knížek, ale tahle ve mně zanechala asi největší dojem. Možná je to tím, že se to týká naší historie, ale kniha je opravdu dechberoucí. Četla jsem si asi 3krát a stále mě láká. Příběh je krásný, až dojemný. I když jsem již před knihou věděla, jak to celé dopadne, tak mě detaily o atentátu velice překvapili. Tuto knihu vřele doporučuji!

    Kniha, Knižní klub, 2012, 9788024236193

  • 5 z 5 hvězdiček Dominika T registrovaný uživatel

    Neskutečně silný čtenářský zážitek. Autor vás nenechá ani na chvilku vydechnout, natož knihu vůbec odložit.

    Kniha, Knižní klub, 2012, 9788024236193

  • 5 z 5 hvězdiček Anna registrovaný uživatel

    Nemám slov. Úžasné.

    Kniha, Knižní klub, 2012, 9788024236193

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora