O starém Řecku ve výtahu E-kniha

E-kniha

  • Ihned ke stažení

Archeologie, stejně jako antika, patří nám všem. Je úchvatná i jímavá, děsivá i vtipná. Inspiruje nás, pomáhá nám pochopit, co znamená člověk a jeho existence na modré planetě, která se pohybuje vesmírem a nazývá se Země. Archeologie je psychoterapeutická disciplína. Tisícileté dědictví nashromážděné na území Řecka se možná může zdát těžko… Přejít na celý popis

Velký den hororu | První kniha Darcy Coates Duch domu Ashburnů ZDARMA Duch domu Ashburnů, první kniha milované Darcy Coates, se dočkala své audio verze. A abychom to společně pořádně oslavili můžete si ji poslechnout zcela zdarma! Více informací

K tomuto produktu zákazníci kupují

Popis

Archeologie, stejně jako antika, patří nám všem. Je úchvatná i jímavá, děsivá i vtipná. Inspiruje nás, pomáhá nám pochopit, co znamená člověk a jeho existence na modré planetě, která se pohybuje vesmírem a nazývá se Země. Archeologie je psychoterapeutická disciplína. Tisícileté dědictví nashromážděné na území Řecka se možná může zdát těžko uchopitelné. Ale není. Tato kniha vznikla z popularizačního projektu nazvaného „Archeostoryteller“, který odstartoval na sociálních sítích s cílem přiblížit archeologii širšímu publiku zábavnou formou. Tato kniha představuje celý řecký starověk od prehistorie až do konce antiky. Dva neznámí muži se potkají ve výtahu, který náhle zastaví mezi patry. Jeden z nich je archeolog, druhý ne. Otázkou „co děláš za práci“ začíná poutavý dialog a cesta časem a prostorem. Zazní odpovědi na nejpodstatnější otázky týkající se archeologie. Okouzlující výlet časem má zastávky ve zlomových okamžicích dějin, ale i v osobních příbězích obyčejných lidí. Těžko říct, zda jej pojme výtah, ale naše fantazie zcela určitě.

Sdílet 0

Nakladatel
Beta Dobrovský
jazyk
čeština
Počet stran
256
datum vydání
1.01.2023
  • Lucie Dvořáková Lucie Dvořáková

    Už jste se někdy zasekli ve výtahu s úplným cizincem? Ano? Představte si, že je to archeolog. Na co byste se ho zeptali? Kniha řeckého archeologa Theodora Papakostase slibuje, že nám na takové otázky odpoví a co víc… Udělá to zábavným a zajímavým způsobem. Já jsem z knihy absolutně nadšená!

    Celá recenze

Hodnocení a recenze čtenářů Nápověda

5.0 z 5 2 hodnocení čtenářů

5 hvězdiček 4 hvězdičky 3 hvězdičky 2 hvězdičky 1 hvezdička

Přidejte své hodnocení produktu

Hodnocení našich knihkupců: 5.0 z 5

  • 5 z 5 hvězdiček Michaela Řechtáčková registrovaný uživatel

    Knihu mám již nějakou dobu přečtenou a neustále mi zní v hlavě. Něco tak ... obyčejně krásného a přitom vznešeného jsem už dlouho nečetla. Kniha je vtipná, jednoduše uchopitelná i pochopitelná a odpoví vám na všechno jak nejlépe umí. . Už jako malá jsem milovala svoji knihu Řeckých bájí a pověstí, ze které mi dědeček četl před spaním. Už jako malou mě bavil dějepis a všechno, co se člověk mohl naučit o minulosti, protože to bylo zajímavé a chvílemi až neskutečné. Tato kniha vám dá pořádný kus od všeho a ještě mnohem, mnohem více... . Slyšeli jste někdy něco o Kykladské kuktuře? Víte, že se na Krétě narodil Zeus? Co byste hledali v geometrickém období? A mnohé další otázky i odpovědi najdete přímo tady ... spolu s krásnými ilustracemi a časovou osou.

    Kniha, Beta Dobrovský, 2023, 9788075935168

Vývoj ceny

Vývoj ceny Nápověda

Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.

Maloobchodní cena Minimální prodejní cena: 250 Kč Nápověda