Tajemství ve výtvarném umění E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Odhalte tajemství, záhady, skryté významy a příběhy ukryté za slavnými uměleckými díly.Kniha plná překvapení, odhalení, zapomenutých pokladů a ztracených příběhů – to jsou Tajemství ve výtvarném umění, která nás vezmou na cestu mezi záhady ukryté v uměleckých dílech, abychom zjistili, že umělecká díla nejsou vždy tím, čím se být zdají.Dlouho… Přejít na celý popis

Gillian McAllisterová: Stane se včera Zítra se stane matkou vraha, ale to nesmí dopustit! Je odhodlaná vracet se den za dnem tak daleko zpátky časem, dokud nenajde způsob, jak tomu zabránit. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Odhalte tajemství, záhady, skryté významy a příběhy ukryté za slavnými uměleckými díly.

Kniha plná překvapení, odhalení, zapomenutých pokladů a ztracených příběhů – to jsou Tajemství ve výtvarném umění, která nás vezmou na cestu mezi záhady ukryté v uměleckých dílech, abychom zjistili, že umělecká díla nejsou vždy tím, čím se být zdají.

Dlouho ztracené středověké mistrovské dílo, které odkryli v londýnském Toweru. Tajný vzkaz, který je zakódován v malbě a dokáže ho přečíst jen několik vyvolených. Portrét zobrazuje vévodkyni v dlouhých šatech, která svým oděvem reprezentuje politickou a ekonomickou moc svého manžela. Fascinující příběhy těchto děl a mnoho dalšího oživuje autorka, historička a badatelka Debra N. Mancoffová, která odhaluje tajné symboly, jež používali da Vinci, Vermeer a Caravaggio, obnažuje významové vrstvy v malbách van Gogha, Picassa a Dalího a odkrývá význam děl Fridy Kahlo, Kary Walkerové a Mariny Abramovićové.

Tajemství ve výtvarném umění vycházejí z objevů pokročilých technologií, nových výzkumů, vědeckých analýz a starosvětské zvědavosti, a odhalují významy skryté pod povrchem slavných mistrovských děl ve sbírce příběhů, které plně vycházejí z faktů, a přesto jsou stejně fascinující jako fikce.

Debra N. Mancoffová je historička umění a autorka více než dvaceti knih o evropské a americké kultuře a umění. Pravidelně přednáší v mnoha významných muzeích ve Spojených státech a Velké Británii. Doktorát z historie umění získala na Northwestern University a učila na Uměleckém institutu v Chicagu. Píše pro periodika The Art Quarterly, The Royal Academy Magazine a The Art Newspaper, a je autorkou mnoha knih o evropské a americké kultuře a umění. Žije v Chicagu a účastní se programu Scholar-in-Residence v knihovně Newberry.

Sdílet 0

Nakladatel
Volvox Globator
jazyk
čeština
Počet stran
240
datum vydání
1.01.2021

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Dominika Kubová registrovaný uživatel

    Pro milovníky umění je to úžasná kniha.

    E-kniha, Volvox Globator, 2021,

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 399 Kč Nápověda