Ocelové srdce

Autor Albert Čuba

E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Krátká akce, která měla být dílem jediné noci, se tak trochu zvrtla. Když o tom přemýšlím, ani to nemohlo jinak dopadnout… Pasák, jeho nejlepší prostitutka, zkorumpovaný politik, rádoby investigativní novinář a kriminalista, co chce za každou cenu udělat kariéru. Tak tihle lidé se neměli nikdy potkat. Ale stalo se. Neptejte se mě, jak k tomu došlo… Přejít na celý popis

Richard Chizmar: Hon na Bubáka Někdo ve městě vraždí dívky a zohavuje jejich těla, aby je pak nechal obyvatelům na odiv. Ovšem podezřelí ani stopy neexistují a zoufalství roste... Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Krátká akce, která měla být dílem jediné noci, se tak trochu zvrtla. Když o tom přemýšlím, ani to nemohlo jinak dopadnout… Pasák, jeho nejlepší prostitutka, zkorumpovaný politik, rádoby investigativní novinář a kriminalista, co chce za každou cenu udělat kariéru. Tak tihle lidé se neměli nikdy potkat. Ale stalo se. Neptejte se mě, jak k tomu došlo, nechtějte vědět, co si mezi sebou povídali. Někdo přišel o život hned a někdo až později… Těžko říct, kdo na tom byl ve výsledku vlastně líp. Ve městě tam na severu, kterému se říká černé, přece chutná pomsta tak sladce! Debutový noir román ostravského herce, režiséra a performera Alberta Čuby vás překvapí vybroušeným vypravěčským stylem i neobvyklým žánrem, těšte se na skutečně fantastický čtenářský zážitek!

Sdílet 0

Nakladatel
XYZ
jazyk
čeština
Počet stran
184
datum vydání
1.01.2022

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

4.9 z 5 10 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

  • 5 z 5 hvězdiček Lenka Kallyova registrovaný uživatel

    Zdá se, že nač Albert Čuba sáhne, to se mu daří. Jeho skvělý román Noir zasazený jak jinak než do Ostravy je toho také důkazem. Odsýpá to, má to příběh, je to temné, chvílemi úsměvné a až groteskně přímočaré. Povedlo se to. 12/10 !!

    Kniha, XYZ, 2022, 9788075979643

  • 5 z 5 hvězdiček Erika Schmidtová registrovaný uživatel Zakoupil produkt

    Naprosto dechberoucí a řekla bych až revoluční kniha. Nejlepší autorský počin, který jsem za poslední dvě dekády v českých končinách zaznamenala. Neotřelý a zároveň inteligentní a hluboký styl psaní, mrazivý příběh, neuvěřitelně propracované charaktery postav, které nejsou jen postavy, ale skutečné duše skutečného světa. To vše je zárukou naprostého vtažení čtenáře do života v "městě, které je prý černé". Nebojím se tvrdit, že Ocelové srdce by mělo být zařazeno do pevného jádra povinné četby na středních školách, a to z jednoho prostého důvodu - TUTO KNIHU BY SI MĚL PŘEČÍST KAŽDY.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788075979643

  • 5 z 5 hvězdiček Michal Mašek registrovaný uživatel

    Kniha se četla sama a jedním dechem. Nekomiksové Sin City z Ostravy. K pozitivu řadím i úsporné černobílé ilustrace. Albert Čuba je multitalent. Dávám 9/10.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788075979643

  • 5 z 5 hvězdiček Kateřina Mandulová registrovaný uživatel

    Noir román Ocelové srdce ostravského herce a nejen herce Alberta Čuby tne do živého. Sledujeme příběh Martina, jednoho z nočních lidí a jeho souputnice Nikol. Oni nejsou partneři a zároveň pro sebe znamenají všechno. Beze slov, že jeden pro druhého znamená vše a zároveň nikdy nic. Tento neskutečný vztah pokračuje do jedné osudné noci, kdy Martin dostane nabídku. Nabídku, která změní vše a přitom neměla změnit vůbec nic. A rozjíždí se události, které už nelze nijak zastavit. Ocelové srdce je neskutečná kniha. Neskutečná a zároveň skutečná jako ono město na severu, o kterém se říká, že je černé. A ano, skutečně to má být Ostrava, ale pokud Ostravu neznáte a ani jste tu v životě nebyli, vůbec to nevadí. Kniha si na místopis nehraje a vůbec jej nepotřebujete znát. Kulisy si v hlavě každý dosadí sám. Ostravští jen konkrétněji. Jedná se však o naprosto neuvěřitelný příběh, který prožijete od začátku do konce téměř bez dechu a který po dočtení ve vás zůstane. Jako šmouha, které je správné se zbavit, ale s něčím vás pojí. Jako celé toto město na severu, o kterém se říká, že je černé.

    Kniha, XYZ, 2022, 9788075979643

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 249 Kč Nápověda