Tři nové knižní edice pro děti a jejich rodiče

Tři nové knižní edice pro děti a jejich rodiče - titulní obrázek

Jak překonat svízele dětství nebo čím školákovi okořenit učení – s tím vám poradí tři nové řady publikací pro děti, mládež a jejich rodiče!

 

MALÉ VELKÉ VÝZVY

Řada Malé Velké výzvy je určena těm nejmenším – a také jejich rodičům. Milou a nenásilnou formou pomáhají s trápeními, které mohou během dětství nastat (a vězte, že nejedna z nich potkala či potká i vás!). Publikace byly stvořeny dvěma profesionály – lékařem a psychoterapeutem Albertem Pellaiem a školní psycholožkou Barbarou Tamborini. 

 

Je vaše ratolest malým generálem? Myslí si, že vše, co si umíní, bude podle něj? Neposlouchá? Takové období může potkat všechny děti. S knihou Chci všechno, já jsem tady král však můžete svému dítěti snadno ukázat, že to, co dělá není hezké. Kromě části s básničkou, která je věnována vašemu nejmladšímu, obsahuje kniha i rady pro rodiče. Jde o jednoduché kroky, které vám všem pomůže překonat krušnější chvilky.
 
 
Školkový věk už nastal, vy se chystáte do práce a přichází ta nejtěžší část – odloučení. Mohli byste si myslet, že je to obtížná zkouška jen pro děti, ale přiznejme si – ani pro jednu stranu to nebude snadné. Nechci do školky vám s tímto krokem pomůže – vysvětlí, jak dítěti ukázat, že školka je milé místo a paní učitelky rozhodně nejsou zlé čarodějnice (většinou).
 
 
Tiché krůčky, otevření dveří, vetřelec v postel! A pak se ozvou slůvka „Mami, můžu tu dnes spinkat s vámi?“ Možná je vám ten scénář povědomý... Pokud ano, jistě víte, že uložit vaší ratolest do jeho vlastní postýlky není snadné. Zabraňte slzičkám a nekonečnému loučení před spaním a zpříjemněte tuto denní rutinu sobě i svému děťátku s knihou Nechci do hajan.

 

ZEVNITŘ

Pokud se vám někdy školní výuka zdála nezáživná, máme dobrou zprávu! Je konec nudnému studování – přichází totiž publikace, s nimiž látku poznáte opravdu do hloubky! Navštívíte egyptskou hrobku, prozkoumáte lidské tělo, potkáte se s T-rexem díky edici Zevnitř!

 

 

Starověký Egypt rozhodně není jen nudnou stránkou v učebnicích dějepisu – a pokud dosud byla, přichází změna. Egyptskou mumii nyní můžete prozkoumat vrstvu po vrstvě – vnější rakev, pohřební masky, amulety, bandáže, mumifikované tělo. Kromě toho se čtenář naučí luštit hieroglyfy a pozná celý proces balzamování.
 
 
Hodiny biologie získávají úplně nový rozměr s interaktivní publikací Lidské tělo! Její kartonové stránky jsou tvořeny jako jednotlivé soustavy lidského těla. Detailně tak poznáte svalovou, kosterní, trávicí, oběhovou, vylučovací i dýchací soustavu. Zjistíte, v čem je lidské tělo úžasné a proč jsou některé orgány nenahraditelné. Kniha navíc obsahuje mnoho zajímavostí a některé z nich dokonce může čtenář vyzkoušet sám na sobě!
 
 
 T. Rex je unikátní obrazová interaktivní publikace, která umožňuje nahlédnout do všech vrstev Tyrannosaura Rexe a odpovědět na základní i nevšední otázky ohledně tohoto záhadami opředeného tvora! Každá stránka zobrazuje jednu vrstvu Rexova těla a dohromady tvoří komplexní naučný i zábavný materiál pro všechny zvídavé čtenáře. Plastická postava dinosaura, kterou kniha tvoří, dělá z této publikace naprosto unikátní dílo!
 

CÍL MISE

Cíl mise je další naučnou interaktivní sérií vzdělávacích zábavných knih. Obsahují podrobnější informace a díky tomu jsou vhodné i pro starší školáky. Děti i dospělí na nich budou milovat způsob, jakým získávají informace – největší zajímavosti jsou mnohdy schovány za papírovými klopami.

 

Zvídaví školáci, které fascinuje vesmír a vše kolem něj, budou ohromeni nádherně graficky zpracovanou knihou Cíl mise: Vesmír. Celou vesmírnou výpravu zahajuje Velký třesk. Následuje kapitola o gravitaci, galaxiích, hvězdách, Sluneční soustavě a jejích planetách, světlu, Zemi, Měsíci, asteroidech, kometách a meteoroidech, cestování vesmírem, životě na jiných planetách a celou knihu uzavírá velký oboustranný plakát.
 
 
Působivé grafické zpracování a vše, co je potřeba o naší modré planetě vědět – to je kniha z edice Cíl mise s podtitulem Planeta ZeměCo vše se v této kvalitní encyklopedii ukrývá? Základní geografické údaje, ale i nevšední informace ze života obyvatel Země. Povídání o přírodní jevech, které mají vliv na fungování planety, ale i upozornění na důležitost správného chování k naší planetě. Cíl mise: Zěmě podává aktuální informace o stavu naší planety, je skvělou učební pomůckem i dárkem, který potěší.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Příběh astronomie - Anne Rooneyová Nedostupné

0.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Kniha mapuje oblast, o kterou se zajímali lidé od pradávna a zahrnuje velmi široké období – od neolitu až k NASA. Po tisíce let byly...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty