Steve Berry hledá Ztracený řád

Steve Berry hledá Ztracený řád - titulní obrázek

Autor Alexandrijské knihovny přišel s dalším napínavým dílem série Cotton Malone. Tohoto vysloužilého agenta nyní čeká pátrání po ukrytém jmění nejnebezpečnější tajné organizace. A že to bude pořádná honička!

Steve Berry je vystudovaný advokát, který přesedlal na dráhu spisovatele. Do svých knih promítá i lásku k historii, jež v sobě rozhodně nezapře. Díky Šifře mistra Leonarda a brownovské mánii zájem o thrillery s historickou tematikou rapidně stoupl. Není tajemstvím, že i tato okolnost pomohla Berrymu prorazit. To ale nemění nic na tom, že příběhy tvoří především pro svou náklonnost k dějinám, což se na každé jeho knize velmi dobře podepisuje. Přestože je v současnosti velmi úspěšným spisovatelem, jeho rukopis k prvotině Jantarová komnata nakladatelé osmdesátkrát odmítli.

 

 

Ztracený řád je již dvanáctým dílem série s bývalým špičkovým agentem jménem Cotton Malone. Tentokrát nás autor seznámí s Rytíři Zlatého kruhu. Tehdy se jednalo o největší a zároveň nejnebezpečnější tajnou organizaci americké historie. Skrýše, ve kterých nashromáždili značné jmění, se už od dob americké občanské války pokoušejí objevit hledači pokladů.

Cotton od dědečka věděl ledacos o Řádu samotném i o tom, jak rytíři ukryli svoje jmění. Využívali takzvané stromy houkajících sov (...)

Nyní se objevují dvě frakce Řádu, které usilují o jeho znovuzískání. Jedni ho chtějí zachovat netknutý, druzí zneužít k získání moci. K této organizaci má nečekané blízko Cotton Malone. Proti své vůli je do sporu vtažen, což odstartuje sled děsivých událostí. Klíč k nalezení pokladu se s největší pravděpodobností ukrývá u Cottonova zesnulého předka. A proto mu velmi záhy začne jít o život. I přesto se snaží udělat vše pro to, aby dobro zvítězilo nad zlem, což je tak trochu nadlidský úkol.

Stephanie ucouvla nazpátek a vrhla se na zem vedle Ricka. Střely prosvištěly chodbou, zasáhly sádrokarton v místě, kde ještě před chvilkou stála, a proděravěly ho.

Ztracený řád zaujme především fanoušky historických a dobrodružných románů, milovníků detektivek a v neposlední řadě i ty, kteří čtou Dana Browna. A nebudeme popírat, že se u nás kolegyně téměř popraly o to, která si ji přečte první.

Mohlo by vás zajímat

Templářské dědictví - Steve Berry Nedostupné

4.7 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Cotton Malone býval špičkovým agentem na americkém ministerstvu spravedlnosti. Pak se však rozhodl udělat za svou dosavadní...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty