• Tomáš Lesk Tomáš Lesk

    V zahradě zášti je krásná kniha s místy až hnusným obsahem, která vás přesto bude fascinovat, děsit a bavit. Za nádherně temnou obálkou a velkým formátem titulu se schovává výborně napsaný příběh, který je založen na skutečném osudu ženy, jež i mnoho desítek let po své smrti nepřestává dráždit mysli lidí.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.5 z 5 63 hodnocení čtenářů

42× 5 hvězdiček 18× 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 4.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Ondřej Jansa registrovaný uživatel

    Román o ženském vzteku, o jedné z největších vražedkyň v amerických dějinách a o mužích, kteří ji na její cestu přivedli. Tohle byla moje první kniha v SČ a hodně jsem si to užil, protože tam byly super lidi.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Čaloudová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Jsem nadšená, přečetla jsem ji na dvakrát. Prakticky se čte sama a má vše co by kniha měla mít, je napínavá, velice čtivá, nádherně napsána. Doslova bere dech.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Nikola Maříková registrovaný uživatel

    Příběh je velmi čtivý,bylo zajímavé sledovat příběh ze dvou stran. Nejvíc mě zaujalo to,že se autorka inspirovala skutečnou událostí.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček NB registrovaný uživatel

    Doporučuji! Knihu jsem měla přečtenou za týden. Líbil se mi autorčin nápad prolnutí reality s fantazií a odlišné pohledy dvou osob na stejnou situaci. Určitě budu číst znovu.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Zuzana Plachá registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Zajímavý příběh Velmi čtivé. A hlavně napínavé. Hlavní hrdinky mi bylo docela líto i přes to jakou měla povahu. Někdy nás jedna nešťastná událost změní a není cesty zpět. Líbilo se mi, že i děj byl čerpán ze skutečných událostí. Za mě moc dobré čtení

    E-kniha, Fobos, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Petra D. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Naprosto vynikající příběh, nad kterým přemýšlím už třetí den. Belle se mi tedy vryla pod kůži, to se musí nechat! Určitě doporučuji přečíst milovníkům sériových vrahů. Bavilo mě i na základě knížky zjišťovat víc info o této tajemné dámě :)

    E-kniha, Fobos, 2022,

  • 1 z 5 hvězdiček Karel Bultas registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Temný, pesimisticky laděný příběh vražednice, který jsem nebyl schopen přečíst až do konce

    E-kniha, Fobos, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Miroslav Mos registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    skvěle napsáno

    E-kniha, Fobos, 2022,

  • 5 z 5 hvězdiček Simona registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za mě naprosto skvělá kniha, která mě prakticky ihned vtáhla do děje. Pohled na Bellu mi přišel hrozně zajímavý a člověk se i přistihne, že to i chápe a je mu jí líto. I přesto, že kniha je založená na faktech, donutilo mě si to na ni udělat obrázek, jak kdyby to tak skutečně bylo..i když to 100% nevíme. Opravdu dobře napsané! Doporučuji, zvláště pokud vás baví kriminálky

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika F. registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Za mě hezky zpracovaný příběh o skutečné sériové vražedkyni i když je doplněný vymyšlenými nebo upravenými fakty a dalšími postavy. Ženy v té době neměli práva a společenské postavení, ale Bella se nebála jít si vychytrale a tvrdohlavě za svým i když proti zákonu. Uměla si muže získat, manipulovat s nimi a následně se jich i nadobro zbavit.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 4 z 5 hvězdiček Liška Anie Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Kniha vypráví příběh o ženské vražedkyni a jejím životě. Současně už jsem kdysi o ni knihu četla a tudíž pro mě kniha nebyla tak nová. Ale je pravda, že tato je více zaměřená na příběh. Osobně se mi líbila.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 2 z 5 hvězdiček Lucie Stulíková registrovaný uživatel

    Vubec nevim, co si o knize myslet. Behem cteni jsem uplne zapomnela, ze ma jit o skutecne udalosti, takze me to nijak nenadchlo. Na konci vsak autor pripomene, ze hlavni "hrdinka" byla skutecna zijici postava, tak si rikam "super, tak to byl skvelej pribeh, jestli se to opravdu stalo." Jenze vzapeti se na dalsi strance doctu, ze polovina lidi a pribehu v knize vymyslena??

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Ivona Miléřová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělá kniha o sériové vražedkyni. Zaujala mě už anotace a samotná kniha nezklamala. Velice čtivě napsané, stránky rychle ubíhaly. Nemám co vytknout.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 4 z 5 hvězdiček Kristýna Cábová registrovaný uživatel

