Atentáty na Hitlera

Autor Grehan John

Kniha ( měkká vazba )

E-shopové listy

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 99 Kč dárek zdarma v hodnotě 19 Kč

E-shopové listy

Drž mě, když padám

Při zaslání zboží balíčkem

K nákupu nad 499 Kč dárek zdarma v hodnotě 299 Kč

Drž mě, když padám

Spiknutí mnoha osob, ale i jednotlivci, kteří se postavili čelem k nebezpečí s jediným cílem – zlikvidovat Adolfa Hitlera.Během svého politického života se Adolf Hitler stal cílem řady připravovaných atentátů, z nichž se některé uskutečnily, ale všechny skončily neúspěchem. Zejména dva jsou všeobecně známé: výbuch bomby v mnichovské pivnici… Přejít na celý popis

Emily McIntire: Zjizveni Scar jako utlačovaný bratr, Mufasa jako neschopný vládce, Sarabi jako mladá bojovnice prahnoucí po pomstě. Pociťte pod kůží jizvy postav temného románu inspirovaného Lvím králem. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Spiknutí mnoha osob, ale i jednotlivci, kteří se postavili čelem k nebezpečí s jediným cílem – zlikvidovat Adolfa Hitlera.
Během svého politického života se Adolf Hitler stal cílem řady připravovaných atentátů, z nichž se některé uskutečnily, ale všechny skončily neúspěchem. Zejména dva jsou všeobecně známé: výbuch bomby v mnichovské pivnici Bürgerbräukeller v roce 1939 a Stauffenbergův pokus označovaný jako Valkýra a provedený ve Vlčím doupěti 20. července 1944. Mnoha dalším se dostalo méně pozornosti – až doposud.
John Grehan se v této knize zabývá známými plánovanými nebo zvažovanými atentáty na Hitlera od Chicaga po Londýn a od Švédska po Ukrajinu, z nichž některé historici ještě nepředstavili široké veřejnosti.
Ti, kdo chtěli Hitlerův život předčasně ukončit, navrhovali nejrůznější způsoby, jak to provést, a Hitler si byl nebezpečí, které hrozilo za ohbím každé silnice, na železniční trati, v jakékoliv budově, a dokonce i od každého jednotlivce, dobře vědom. Výsledkem bylo, že vůdce byl ve dne v noci obklopován obrovským a několikaúrovňovým bezpečnostním aparátem. Navzdory tomu a s vědomím rizika, kterému čelili, se mnozí pokoušeli německého vůdce zabít a některým se to málem podařilo. Přesto Hitler přežil, často jen o minutu nebo milimetr, aby nakonec zemřel vlastní rukou.
Tato spiknutí a konspirace jsou podrobně popsány v této knize spolu s unikátní sbírkou fotografií řady míst plánovaných či skutečných atentátů. Vše se dozvíte v této fascinující kolekci obskurních, bláznivých i pečlivě promyšlených pokusů o atentát na Hitlera.

Sdílet 0

Nakladatel
Zoner Press
Rozměr
155 x 229
isbn
978-80-7413-515-6
Počet stran
288
datum vydání
1.01.2022
ean
9788074135156
Vazba
měkká vazba
datum dotisku
27.09.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení knihy

Hodnocení našich knihkupců: 0.0 z 5

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 439 Kč Nápověda