Zvítězí zamilovaná hypnotizérka nad šílenou stalkerkou?

Zvítězí zamilovaná hypnotizérka nad šílenou stalkerkou? - titulní obrázek

Nenechte si ujít novinku Liane Moriarty Zamilovaná hypnotizérka! Román úspěšné autorky, kterou proslavily Sedmilhářky či Manželovo tajemství, se věnuje tématu stalkingu a šílené lásce.

Život pětatřicetileté hypnoterapeutky Ellen ubíhá v poklidu, avšak nenaplněně. Po třech rozpadlých vztazích touží Ellen konečně najít toho pravého a založit rodinu. Rozhodne se, že když jí život Pana Dokonalého nepřinesl, pomůže osudu sama. A tak chodí na jedno rande za druhým s muži, se kterými se seznámila na internetu. Nikdo z nich však není ten, kterého hledá. Najednou se ale objeví sympatický vdovec Patrik.

Ten konečně vypadá jako normální a milý mužský. Navíc se o Ellen skutečně zajímá. Po několika schůzkách jí však odhalí své děsivé tajemství. Jeho bývalá přítelkyně Saskia se nehodlá smířit s rozchodem a už roky Patrika pronásleduje. Píše mu dopisy, SMSky, telefonuje a zjevuje se přesně tam, kde zrovna je. Životní náplní Patrikovy expartnerky je psychicky ho terorizovat. Navíc teď Saskia sleduje i Ellen.

„Já vím, že to, co dělám, není přijatelné. V hloubi duše to moc dobře vím. Ale začal si s tím on. Máma kdysi říkala, že když poznala tátu, byla to dokonalá romance. A já myslela, že prožívám dokonalou romanci s Patrikem. Jenže tomu tak nebylo. Dokonalou romanci s ním prožívala hypnotizérka. V jejím příběhu mi byla přidělena role bývalé přítelkyně. Nejsem hlavní hrdinka, jen vedlejší postava. A nebo možná hlavní zloduch.“ (úryvek z knihy)

Hranice manipulace

Hlavní postava knihy Zamilovaná hypnotizérka, Ellen, se věnuje netradičnímu povolání – hypnoterapii. Lidi s určitými problémy uvádí do stavu hluboké relaxace mysli a pomáhá jim v takovým záležitostech jako je tréma při mluvení na veřejnosti či nevysvětlitelné bolesti. Ellen je také schopna sugesce, což znamená, že může lidem podsouvat určité informace do jejich podvědomí a tak s nimi manipulovat.

Liane Moriarty se kvůli této knize setkala s opravdovou hypnoterapeutkou, se kterou konzultovala postavu Ellen. Tím je její postava ještě uvěřitelnější. Kniha se skládá ze dvou dějových linek – Ellen a stalkerky Saskie. Díky tomuto vhledu do životů obou hrdinek může čtenář lépe pochopit jejich chování, nahlédnout do minulosti a nakonec i do budoucnosti postav.

Příběh je velice čtivý a rychle plyne, avšak dějových zvratů je v něm poskrovnu. Autorka čtenáře drží v napětí a nechá je sledovat, jak hlavní hrdinové budují svůj křehký vztah a společně čekají, kdy nastane pověstný bod zlomu. Jde spíš o romantický příběh, než thriller, a tak potěší ty, kteří ocení milostnou zápletku. Těšit se můžete na rozplétání životních cest hlavních hrdinů a vášeň hlubokou tak, až se změní v šílenství.

Mohlo by vás zajímat

Zamilovaná hypnotizérka - Liane Moriarty Nedostupné

4.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Hypnoterapeutka Ellen se přes internet seznámí se sympatickým Patrickem a jejich vztah se od začátku vyvíjí až podezřele dobře. Když...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články