Noční můry vám pomůžou přelstít všechny strachy

Noční můry vám pomůžou přelstít všechny strachy - titulní obrázek

Charlie nemůže spát. Trápí ho noční můry, které se snaží polapit nejen jeho mysl, ale i tělo. Jenže to přece není možné! Noční můra si pro vás doopravdy nemůže přijít. Nebo snad ano?

Podsvět plný strachu

Hlavní hrdina, dvanáctiletý Charlie, se snaží v noci co nejdéle zůstat bdělý. Když jde jeho otec s nevlastní matkou spát, pije potají jejich kávu a před dveře pokoje stěhuje všemožné krabice jakožto ochranný štít. Charlie má totiž strach jít spát, protože jej děsí nepříjemné noční můry.

Noční můry! Noční můry!

Jason Segel,Kirsten Millerová

299 s DPH

Nedostupné

V těch mu ošklivá čarodějnice, nápadně podobná jeho maceše, vyhrožuje příchodem z podsvěta snů do bdělého světa lidí. Chlapec se utěšuje, že jsou to jen zlé sny a noční můra si pro něj nemůže skutečně přijít. Brzy ale zjistí, že hranice mezi světem naším a nočních můr je velice tenká.

Kniha Noční můry! v sobě nese hororové prvky v podobě zlých snů, které jsou předobrazem nejhorších dětských strachů. Nejen zvláštní a nebezpeční hybridi, ale i upíři, medúzy, klauni a další. Autoři knihy tak zhmotnili všemožné dětské fantazie a i když zpočátku mohou děsit, nakonec se čtenáři dozví, jak svoje strachy porazit. Což je i účelem tohoto skvělého příběhu.

Návyková kniha

Příběh Nočních můr je vynikající. Do detailu promyšlený, vše na sebe krásně logicky navazuje a kniha je navíc velice čtivá. Řekla bych až návyková. Je psaná pro děti a tomu je také uzpůsobeno písmo, které je větší a text je doplněn nádhernými ilustracemi Karla Kwasnyho.

Cesta hlavního hrdiny je velice poučná, neboť prostřednictvím Charlieho mohou čtenáři zjistit či se alespoň zamyslet nad tím, jak přemoct svoje obavy. Protože každý z nás se něčeho bojí. A naše sny k nám mnohdy promlouvají. Tato kniha je zábavným prostředkem k pochopení sebe sama a také skvělou motivací k odvaze zvítězit a přestat se bát.

„Charlie si nedovedl představit, že by se to ještě zhoršilo. Zůstal chycený v podsvětě. Malému bratříčkovi hrozí, že ho sežere čarodějnice. Celé město přivedl do strašlivého nebezpečí. A teď stoupá za masovým vrahem na horu.“ (úryvek z knihy)

Klenot dětské literatury

Knihu Noční můry mohu jen a jen doporučit. Je opravdu skvělá, hodně se mi líbila. Autoři Jason Segel, kterého mohou především dospělí znát z populárního seriálu Jak jsem poznal vaši matku, a Kristen Miller si s příběhem skutečně vyhráli a udělali z knihy klenot dětské literatury.

Noční můry! vřele doporučuji všem rodičům, jejichž děti bojují svoje vlastní bitvy se strachem. Ale i dospělákům, které potěší úžasně zpracovaný příběh chlapce, který se vydal do jiného světa porazit svou nejhorší noční můru a zachránit sebe i své přátele.

Mohlo by vás zajímat

Noční můry! - Jason Segel,Kirsten Millerová Nedostupné

5.0 z 5 hvězdiček

pevná vazba

Dobrou noc, Charlie! Ale na spánek zapomeň… Za zavřenými víčky číhá strach! Charlie Laird, žák sedmé třídy z malého městečka jménem...

Líbil se vám článek? Sdílejte ho s přáteli!

Sdílet 0 Sdílet

Nejnovější články