Jak konečně začít cvičit jógu? Tahle knížka vám pomůže

Jak konečně začít cvičit jógu? Tahle knížka vám pomůže - titulní obrázek

Každý z nás by měl umět psychicky odpočívat a občas se hýbat. Je to důležité nejen pro duševní zdraví, ale i pro to fyzické. Tahle slova jste určitě slyšeli přinejmenším stokrát, viďte? Ale jak se vybičovat k tomu, abyste skutečně cvičili? A čemu se vlastně věnovat?

Pokud hledáte cvičení, při kterém můžete tzv. „vypnout“ a zároveň si protáhnete a posílíte svaly celého těla, je pro vás ideální jóga. Jenže docházet na hodiny může být pro absolutní začátečníky tak trochu děsivá představa. Taky se vám před očima promítá, jak při základní poloze funíte a ztrácíte rovnováhu, zatímco lidé kolem vás zvládají cviky levou zadní? Vašim obavám plně rozumíme, a proto vám můžeme doporučit knihu:

 

Jóga pro začátečníky vám pomůže pochopit, co to jóga vlastně je, co obnáší, a především jak s ní vůbec začít. Seznámí vás s 35 základními pozicemi, které jsou doplněny o srozumitelné ilustrace. U každého cviku navíc najdete vysvětlení, jaký je účel cvičení, způsob, jakým ho provést, čemu se vyvarovat a spoustu dalších užitečných informací.

V této knize najdete vše k tomu, abyste se naučili fyzické pozice (ásány) nebo prostě jen pochopili filozofii skrytou za tímto cvičením.

Jóga pro začátečníky se zabývá i správným dýcháním, výběrem pomůcek a oblečení, přípravou cvičícího prostoru a hlavně radí, jak se vybičovat k tomu, abyste skutečně poctivě cvičili.

Kniha ale nabízí mnohem více. Dozvíte se například, co vám jóga může přinést do života, jak postupovat při hledání kurzu, jak se správně stravovat, a hlavně poskytuje spoustu užitečných začátečnických rad, jak jednotlivé cviky zvládnout. Nechybí ani cvičební a meditační sestavy pro konkrétní účely (detoxikace, úleva od bolesti zad).

Uvolněné cvičení jógy se zapojením síly vytváří v těle harmonii.“

Nezoufejte si, pokud budete zpočátku neohrabaní a zbrocení potem. Ani autorka Cory Martinová neměla snadný začátek:

„Moje první hodina jógy byla naprosto beznadějná. Celou dobu jsem zápasila s ásánami, pot ze mě kapal na celou podložku, nadávala jsem a přemýšlela nad tím, jak se s tímhle ‚pitomým cvičením‘ může někdo tak sžít. Bylo to fyzicky velmi namáhavé a po celou dobu jsem se více strachovala o svá chvějící se stehna a o akrobatického člověka vedle sebe, než abych cítila jakýkoliv náznak zklidnění.“

Nakonec ale józe propadla a věnuje se jí aktivně už přes 10 let.

Tak co? Vyzkoušíte jógu také? Teď už konečně můžete, protože víte, která knížka vám v tom pomůže. Zhluboka se nadechněte. Jóga pro začátečníky se postará o zbytek ♥

Mohlo by vás zajímat

Žijte jógu - Václav Krejčík Nedostupné

5.0 z 5 hvězdiček

měkká vazba

Patnáctileté studium jógy Václava Krejčíka v Indii, Česku, Německu, Americe či Francii přineslo mnoho poznatků. Hledání vlastní cesty a...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty