V úkrytu - aneb když touha po dokonalosti zabíjí

V úkrytu - aneb když touha po dokonalosti zabíjí - titulní obrázek

Thrillery, kam se podíváš. Je pravda, že tento populární žánr nabízí jeden skvělý literární kousek za druhým. Nenechte si tedy ujít ani V úkrytu – mrazivý příběh o lidské nenasytnosti.

 

„Co s ní uděláme?“
„Nevím, musíme se uklidnit. Vymyslíme to zítra. Teď musíme jet domů. Co o ní víš? Má rodinu? Kdo ji bude hledat?“ „Nevím... Ona.. Myslím, že možná zmínila sestru?“
„Právě teď nikdo neví, že je mrtvá. A musí to tak zůstat...“

 

 

 

Že nejde o detektivku, ale thriller s pořádně zapeklitou zápletkou, zjistíme hned na prvních stránkách. To, kdo je vrah a kdo oběť, víme okamžitě. Ale co tyto dvě strany, respektive tři osoby, pojilo, a proč to zašlo tak daleko?

Lydia se snaží zajistit pro svou rodinu jen to nejlepší. Její manžel Andrew je vážený soudce, ale syn Laurence má stále problém zapadnout mezi vrstevníky. Spolužáci ho nazývají ne zrovna lichotivými přezdívkami. Laurence na své rodiče působí jako ten utlačovaný, odstrkovaný, nedoceněný, zamlklý kluk. A Lydia si předsevzala, že pro synka zařídí lepší postavení ve společnosti ať to stojí cokoliv.

A teď tohle. Mrtvá holka v kufru auta v garáži. Bylo mi líto, že je mrtvá, ale nemohla jsem upřímně říct, že bych ji sama neuškrtila.

Smrt Annie má na svědomí Lydia a Andrew. Ale co je vedlo k tomu udělat tento hrůzný čin? A proč byl Andrewův Jaguár viděn u Annie týdny před tím, než se stala tato strašná událost?

Thriller V úkrytu je vyprávěn z pohledu několika osob. Lydia - na oko vzorná manželka příběh otevírá. Dále příběh rozvíjí Karen - sestra zmizelé Annie a Laurence - ne tak naivní synek, jak se všem zdá.

Ač je vám hned jasné, že většina postav je skrz naskrz prohnilá, budete se snažit hledat důvod jejich chování a rozklíčovat jejich složitou psychologii. V druhé části se vám bude zdát, že už přesně víte, kam příběh směřuje, proč se co událo a jak to dopadně. Chyba lávky. Konec příběhu vás naprosto šokuje. 

Rozuzlení tohoto psychologického románu se vám možná nebude vůbec líbit. Možná se budete muset vrátit o několik odstavců zpátky a přesvědčit se, že jste opravdu přečetli to, co jste přečetli. Nebudete věřit vlastním očím ani autorce, že vše takto zkomplikovala a zároveň některým postavám mnohé ulehčila.

Vše vystihuje toto hodnocení Irish Timesu:
Psychologický thriller s koncem, který vám zůstane v paměti dlouho po otočení poslední stránky.

Napětí, které vám čtení díla V úkrytu přinese, se brzy vystupňuje na téměř nesnesitelnou úroveň. Proto si ho rozhodně nenechte ujít.

Mohlo by vás zajímat

Manželé odvedle - Shari Lapena Nedostupné

4.2 z 5 hvězdiček

pevná vazba

„Thrillerový debut roku 2016, o kterém se nejvíc mluví.“ Stylist„Naprosto strhující příběh plný zvratů“ Tess Gerritsenová„Pečlivě...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty