Život s erbem Tatry E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Publikace představí hlavního konstruktéra Tatry Kopřivnice v druhé polovině 20. století. Ing. Milan Galia - syn podnikového archiváře Aloise Galii - byl nejvýznamnější z kopřivnické generace rodiny Galiů, jež své osudy úzce spojila s rozvíjející se evropskou automobilkou. Jeho bratr Alois byl konstruktérem vznětových motorů a bratr Stanislav… Přejít na celý popis

Šikmý kostel 3 Dlouho očekávaná literární senzace JIŽ V PRODEJI! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Publikace představí hlavního konstruktéra Tatry Kopřivnice v druhé polovině 20. století. Ing. Milan Galia - syn podnikového archiváře Aloise Galii - byl nejvýznamnější z kopřivnické generace rodiny Galiů, jež své osudy úzce spojila s rozvíjející se evropskou automobilkou. Jeho bratr Alois byl konstruktérem vznětových motorů a bratr Stanislav technologem. Tyto rodinné předpoklady, věrnost značce a technická erudice se prolínají celým životem hlavního hrdiny knížky.
Život Milana Galii lze v pravém slova smyslu charakterizovat jako život s erbem Tatry. Dvacet čtyři let ve funkci je nejdelší doba ze všech jeho předchůdců a velmi těžko někdo tento rekord překoná. Jeho vzpomínky populárním způsobem přibližují dobrodružství vynalézání a hledání nových technických principů, dobové souvislosti i osudy jednotlivých vozů v 2. polovině 20. století, v době nejproduktivnějšího období Tatry Kopřivnice. Tehdy se ročně v Kopřivnici vyrábělo 15 300 vozů. Mezi lety 1945 až 1992 vyrobila Tatra celkem 347 073 nákladních automobilů, převážně třínápravových. Tatra patřila mezi největší výrobce terénních vozů v Evropě. A inženýr Milan Galia na tomto jevišti špičkové techniky sehrál důstojnou a životaschopnou roli.

Sdílet 0

Nakladatel
Grada
jazyk
čeština
Počet stran
128
datum vydání
1.01.2009

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 254 Kč Nápověda
Další knihy autora