Oficiální historie mistrovství světa ve fotbale FIFA

Oficiální  historie mistrovství světa ve fotbale FIFA - titulní obrázek

Fanoušci fotbalu a sportu obecně mohou svou knihovnu ozdobit knižní novinkou. Ne, mohou, MUSÍ, pro sportovní nadšence je to naprostá nezbytnost.

K příležitosti 21. mistrovství světa ve fotbale vychází nová publikace zachycující všech 20 předchozích mistrovství. Kniha je oficiální historií této prestižní fotbalové soutěže a bylo by hříchem si ji před letošním ročníkem alespoň neprolistovat. Pro milovníky fotbalu začínají Vánoce 14. června 2018!

OFICIÁLNÍ HISTORIE MISTROVSTVÍ SVĚTA VE FOTBALE FIFA

Z PERA NEJPOVOLANĚJŠÍHO

Toto velkoformátové a na fotografie bohaté dílo otevírá předmluva předsedy federace FIFA Gianniho Infantina, kde se vyznává jak ze své lásky k tomuto sportovnímu světu, tak vyjadřuje pochopení k neuvěřitelné vášni, která v milionech lidí během mistrovství plane. Zároveň přibližuje, co utvářelo a dotvářelo tuto událost do její současné podoby. Nebudeme ochuzeni ani o informace, kdy a kde došlo k rozhodnutí uspořádat první ročník mistrovství světa v kopané. 

ZAČÁTKY

Po úvodních slovech předsedy federace FIFA nahlédneme poněkud hlouběji do historie této soutěže. Proč trvalo tak dlouho, než se nejpopulárnější sportovní odvětví na světě dočkalo mistrovství světa? A proč šampionát, který se konal již v roce 1908, není považován za první oficiální, ale pouze za jakéhosi předchůdce současných mistrovství? Všechny tyto důležité informace zjistíte v úvodu, který se zaměřuje na soutěž komplexně nicméně velmi poutavě.

1 KAPITOLA = 1 MISTROVSTVÍ SVĚTA

Každé jedno fotbalové mistrovství světa si v této publikaci zasloužilo svou kapitolu. Od Urguaye 1930, kde skórovala reprezentace pořadatelského státu, přes Mexiko 1986, jehož symbolem je dodnes Diego Maradona a jeho „boží ruka“ až po poslední brazilské mistrovství v roce 2014. V zemi zaslíbené fotbalu byla divácká účast druhá nejvyšší v historii a dluh, který kvůli této soutěži vznikl, trápí Brazílii dodnes. I taková může být odvrácená strana nějvětší sportovní události.

Obsaženy jsou reportáže z důležitých utkání, stejně jako všechny zápasové výsledky a statistiky, a nahlíží také na inovace, díky nimž se fotbal během let vyvinul v nejpopulárnější sport na Zemi.

MUZEUM SVĚTOVÉHO FOTBALU FIFA

Publikace by nemohla vzniknout bez Muzea světového fotbalu FIFA, které poskytlo množství materiálů – dosud nezveřejněné fotografie a nepublikované dokumenty, které byly vystaveny pouze v tomto Curyšském muzeu. Tato velkolepá, obrovská expozice, jejíž rozloha odpovídá velikosti fotbalového hřiště, byla otevřena v únoru 2016 – a je to rozhodně nezapomenutelná podívaná. 

Dostaňte se do fotbalového dění, nastudujte si základy nebo doplňte znalosti s Oficiální historií mistrovství světa FIFA dříve, než samotný šampionát začne. Tuto informacemi a fotografiemi nabitou knihu budete milovat!

Dobrovskou počtenou!

Mohlo by vás zajímat

Hrdinové - Ondřej Fuczik Nedostupné

5.0 z 5 hvězdiček

měkká vazba

Výpravná publikace Hrdinové chce svým námětem spojit generace otců, synů a dědů. Představuje fotbal jako součást našeho života,...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Podcasty