Válečníci bouře E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Británií zní řinkot zbraní boje mezi Vikingy a Sasy Válečníci bouře je devátá kniha Anglosaské kroniky. Uhtred se ocitá v situaci, která nemá snadné řešení. Je nucen rozhodovat se mezi svým rodem a loajalitou k Æthelflaed, mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Ale ať se rozhodne tak či tak, celou zemí bude znít řinkot zbraní boje… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Británií zní řinkot zbraní boje mezi Vikingy a Sasy

Válečníci bouře je devátá kniha Anglosaské kroniky. Uhtred se ocitá v situaci, která nemá snadné řešení. Je nucen rozhodovat se mezi svým rodem a loajalitou k Æthelflaed, mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Ale ať se rozhodne tak či tak, celou zemí bude znít řinkot zbraní boje mezi vikingy a Sasy.

Syn Alfreda Velikého Edward vládne spolu se svou sestrou Æthelflaed Wessexu, Mercii a Východní Anglii. Všude kolem jsou však seveřané, věčně připravení bojovat nejen o dobrou půdu, ale také vylupovat bohatá opatství a podnikat drancířské nájezdy.

Severní Mercii ovládá z pevné bašty opevněného Ceasteru největší saský válečník Uhtred z Bebbanburgu. Nápor seveřanů však sílí a dochází k tomu, že do Mercie vtrhnou z Irska Norové, vedení Ragnallem Ivarsonem. Jejich náporu, umocněnému spojením s Northumbrijci, je schopen čelit pouze Uhtred, neboť Edward i Æthelflaed se navzdory vzrůstající hrozbě zdráhají vyjít z bezpečí svých pevností. Mohou však Uhtredovi věřit, když jeho dcera je ženou Ivarsonova bratra?

V této těžké situaci je Uhtred nucen rozhodovat se mezi rodinou a loajalitou k Æthelflaed, stejně jako mezi osobními ambicemi a povinnostmi k saskému světu. Avšak muž se srdcem válečníka musí i v tomto nelehkém boji obstát.

Bernard Cornwell se narodil 23. února 1944 v Londýně, vyrůstal v Essexu a nyní žije většinou ve Spojených státech amerických. Vystudoval Londýnskou univerzitu a poté sedm let pracoval v televizi BBC. Čtenáře upoutal svými thrillery ze současnosti a proslavil se historickými romány, většinou již přeloženými do češtiny. Zachycuje v nich významné okamžiky anglických a amerických dějin od záhadami obestřené stavby kamenného kruhu ve Stonehenge (Svatyně) přes legendární příběhy osobitě pojatého artušovského cyklu (Kronika válečníkova) a počátky stoleté války (Hledání svatého grálu), cyklus z napoleonských válek, jež rámují osudy Richarda Sharpa, tetralogii z americké občanské války (Kronika Nathaniela Starbucka) až po ságu z raně středověké Anglie, v níž líčí dobu po vítězství krále Alfreda, později zvaného Veliký, a do které patří v nakladatelství BB/art vydané knihy Poslední království, Bledý jezdec, Páni severu, Píseň meče, Hořící země, Smrt králů, Pohanský pán, Prázdný trůn.

Cornwellovy knižní série se také dočkaly televizního zpracování – ITV natočila řadu filmů o Sharpovi se Seanem Beanem v hlavní roli a BBC seriál Poslední království.

Více o autorovi a jeho knihách na www.bernardcornwell.net

Sdílet 0

série
Uhtred z Bebbanburgu 9. díl z 12
Další ze série
8. Prázdný trůn
9. Válečníci bouře
10. Plamenonosič
11. Válka vlků
12. Meč králů
kategorie
E-knihy » Beletrie » Historické romány
Témata
Londýn
Nakladatel
BB art
jazyk
čeština
Počet stran
297
datum vydání
1.01.2016

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 4 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Pavla Sklenářová, Adler Czech, a.s. registrovaný uživatel

    Další perfektní díl, který jsem přečetla jedním douškem.

    Kniha, BB art, 2016, 9788075076434

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda
Další knihy autora

Další knihy autora

Všechny knihy autora

Všechny knihy autora