Tradiční bulharský oděv / Традиционно българско облекло E-kniha

Tradiční bulharský oděv / Традиционно българско облекло E-kniha

E-kniha

  • E-kniha je momentálně nedostupná

Dvojjazyčná, bulharsko-česká populárně-naučná kniha o tradičních bulharských krojích bohatě ilustrovaná kresbami Sevdaliny Kovářové, inspirovanými starými archivními fotografiemi. Oděv zaujímá důležité místo v lidové kultuře. Bez pochyb je na prvním místě jeho praktický význam – chrání lidské tělo před nepříznivými klimatickými podmínkami a… Přejít na celý popis

Jarní BLACK FRIDAY se slevami až 90 % Slevy až 90 % na tisíce produktů! Právě teď na našem e-shopu. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Dvojjazyčná, bulharsko-česká populárně-naučná kniha o tradičních bulharských krojích bohatě ilustrovaná kresbami Sevdaliny Kovářové, inspirovanými starými archivními fotografiemi.

Oděv zaujímá důležité místo v lidové kultuře. Bez pochyb je na prvním místě jeho praktický význam – chrání lidské tělo před nepříznivými klimatickými podmínkami a zjednodušuje lidem práci. Kromě toho plní oděv i jiné funkce, mezi kterými je nejdůležitější funkce etnická.

Prostřednictvím oděvu vyjadřovali Bulhaři příslušnost k bulharskému etniku a lišili se tak od svých porobitelů, osmanských Turků. Pomocí materiálu, barvy, střihu či zdobení oděv ukazoval na národnost, místo bydliště, pohlaví, věk, rodinný stav, zaměstnání, společenskou příslušnost či víru toho, kdo jej nosil.

Sdílet 0

Nakladatel
Spolek Zaedno
jazyk
bulharština
Počet stran
50
datum vydání
1.01.2018

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

0.0 z 5 0 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 0 Kč Nápověda