    Kniha vychází z příběhu sériové vražedkyně Belle Gunnes. A vychází je tady opravdu na místě, protože pokud čekáte literaturu faktu, popis události a pravdivý příběh této socioapatky, na své si nepříjdete. Pokud se ale smíříte s tím, že kniha není true crime, ale jedná se o beletrizaci příběhu inspirovaného skutečnými událostmi, tak si možná čtení užijete tak, jako já. Ještě se tedy nesmíte nechat vyděsit už zkraje větším počtem stran, protože pokud tomu nepodlehnete, brzy vás vyděsí Belle sama, svým mrazivě logickým smýšlením o vraždách. Autorka tady za mě odvedla skvělou práci. Přidala do příběhu přesně to, co mu dodalo šťávu, logicky to nijak nekolidovalo a vyloženě nezasáhla do faktů a nepozměnila je. Navíc mysl psychopata dokázala popsat věrně, uvěřitelně, zároveň tak, že se s ní čtenář může částečně ztotožnit, nebo ji alespoň pochopit. A kdo byla tedy Brynhilda, později Bella Sorensen, nebo Belle Gunnes? Moje nejoblíbenější kriminální odnož; sériová vražedkyně, přece. ‍♀️ Dívka, která se narodila v Norsku, ale život tam ji brzy omrzel. Tak našetřila prací na farmě na cestu přes oceán, kde už žila její starší sestra. Tam pracovala, dokud se poprvé nevdala. A taky poprvé nezabila... Zkrátka mě to moc bavilo, bylo těžké se od knihy odtrhnout a klidně a ráda si to jednou dám znova! Konečný verdikt: 8 / 10 Úplně s přehledem. Moc děkuji za zaslání knihy k recenzi! IG: @bookandwine_

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Janča86 Uživatel aplikace KDčko Zakoupil produkt

    Tak u téhle knihy jsem měla rozporuplné pocity, ze začátku jsem Bell chápala, ale pak jsem jen nevěřícně kroutila hlavou a ptala se sama sebe - Proč? A pak když ostranila Jennie tak už jsem ji vyloženě nenáviděla...Pokud hledáte knihu, která rozvíří emoce, je tahle ta pravá...

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 4 z 5 hvězdiček AnLu Uživatel aplikace KDčko

    Velmi zajímavé čtení o jedné z největších vražedkyň. Zajímavě napsané, i když jsem měla zpočátku problém udržet pozornost, ale po prvních 50 stranách to nabralo spád a musela jsem to dočíst.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Veronika Kobližková registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Kniha je naprosto skvěle napsaná. Při čtení jsem si přišla,jako kdyby tam člověk v tom ději byl . Naprosto mě strhla a je velice čtivá. Příběh síla teda.

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Daniela Šebestová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Skvělé!

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780

  • 5 z 5 hvězdiček Martina Melicharová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    O knize jsem si nic dopředu nezjišťovala, takže obsah byl pro mě překvapením. Očekávala jsem příběh nějaké černé vdovy, ovšem pojem černá vdova po přečtení této knihy, nabral více obrazů, takových, které jsou pro mě až šokující. Autorka použila skutečnou událost, dosadila obrazy a osoby, které mohly být a také nemusely. Literatura faktu o této události by vypadala rozhodně jinak, nicméně to rozhodně nekazí knihu samotnou.

    E-kniha, Fobos, 2022,

  • 4 z 5 hvězdiček Hana Brťková (ig. knizni.taurus) registrovaný uživatel

    Než začnu, ráda bych poděkovala knihydobrovsky za poskytnutí knihy k recenzi. Mohla jsem si tak přečíst opravdu (ne)skutečný příběh. • Napůl fikce, napůl skutečný příběh. To najdete v knize V Zahradě zášti a bože já to miluju. Není to divné napsat o knize, která pojednává o sériové vražedkyni? Hmm, nevadí, jedeme dál. • Ze začátku mě trochu překvapila velikost knihy a počet stran. Říkala jsem si: “To snad budu číst věčně, ne?” Ale opak byl pravdou a tenhle příběh mě upoutal od první strany. Sledujeme tady celý vývoj Brynhildy, později Bellle. Od nevinné mladé dívky, která se zapletla s “nesprávnými” lidmi, přes mladou ženu, která měla velké sny až k dospělé ženě, která ví co chce a nebojí se pro to udělat cokoliv. • Samotná charakteristika a hlavně to, že se jedná o člověka, který reálně existoval, dal celému příběhu takovou tu opravdovost, i když to není čistě literatura faktu. Sama autorka na konci knihy zmiňuje, co vše změnila. • Čtivost se tomu upřít nedá, i když kniha zabíhá celkem do detailů, a tak je počet stran o něco vyšší, nemusíte se bát (teda aspoň toho počtu, jinak je to masakr). Tím, že je kniha tak detailně napsána (což občas může působit trochu rušivě a padat do monotónních úseků), tak si ale umíte udělat poměrně přesný obraz Belle. O jejím smýšlení, to jak si dokázala obhájit sama před sebou různá zvěrstva, která prováděla. Charakterizovala bych ji jako nevyléčenou oběť. S tímhle přirovnáním (si myslím) kniha pracuje a pokouší se tím i vykreslit důvod chování pekelné Belle.. díky událostem proběhlých v dětství a pubertě. Kniha je také vyprávěna nejen z pohledu Belle ale i její sestry Nellie a je velmi zajímavé sledovat vývoj jejich vztahu. • Malé shrnutí na závěr: V průběhu čtení mě neopouštěl divný pocit. Nejsem horory nepolíbená, ale když se Belle objevila na stránkách, hned mě zaplavil pocit hrůzy, strachu a zčásti i lítosti. Myslím si, že tohle beletristické dílo, které se snaží přiblížit život sériové vražedkyně a její pohnutky, které ji k tomu vedly, může být pro vás zajímavé zpestření. Takže za mě velký dobrý. #recenznivytisk

    Kniha, Fobos, 2022, 9788027701780