Sparksova Volba vypráví o nečekané lásce

Sparksova Volba vypráví o nečekané lásce - titulní obrázek

Nicholas Sparks je jeden z nejpopulárnějších spisovatelů. Jeho knihy se překládají do téměř čtyřiceti jazyků a několik jeho románů, stejně jako novinka Volba, bylo zfilmováno. Kdo by neznal Zápisník jedné lásky nebo Milý Johne?

Milostný trojúhelník

Když se Gabby přistěhovala do malého městečka v Severní Karolíně, ještě netušila, jak jí toto rozhodnutí změní život. Chtěla zde bydlet proto, aby byla blíže svému příteli Kevinovi. Místo toho zjistí, že vedlejší dům patří sympatickému Travisovi, ve kterém i přes počáteční nedorozumění najde milého a přátelského souseda.

Travis je společenský člověk. Má kolem sebe vždy dobré přátele a ztřeštěnou sestru, takže mu naprosto vyhovuje, že bydlí v Beaufortu sám jen se svým psem. Zastává názor, že žena by ho omezovala v jeho aktivitách a bezstarostném životě, který vede.

Když však pozná Gabby, začne svůj život přehodnocovat a pochopí, že všechny ženy nejsou stejné. A že by si najednou z celého srdce přál s touto ženou sdílet nejen domov, ale i život. Čím více času spolu sousedé tráví, tím více zjišťují, že bez sebe nedokážou žít. Povídají si celé hodiny, chodí na procházky a vychutnávají si každou chvíli, kterou spolu prožívají.

Těžké rozhodování

Nikdy jim s nikým jiným nebylo tak krásně. Gabby musí učinit rozhodnutí, zda zůstane v dlouholetém a jistém vztahu s Kevinem, nebo se vrhne do bláznivého dobrodružství s Travisem, kterého zná jen chvíli. Ale do kterého je beznadějně zamilovaná. Tato volba však není zdaleka tak hrozná jako ta, kterou jim osud postaví do cesty později.

V knize je několik zvratů a událostí, které vás donutí zamyslet se nad tím, jak byste asi reagovali vy. Život není pohádka ani procházka růžovým sadem, občas se prostě člověk musí rozhodnout, čemu dá přednost. A neví, zda nebude později litovat. Někdy člověk musí volit menší zlo, aniž by věděl, zda je jeho rozhodnutí správné. Tyto rozporuplné situace řeší jak Gabby, tak Travis. A dokud si nepřečtete poslední stránku, tak nevíte, zda se rozhodli správně. A zachovali byste se v jejich situaci jinak?

Romantické zasnění 

Při čtení příběhu jsem měla místy husí kůži a místy šimrání v břiše. Autor si hezky pohrává s lidmi i situacemi, do kterých se dostávají, ale nikdy to není nepříjemné nebo zdlouhavé. Když Gabby trávila čas s Travisem, měla jsem pocit, že jsem tam s nimi, že zažívám jejich společné chvíle a nahlížím do jejich soukromého života. Byla jsem u toho, když se plavili na ostrov, když grilovali s přáteli i když seděli sami na verandě se sklenkou vína a rozmlouvali o životě.

Tyto pocity si vždy lépe představím a vstřebám na stránkách knihy než na filmovém plátně. Kniha poskytuje větší prostor pro fantazii a jak je známo, do filmu se nakonec nevejde ani tolik děje, kolik je popsáno v knize. Přestože jsou Sparksovy příběhy zpravidla skvěle zfilmovány, nakonec si přece jen raději přečtu knihu, která je pro mne větším potěšením. A protože je tento autor mistrem romantických zápletek a nečekaných zvratů, doporučuji vám udělat totéž!

Mohlo by vás zajímat

Volba - Nicholas Sparks Nedostupné

4.3 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Nový román od bestsellerového autora o lásce ztracené i nalezené a o volbách, které jsou někdy těžké jako život sám. Travis Parker má vše...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články