Richard Ramirez: Night Stalker

Autor Philip Carlo

E-kniha

Richard Ramirez: Night Stalker E-kniha

Autor Philip Carlo

Součástí edice: True Crime

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Kniha Richard Ramirez: Night Stalker, kterou autor pečlivě zpracovával tři roky na základě téměř sta hodin exkluzivních rozhovorů s Richardem Ramirezem z kalifornské cely smrti, je definitivním příběhem nejobávanějšího amerického sériového vraha.Od Ramirezových prvních střetů se zákonem přes jeho nejvražednější stalkerské výpravy až po… Přejít na celý popis

Romány a světová literatura do vaší čtečky s 30% slevou Naplňte si svou čtečku skvělými romány s 30% slevou a ulehčete svým peněženkám i zavazadlům. Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Kniha Richard Ramirez: Night Stalker, kterou autor pečlivě zpracovával tři roky na základě téměř sta hodin exkluzivních rozhovorů s Richardem Ramirezem z kalifornské cely smrti, je definitivním příběhem nejobávanějšího amerického sériového vraha.
Od Ramirezových prvních střetů se zákonem přes jeho nejvražednější stalkerské výpravy až po bezprecedentní policejní a civilní hon, který vyústil v jeden z nejsenzačnějších soudních procesů v dějinách Kalifornie, je kniha Richard Ramirez: Night Stalker děsivým a uhrančivým sestupem do samého nitra lidského zla.
Je to víc než epická literatura faktu v té nejbrutálnější podobě – je to mistrovské dílo žánru true crime.

Ramirez byl odsouzen k smrti za třináct prokázaných vražd, pět pokusů o vraždu, jedenáct sexuálních napadení a čtrnáct loupeží. Zemřel v roce 2013, po třiadvaceti letech v cele smrti.

O Ramirezově případu bylo natočeno několik dokumentů a televizních i celovečerních filmů, uznání se dočkala dokusérie Netflixu z roku 2021 Night Stalker: Hon na sériového vraha.

„Úžasný portrét vraha, jaký tu nebyl od dob Capoteho Chladnokrevně.“
New York Daily News

Sdílet 0

Nakladatel
Jota
jazyk
čeština
Počet stran
560
datum vydání
1.01.2022
  • Jana Palkovská Jana Palkovská

    Nemohu jinak, ale opět tleskám. Tato edice je trefou do černého, protože přesně něco takového u nás chybělo. Zaručuji vám, že stejně jako u Vraha po mém boku ve vás i tento kousek probudí chorobnou touhu a závislost vědět problematice true crime víc. Mnohem mnohem víc.

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.3 z 5 12 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 4 z 5 hvězdiček Eva Francová registrovaný uživatel

    Třináct prokázaných vražd, pět pokusů o vraždu, jedenáct sexuálních napadení, čtrnáct loupeží – to je výčet toho, co mohli policisté dokázat a za co byl Richard Ramirez odsouzen k smrti. V cele smrti strávil nakonec třiadvacet let. Toto byl neskutečný příběh a šíleném zločinci. Druhý příběh z edice True Crime. Po prvním díle o Tedu Bandym jsme si říkala, že už mě jen tak něco nepřekvapí, a to jsem se opravdu spletla. Drsné popisy vražd a nepochopitelné Ramirezovo chování. Toto bylo opravdu kruté. Od začátku je kniha psána velice čtivě, autor lpí na detailech, takže si vše při čtení dokážeme snadno představit. Příběh je rozdělen na několik částí. V té první jsou popsány všechny odhalené zločiny, ve druhé části se seznámíme s historií Ramirezovi rodiny, poté nás čeká proces soudu, a nakonec část o jeho věrných fanynkách. Poslední část pro mě byla nepochopitelná, čeho všeho jsou ženy schopny, aby se dostaly za zločincem takových rozměrů, protože jim i přesto, nebo právě pro to, imponuje. Když jsem četla o zločinech, připadalo mi, jako bych četla thriller a když jsem si uvědomila, že čtu o skutečných případech, bylo mi opravdu úzko. Seznámíme se zde důkladně i s prací policie. Jaké postupy byly v době kolem roku 1985 a jaké maličkosti pomohly s usvědčením. Připravte se na hodně osob a hodně jmen. Jelikož Ramirez nezahálel, nakupilo se kolem něj spousta obětí, vyšetřovatelů i svědků. Autor všechny osoby důkladně popisuje, včetně jejich vzhledu a krátkého životopisu. Bylo to přehledné, jen v části u soudu, jsem se v tom občas ztrácela. O životě Richarda Ramireze bylo natočeno několik filmů a seriálů. Zatím jsem neměla odvahu se na žádný z nich podívat, ale myslím, že se k tomu jednou odhodlám. Pokud máte rádi skutečné zločiny a chcete se podívat do mysli satanistického zabijáka, rozhodně byste neměli tuto knihu minout.

    Kniha, Jota, 2022, 9788076890022

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 230 Kč Nápověda