Skrytá těla, thriller, ze kterého mrazí

Skrytá těla, thriller, ze kterého mrazí - titulní obrázek

Pokračování úspěšného titulu Ty, jenž byl debutem autorky Caroline Kepnes, nás dlouho nenechá na pochybách, že starý dobrý Joe je zpět.

Psychopatický knihkupec Joe Goldberg 

Joe se po tragické smrti své přítelkyně Beck znovu zamiloval. Jeho nová dívka Amy je podle něj naprosto dokonalá. Na rozdíl od Beck nežije na sociálních sítích. Nepoužívá Facebook, Twitter a jednoduše nežije online. Vše vypadá ideálně do chvíle, než ho Amy okrade a zmizí ze světa. Normální kluk by zavolal policii, pobrečel si a život by šel dál. Amy má ale velkou smůlu, protože Joe je všechno jen ne normální kluk.

Skrytá těla nejsou zvláštní popisováním brutálních scén a vražd, jak to u většiny thrillerů a detektivek bývá, ale jsou vykreslením duševního stavu člověka, který jedná s velkou precizností. I přes to, nebo možná právě proto, se čtenář začte do příběhu tak, že nevnímá okolní svět. Třebaže je jednání a mluva postav občas docela vulgární, kniha jako celek tak rozhodně nevyznívá. 

Vyhnout se omylům

Joe zapojí veškeré své sledovací schopnosti a po zjištění, že jeho bývalá láska vyrazila do Los Angeles, neváhá ani chvíli a následuje ji. I když se snaží zapadnout, život v LA je náročný. Nepřestává pátrat po Amy, ale zatím se mu to moc nedaří.

Skrytá těla Skrytá těla

Caroline Kepnes

99 s DPH

Nedostupné

Dokonce potkává další zajímavou dívku Love. Ta vyniká nad většinu lidí, které Joe potkal. Je milá, chytrá a Joe má pocit, že by mohla být ta pravá. Věří, že díky ní by mohl zapomenout na minulost a konečně žít i jinak. Pár maličkostí mu v tom brání. Povaha, která neodpouští, Lovein rozmazlený bratr a policista, který si na Joea prostě zasedl.

S tím vším si Joe umí poradit. Ale bude vždy štěstěna na jeho straně nebo je i on omylný? Jednoho omylu už se kdysi dopustil a ten mu nedává spát. Snaží se ho vyřešit, než i na něj spadne klec. A vypořádá se Joe i s tím, že mu osud do cesty znovu přivede Amy?

„Když člověk zhlédne film, odejde s přítelem z kina a hned se o něm můžou bavit. Když člověk dočte knihu, přemýšlí.“

Online nebo offline

Největší změnou oproti prvnímu dílu je absence du-formy, kterou byl vyprávěn. Kniha tím rozhodně nestrádá, jen tam trochu chybí tísnivý pocit, který jste při čtení měli. Autorka ale opět nechává nahlédnout čtenáře do choromyslné hlavy člověka bez absolutní špetky svědomí. A i přes veškerou zvrácenost hlavního hrdiny se přistihnete, že mu vlastně tu lásku a štěstí tak trochu přejete.

Knihu doporučuji všem fanouškům série Ty a nejen jim. Skrytá těla jsou prvotřídním thrillerem, od kterého se nebudete chtít odtrhnout. Oba díly ukazují, jak lehké je v dnešní době někoho vystopovat. Joe v podstatě jen využíval to, co mu moderní technologie dovolila. Na tuto knihu si rozhodně vzpomenete při dalším sdílení vašeho příspěvku na Facebooku. Kdo všechno se dívá?

Mohlo by vás zajímat

Skrytá těla - Caroline Kepnes Nedostupné

3.4 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Joe Goldberg, šarmantní antihrdina s vražednými sklony, se i ve svém dalším příběhu snaží najít dokonalou lásku. Za každou cenu. Když Joe...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články